Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Mikor lesz több a támogatásom,...

Mikor lesz több a támogatásom, ha dolgozok egy évet vagy ha diplomás gyedre megyek?

Figyelt kérdés

Bocsi, hogy nem csak utánanézek, hanem kérdezek itt is, de futottam már bele olyanba, hogy utánanéztem egy jogszabálynak és kiderült h amit én néztem pont 2 éve már nem aktuális, ti pedig azért jobban képben vagytok az aktuális helyzetnek:)

Szóval nemsokára MA-n diplomázok és az lenne a kérdésem, hogy ha baba előtt MA alatt dolgoznék, akkor több lenne a támogatás? Mennyivel?

Vegyük a jobbik esetet, hogy felvesznek közalkalmazotti alapdiplomás bérre mert elsumákolom, hogy babát szeretnék.

(amúgy egy babát szeretnék és utána szakmában dolgozni)

köszi:)

2017. febr. 11. 13:01
 1/9 anonim ***** válasza:
Ha munkából mész gyedre, akkor jobban jársz. Egyrészt a diplomás gyed a minimálbérből van számolva, és a fizetésed talán több lesz, másrészt a diplomás gyed össz-vissz 1 évig jár. Tehát szüléstől kezdve a gyerek 1 éves koráig, aztán 2 évig a gyes. Rendes gyednél meg először kb. 5,5 hónapon keresztül csed, majd a gyerek 2 éves koráig gyedet kapsz, és csak a 3. évben van a gyes.
2017. febr. 11. 13:12
 2/9 A kérdező kommentje:

Az enyém MA miatt nem a minimálbérből lenne számolva ha jól tudom.

Van esetleg egy weboldal, ahol teljesen aktuális infók vannak a dolgozós támogatásokról? (azért kérdezem mert ha rákeresek nem tudom megállapítani, hogy az a weboldal tényleg aktuális -e:)

2017. febr. 11. 13:27
 3/9 A kérdező kommentje:

megnéztem amit találtam, eszerint ha dolgozok egy évet bruttó 160ezerért akkor először 95ezret aztán 85ezret kapnék es utána a gyes.

Ha diplomás gyedet igénylek akkor 74ezer egy évig aztán gyes.

Az első jobban hangzik, még kevés fizetéssel is, akkor nézek vmit hátha találok állást amire felvesznek :S

2017. febr. 11. 13:39
 4/9 anonim ***** válasza:
Mesterképzés esetén a garantált bérminimum az alapja. Tök mindegy, mert azt munkaviszonnyal is meg kellene kapnod (kivéve részmunkaidőnél), szóval összegben semmiképp sem jobb a diplomás gyed, és még kevesebb ideig is jár.
2017. febr. 11. 13:41
 5/9 anonim ***** válasza:

Egyébként ez a hivatalos oldal, innen tájékozódj:

[link]

2017. febr. 11. 13:43
 6/9 A kérdező kommentje:

Nah ja most lett volna jó, ha családokra nem drogosokra szakosodom :D

Köszi a válaszokat!!!

2017. febr. 11. 13:53
 7/9 A kérdező kommentje:

Akkor a diplomás gyed azoknak nagyon jó akiknél becsúszott.

Vigyázz munkaerőpiac, jövök XD

2017. febr. 11. 13:55
 8/9 anonim ***** válasza:
Mindegy mire szakosodsz,dolgozni jobb kicsit.
2017. febr. 11. 15:58
 9/9 anonim ***** válasza:
Mondjuk az apa is mehet gyedre a gyerek kb. fél éves korától (a csed időszakának letelte után), és dolgozhat is mellette.
2017. febr. 11. 16:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!