Tényleg ennyire egészségesen etetitek a gyereketeket?
Sznobizmus. Nem adunk felvágottat, pékárut, bolti zöldséget, tv-t sose néz, csak fajátékai vannak...bla-bla. Ha meg van "szerencséd" vendégségbe menni ilyen szülőkhöz, mást sem hallasz, mint a mentegetőzést: "amúgy sosem szokott...".
Az én kisfiamnak a legolcsóbb Lidl-es virsli a kedvence. Volt,h vettünk neki Kométát, aminek 80% a hústartalma, de azt nem eszi. Az én kedvencem meg a pick sertés párizsi. De ahogy látom, mások is veszik ezeket a termékeket...
Anyám,régen csak tartották otthon az állatokat,aztán jött egy idő,amikor ciki volt az állattartás,ma meg már a biogazdaság jelzőt biggyesztik rá! :-)
A biogazdaság,ahol a bioállatok biotápon nevelkednek,hogy aztán biokaja legyem belőle a biogyereknek!
nekunk van vetemenyes igy a melyhutom tele zoldsegekkel, sot uvegben is rakok el, ugyhogy en nem hazudok mikor azt modnom zoldsegkremeket eszik: hazi keszitesu pizzakrembol toljuk a ferjemmel a melegszendot, de gyakori a padlizsan krem, a cukkini krem, de akar repabol is csinalok melegszendvics kremet. ugyanakkor szoktuk venni sajtot es csirkemell sonkat, ezekbol a lanyom is eszik (1,5 eves). kolbaszt majkremet es virslit is veszek ebbol viszont soha nem adok a lanyomnak mert tudom mibol keszulnek (fokent a majkremre virslire gondolok) es erre egyenlore semmi szuksege.
altalaban ugyelek ra hogy max ket etkezesre kapjon kenyeret, a maradek etkezeseknel hust eszik zoldseggel, vagy fozeleket, illetve az uzsi es a tizorai nalunk zabkasa - gyumolcs es fott zab egy kis jogjurtal. minden nap ezt eszi imadja.
pekarut valoban nem szotkunk venni csak nagyob ritkan.
de ezek mi vagyunk, a kornyezetem 98%anak nincs vetemenyese, vagy azert mert nincs ra lehetosege vagy azert mert nem bibelodik ilyesmivel. ok altalaban nem mernek zoldseget venni telen (a fronettibe persze megbiznak lol) meg hazhoz rendelnek...o dolguk amugy en nem torok palcat senki felett neha mi is rendelunk. de nekem az esik legjobban amit elultetek, meglocsolok, leszedek, befozok es elkeszitek . de tudom hogy erre nincs mindenkinek modja. szerencses vagyok.
Tök változó, mit kap. Ma pl. paprikás rántottát kapott sajttal és kiflivel.
Tegnap puffasztott búza+zabpehely+joghurt+feketeáfonya.
Előtte borjúmájas, sajt, feketeretek, kifli.
Zakuszkás melegszendvics is volt.
Előtte már nem emlékszem, de általában egyik nap valami tojás, krémes, vagy felvágottas ételek - másik nap akkor valami joghurt, kefír, gyümölcs meg "magok". Én nem nagyon szeretem a felvágottat, a borjú párizsit szoktam venni, az finom csíkozva melegszendvicsen. A többit elvétve, de kap. pl. múlt héten volt virsli is. Nem azért nem adom, mert egészségtelen, hanem mert nem veszek, nem kívánom meg és így mást találok ki mindenkinek helyette.
A vacsora nálunk más tészta, akkor annak függvényében, hogy mi volt az ebéd, kap lazább, vagy tömősebb vacsit. Ha nem volt zöldséges az ebéd túlzottan, akkor valami zöldségesebb, de nagyon sokszor valami mexikói típusú melegszendvics, vagy Csirkemájas pizza (máshogy én nem főzök májat, csak így juthat májhoz, ha az apjával rendel pizzát:)) vagy valami tejbegríz, néha ha az apja hoz neki, akkor péksüti is van persze hideg rizstejjel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!