Ha napi bejelentéssel dolgozom várandósan, akkor kaphatok diplomás GYED-et?
Most diplomáztam, ősszel születik a babánk. Nyáron és a baba születéséig kaptam egy lehetőséget, amivel napi bejelentésben dolgoznék - tehát csak azokon a napokon lennék bejelentve, amikor dolgozom.
Biztosításom végig van - az egyetemtől jár október végéig, utána passzív jogviszonyom lesz egy új szakon.
A kérdés tehát az, hogy ha akár 120 napot (ami a maximum, amit napi bejelentéssel lehet egy évben) dolgozom napi bejelentéssel, attól függetlenül kaphatok-e diplomás GYED-et? Egyáltalán a diploma és a szülés közti pár hónapnyi munka mennyiben befolyásolja a diplomás GYED igénylését?
Könyvelőknél is érdeklődöm párhuzamosan, még nincs egyértelmű válasz, de hátha van valaki tud valami hasznosat mondani.
Köszönöm előre is!
Biztosításom végig van - az egyetemtől jár október végéig
Nem, nincs biztosítási jogviszonyod, csak eü szolgáltatásra vagy jogosult.
Diplomás gyedre jogosult leszel, és egyáltalán nem értem, mi nem egyértelmű ebben a kérdésben a kollégák számára...
Köszönöm a válaszokat! :)
A biztosítást úgy értettem, hogy a TB fizetve van utánam. Lehet, hogy jogilag két különböző fogalmat takar a kettő, ebbe kavarodtam bele. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!