Vinnétek holnap reggel oviba a kiscsoportos gyereketeket, ha sárga az orrváladéka (elég sűrűn kell fújnia), meg néha köhög is?
A kedve az betyár jó... Már lefáradtam. :D
Amúgy múlt héten is köhögött, meg folyt az orra, bár akkor átlátszó volt.
Azért kérdezem, mert a főnökömnek felvázoltam ezt a helyzetet és nem engedett el szabira, és most nem tudom megoldani a felügyeletét.
Akkor apuka vigyázzon rá.
Egyébként nem kell szabi ha a gyerek beteg, kiírnak táppénzre.
A gyerekednek bakteriális fertőzése van! Egyértelműen ez egy olyan helyzet, ahol is antibiotikumot fog kapni (remélhetőleg) és ha elviszed oviba, akkor szépen körbefertőzi a többi gyereket, akik egészségesek!
Elhiszem, hogy piszok nehéz megoldani a táppénzt, ha az embernek gyereke van, de azt is elhiheted, hogy a másik szülőnek sem lesz könnyebb, akinek a gyereke majd a tiéd miatt lesz beteg!
Egyértelműen vidd orvoshoz és menj táppénzre, vagy valaki a családból legyen vele otthon.
Sárgás-zöldes váladék már bakteriális felülfertőzésre utal, nem szabad közösségbe vinni a fertőző gyereket.
Mondjuk vírusos betegséggel sem.
Kedves 5-ös!
Elég baj, ha ez így van.
Sajnos nálunk is rendszeresen voltak ilyen helyzetek, nálunk az ÁNTSZ-hez tett bejelentetés oldotta meg a helyzetet. Ugyanis nálunk szeptemberben több gyerek került kórházba ilyen-olyan fertőzés-gyulladás következtében, csak mert az ilyen szülők rendszeresen vitték a beteg gyereküket az oviba, az óvónők meg "tehetetlenek" voltak. Most már szépen javul a helyzet, ugyanis végre az óvónők is a sarkukra álltak és a gyerekorvos is jobban figyel az ÁNTSZ miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!