Tényleg ennyire egészségesen etetitek a gyereketeket?
Akinek van rá módja, anyagi javai etesse egészségesebben! DE az én gyerekkoromban panel dzsungelben nőttünk fel. a nagyszülők a belvárosban laktak...
hol is lett volna lehetőségünk házi, vagy bio dolgokat enni?
ja, piac. Sajnos nem volt elérhető az árak miatt :(
Sajnos én is úgy érzem, e miatt kevesebb vagyok másoknál....párom is sokszor emlegette, hogy így meg úgy nem eszik boltit.... én meg rosszul kezdtem érezni magam, hogy az én szüleim ezt nem tudták megteremteni nekem :(
De most már nem foglalkozom ezzel.
Ha van rá mód eszünk házit, egyébként marad a bolti :)
(8 éves a fiú anyukája)
Zöldség/gyümölcs ügyében egyébként a piacon, zöldségesnél, boltban is ugyanaz az áru van. Ellenőrizhetetlen a minőség, mert a bolt a nagybanin veszi (aztán vagy jót, vagy nem...), a piacon pedig vagy szintén nagybaniról hozzák, vagy ha "öreg néniket árulja", akkor azt nem lehet tudni, hogy elolvasta-e a vegyszerek használati utasítását, vagy csak rátolta ötszörös mennyiségben és a lebomlási időt se várta meg.
A bio sem azt jelenti, aminek sokan gondolják, nem egészségesebb. A valóban" bio" az, amit olyan családtag, ismerős termel, akinek nem áll érdekében hazudni a növények nevelését illetően.
Sajnos elég komoly csalások vannak az élelmiszeriparban és a hatóságok szándékai ellenére csak szúrópróbaszerűen akadnak fenn a hálón a zavarosban halászók.
kedves utolsó előtti,el is patkolnak mostanában 50-60 évesen rákban nagyon sokan.
én sajnos nem etetem bio módon a gyerekemet,de legalább a nagyon szemetet nem adom neki. virslit meg párizsit a legritkább esetben,meki egyáltalán.
De etethetném sokkal egészségesebben is...
De miért olyan hihetetlen egyeseknek, h van olyan, aki tényleg nem ad virslit, bolti krémtúrót meg ilyen húsipari/tejipari hulladékokat a gyerekének? miért adnék, ha én magam sem eszem meg és tényleg soha le nem veszem a polcról a boltban? Miért sci-fi, h fogom a normál túrót és összeturmixolom banánnal, meggyel mikor mi van otthon és azt esszük?
Tiniként, felnőttként majd úgyis eszik, amit jónak lát, amit szeret, hiszen nem leszek mindig ott, h ellenőrizzem és nem is szeretném ellenőrizgetni, de az első pár életévében legalább minőségi dolgokat evett és nekem jó ez a tudat. Hiszek benne, h ha otthon hozzászokik egy minőségi, egészséges étkezéshez, akkor lesz oylan válogatós a menzán is, h nem eszi majd meg a vacakokat, majd odaadja a kenyeréről a zalahúst meg az olasz felvágottat, 500 ft/kg-os párizsit a kérdező gyerekének :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!