Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Tényleg ennyire egészségesen...

Tényleg ennyire egészségesen etetitek a gyereketeket?

Figyelt kérdés
1,5 éves gyereknek most komolyan, mit adtok reggelire és vacsorára?Mindenhol azt olvasom a válaszokban hogy felvágottat nem,pékárut nem,csak otthon készített májkrémet,boltit nem,rántottát nem.Csak zöldségkrémen meg zabpelyhen él a gyereketek?Sok szülő sem eszi meg a bolti felvágottat.Én megeszem.
2015. dec. 13. 20:31
1 2 3 4 5
 21/44 anonim ***** válasza:
34%
Na akkor én kapom a letolást. Amit tudunk megtermeljük magunknak. Zöldség és állattartás igaz nem bio. Vöröshagyma lilahagyma imádjuk szalonkával és kolbásszal. Mivel van disznónk és szoktunk is vágni. Szalonnasütés nálunk hagyomány a gyerkőceim egy éves koruktól eszik imádják. A húsokhoz és a felvágottakhoz a varázsszó nálunk a rengeteg zöldség. Mivel gyümölcsfánk is van és szőlőt termesztünk a szezonális gyümölcs nálunk megvan, sőt betőttet is szoktam mindig csinálni illetve csalamádét és uborkát. Köszönjük szépen jól vagyunk és nem vagyunk elhízva. Ja és a májkrémet, felvágottat is szoktam venni igaz nálunk a zabpehely nem jó attól csak éhes a gyerek.
2015. dec. 14. 06:31
 22/44 anonim ***** válasza:
29%

Akinek van rá módja, anyagi javai etesse egészségesebben! DE az én gyerekkoromban panel dzsungelben nőttünk fel. a nagyszülők a belvárosban laktak...

hol is lett volna lehetőségünk házi, vagy bio dolgokat enni?

ja, piac. Sajnos nem volt elérhető az árak miatt :(

Sajnos én is úgy érzem, e miatt kevesebb vagyok másoknál....párom is sokszor emlegette, hogy így meg úgy nem eszik boltit.... én meg rosszul kezdtem érezni magam, hogy az én szüleim ezt nem tudták megteremteni nekem :(

De most már nem foglalkozom ezzel.

Ha van rá mód eszünk házit, egyébként marad a bolti :)

(8 éves a fiú anyukája)

2015. dec. 14. 08:03
 23/44 anonim ***** válasza:
29%

Zöldség/gyümölcs ügyében egyébként a piacon, zöldségesnél, boltban is ugyanaz az áru van. Ellenőrizhetetlen a minőség, mert a bolt a nagybanin veszi (aztán vagy jót, vagy nem...), a piacon pedig vagy szintén nagybaniról hozzák, vagy ha "öreg néniket árulja", akkor azt nem lehet tudni, hogy elolvasta-e a vegyszerek használati utasítását, vagy csak rátolta ötszörös mennyiségben és a lebomlási időt se várta meg.

A bio sem azt jelenti, aminek sokan gondolják, nem egészségesebb. A valóban" bio" az, amit olyan családtag, ismerős termel, akinek nem áll érdekében hazudni a növények nevelését illetően.

Sajnos elég komoly csalások vannak az élelmiszeriparban és a hatóságok szándékai ellenére csak szúrópróbaszerűen akadnak fenn a hálón a zavarosban halászók.

2015. dec. 14. 09:41
 24/44 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó!emiatt zöldséget,gyümölcsöt nem igazán merek venni télen sehol sem.Tartok a vegyszerektől.A fagyasztott zöldség milyen lehet?Az jobb?Azt még nem adtam a gyereknek.
2015. dec. 14. 09:57
 25/44 anonim ***** válasza:
29%

kedves utolsó előtti,el is patkolnak mostanában 50-60 évesen rákban nagyon sokan.

én sajnos nem etetem bio módon a gyerekemet,de legalább a nagyon szemetet nem adom neki. virslit meg párizsit a legritkább esetben,meki egyáltalán.

De etethetném sokkal egészségesebben is...

2015. dec. 14. 11:56
 26/44 anonim ***** válasza:
59%
A fagyasztott zöldség kiolvasztás után nem igazán ehető nyersen, legfeljebb valamilyen ételben megfőzve.
2015. dec. 14. 12:48
 27/44 anonim ***** válasza:
23%

De miért olyan hihetetlen egyeseknek, h van olyan, aki tényleg nem ad virslit, bolti krémtúrót meg ilyen húsipari/tejipari hulladékokat a gyerekének? miért adnék, ha én magam sem eszem meg és tényleg soha le nem veszem a polcról a boltban? Miért sci-fi, h fogom a normál túrót és összeturmixolom banánnal, meggyel mikor mi van otthon és azt esszük?

Tiniként, felnőttként majd úgyis eszik, amit jónak lát, amit szeret, hiszen nem leszek mindig ott, h ellenőrizzem és nem is szeretném ellenőrizgetni, de az első pár életévében legalább minőségi dolgokat evett és nekem jó ez a tudat. Hiszek benne, h ha otthon hozzászokik egy minőségi, egészséges étkezéshez, akkor lesz oylan válogatós a menzán is, h nem eszi majd meg a vacakokat, majd odaadja a kenyeréről a zalahúst meg az olasz felvágottat, 500 ft/kg-os párizsit a kérdező gyerekének :)

2015. dec. 14. 15:22
 28/44 anonim ***** válasza:
18%
Ez az egész "mit adunk enni a gyereknek" problémakör mindössze pénz kérdése. Sajnos ma Magyarországon örülünk, ha a hulladék élelmiszert meg tudjuk fizetni és nem pedig túrót mixelünk friss gyümölcsökkel marhára ráérősen mert, mert nincs aki talicskával tolja haza a pénzt.
2015. dec. 14. 16:21
 29/44 anonim ***** válasza:
47%
Utolsó, ha rendes kajára sincs pénz, akkor nem kell gyereket vállalni. A túró meg a gyümölcsök még nem luxus, tök alapélémiszerek, ha ezt sem tudod megfizetni, akkor az ovis kirándulást, nyelvleckét, sítábort, korcsolyát, bécsi kirándulást hogy fogod?
2015. dec. 14. 16:56
 30/44 anonim ***** válasza:
7%
# 29-es, egyrészt te egy névtelen senki vagy ahhoz, hogy bárki gyerekvállalási döntését bírálhasd, másrészt ha ilyen agyatalan emberekkel lenne tele a világ, akkor már rég kipusztult volna az emberiség. Nem mindig volt ám ilyen általános jólét, mint az utóbbi évtizedekben és érdekes módon a nyomorban meg háborúkban is születtek gyerekek, különben lehet, hogy most te se terjesztenéd a butaságaidat, mert esetleg nem is léteznél. Ettől függetlenül kívánom, hogy ne kerülj olyan helyztetbe, hogy ma még jól élsz, holnap meg már nyomorogsz! Sajnos ma ebben az országban fél évre se lehet előre tervezni, nemhogy egy egész életre (mert ugyebár a gyerekvállalás egy életre szól). Ha a te elveid szerint élne a többség, akkor nagyon gyorsan (pár évtized alatt) egyedül maradnátok a gyerekeiddel ebben az országban, mert nem sokan lennének aki szaporodnak. Utána megnézném hogyan tartanád fenn a mostani életszínvonaladat, ha már nem lenne aki dolgozzon. Ugyanis bármilyen furcsa, de a többség máról holnapra él és nagyon meg kell gondolnia azt is, hogy mit eszik.
2015. dec. 14. 18:17
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!