Anyukak ti mikor vittetek eloszor vervetelre a gyereketeket?
Ugye a pici babáktól már a korházban vesznek vért. Én 23 éves vagyok és életemben elöször terhesség alatt voltam vérvételen.
Ha szerencsétek van soha nem kell a gyereked vérvételre vinni.
Vesznek vért a kórházban, de nem vércsoport meghatározás, vagy teljes vérkép miatt, hanem anyagcsere-szűrés miatt.
Lányomnak 3 hónaposan csináltak teljes vérképet, kórházba került gyógyszer-mellékhatás miatt. Fiam 3 éves, még nem volt vérvétele.
2-3 hetes korában kellett.
Még 1 hónapos kora előtt volt egy altatásos műtétje, az ehhez szükséges rutinvizsgálatok része a vérvétel is.
Kb. 8-9 hós lehetett amikor egy rotavírushoz hasnló fertőzés miatt a kórházban kötöttünk ki. Ott is volt vérvétel, infúzióhoz branül (szerencsétlen kisfiam nem evett-nem ivott semmit, így 14-szer (!!!) szúrták meg, mire sikerült eret találni).
Legközelebb 3,5 évesen kellett vérvételre mennünk, a nyirokmirigyei gyulladtak be csúnyán és felmerült komolyabb betegség gyanúja is (szerencsére nem igazolódott).
Most 5,5 éves, semmi baja nincs, nem fél a tűktől- életvidám, egészséges kiskölyök.
Legközelebb a 6 éves státusz része lesz úgy tudom.
Nem olyan nagy dolog ez, úgy hiszem többet használ, mint árt egy ilyen vizsgálat és elhanyagolható a kellemetlenség egy sima vérvételnél (az extrém eseteket hagyjuk..)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!