Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Tényleg ennyire egészségesen...

Tényleg ennyire egészségesen etetitek a gyereketeket?

Figyelt kérdés
1,5 éves gyereknek most komolyan, mit adtok reggelire és vacsorára?Mindenhol azt olvasom a válaszokban hogy felvágottat nem,pékárut nem,csak otthon készített májkrémet,boltit nem,rántottát nem.Csak zöldségkrémen meg zabpelyhen él a gyereketek?Sok szülő sem eszi meg a bolti felvágottat.Én megeszem.
2015. dec. 13. 20:31
1 2 3 4 5
 1/44 anonim ***** válasza:
71%

1,5 évesem reggelire kenyeret evett valami feltéttel és mellé paradicsomot, paprikát, retket, épp mi van a boltban. a feltét pedig általában felvágott, sonkát szoktam leginkább venni :)

vacsira nálunk mindig meleg kaja van, mi azt esszük ami az ebéd is volt, a férjem egész nap hideget eszik, ezért nálunk nagyon régóta így van :)

2015. dec. 13. 20:35
 2/44 anonim ***** válasza:
48%
Hát persze. Csak szigorúbb vagyok. Májkrémet csak az itthon nevelt állatokból készítünk, akiket a biogazdaságunkban nevelt takarmányokkal etetünk, sőt a felmenőiket is csak ezzel etették. Zöldséget is magunk termeljük, szigorúan bio módszerekkel, nálunk még az esővíz is csak szűrőn keresztül hullik a növényekre. Túró rudit, kekszeket sem ismeri. Zabpehely? Mégis hogyan pelyhesíteném itt a tanyán, 60 km-re még egy egyszerű úttól is a zabot? Kapja úgy al a nature. Soroljam?
2015. dec. 13. 20:42
 3/44 anonim ***** válasza:
91%
Aki nem így eteti a gyerekét, az nem mer válaszolni, mert elhordják mindennek. :) De komolyan. Ez olyan, mint hogy itt állítólag mindenki hetente 5 perc mesét enged nézni a gyerekének, és mindenki mélyen megveti azokat, akikkel előfordult már, hogy a gyerek kezére csaptak. Nem az állítom, hogy akik ezeket írják, nem mondanak igazat, hanem azt, hogy aki nem így van vele, az nem írja le, mert nem kér kioktatást.
2015. dec. 13. 20:48
 4/44 anonim ***** válasza:
59%
Magunk is egészségesen eszünk, de ez nem azt jelenti, hogy néha (sőt) ne csúszna be egy-egy egészségtelenebb kaja. Kb heti két-három étkezés ami nem átgondolt, ilyenkor van pizza, péksüti, hamburger, felvágott, gyorsfagyasztott izé, akármi. Viszont a többi alkalommal nagyon odafigyelünk. Piaci zöldség, teljes kiőrlésű kenyér, minőségi, egészséges alapanyagok, és én főzök.
2015. dec. 13. 20:59
 5/44 anonim ***** válasza:
50%
Nem másfél éves a gyerekem, jóval kisebb, de bolti felvágottat, virslit, párizsit mi se eszünk, egyszerűen undorító. De van rántotta házi tojásból, köleskása, zabkása gyümölcsökkel, tej alapú gyümölcsturmixok, tejberizs sült almával, banánnal, sült tök, korpás zsömle sonkával, paradicsommal, uborkával, pirítós tepertőkrémmel, paprikával, lilahagymával, körözött, tortillalapok(én sütöm) sült csirkemellel, zöldségekkel. Mi ha nem főtt ételt eszünk vacsorára, akkor ilyesmiket.
2015. dec. 13. 21:05
 6/44 A kérdező kommentje:
Én párszor már adtam felvágottat és pékárut is,de ahogy itt olvastam a válaszokat lelkiismeret furdalásom lett,h rossz anya vagyok,mert más nem ad ilyet a gyerekének. Ha vki ad,leírná hogy milyen fajtát.
2015. dec. 13. 21:08
 7/44 anonim ***** válasza:
75%

Ühüm...elég sok kérdésnél megfigyelhető ez a jelenség... Pl: adsz-e krémtúrót / jughurtot a gyerekednek, ami bolti. És a válaszadók 99%-a azt írja, h NEM eszébe nem jutna, ő otthon készíti biocuccokból őket, és hogy a 6 éves gyereke életében egyszer evett krémtúrót, m csak a gyümölcsöt, zöldségeet nassolja.

Aha...persze...Szerintem egyszerűen nem mernek mást írni, m kegyetlenül leoltják őket és 0-ra lesznek pontozva.

1,5 és 3 éveseim vannak, de kapnak pékárút (túrós batyut, pogit és jajj kakaós csigát is, m szeretik), kenyeret + felvágottat (persze sajnos nem saját disznóból készült :( , hanem boltban vettük), virslit, vajat, lekvárt, főtt tojást (rántottát nem szeretik), almás palacsintát, bundáskenyeret...stb stb. És emiatt nincs lelkiismeret furdalásom!

Esznek amúgy zöldséget, gyümölcsöt is minden nap.

2015. dec. 13. 21:24
 8/44 A kérdező kommentje:
Ja igen,a krémtúró. Azt kifelejtettem a felsorolásból:-)
2015. dec. 13. 21:57
 9/44 anonim ***** válasza:
74%

reggeli: tejital (majd a bölcsiben reggelizik, ha járni fog jan-ban)

tízórai:

nat.joghurt vagy tejpép és bele gyümölcspép

vagy csinálok gyümölcslét(bolti gyümölcsből, vagy üvegest hígítok)

(a bölcsiben viszont kézzel kellene enni pl az almát, banánt, a gyerekem nem fogja meg, ha nagynehezen meg is fogja, nem eszi, eldobja...)

vacsora: főtt étel (pl rizottó, vagy főzelékek főtt hússal, és sokszor kap üvegest)

2015. dec. 13. 22:00
 10/44 anonim ***** válasza:
74%
*de megesik, hogy egészségtelent kap, főleg ha nem vagyunk otthon, útközben van, hogy veszek péksütit neki, ügyelek arra hogy ne cukros csiga legyen, hanem pl sajtos pogácsa, vagy sajtkrémes rúd), vagy mama rántott húsát is kapta már, 2 hétig ment a hasa utána..
2015. dec. 13. 22:01
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!