Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Miért zavar sokakat az, ha...

Miért zavar sokakat az, ha valaki jobban odafigyel a babája táplálkozására?

Figyelt kérdés
Itt is van sok ilyen jellegű kérdés,és mondjuk többen leírják,hogy miket eszik a babájuk,gyümölcsöt,főzeléket,erre mindig jön valaki,aki meg már rántott húst meg minden hétvégén süteményt ad 8-9 hónapos gyereknek,és elkezd gúnyolódni a többieken. De nemcsak itt,hanem a való életben is tapasztalom ezt,hogy már szinte titokban kell tartani,ha pl nem adunk cukrozott ételt a babának,mert aki máshogy gondolkodik erről,az nem tudja megállni,hogy megjegyzéseket tegyen. Miért lenne már szinte szégyen,ha én erre oda akarok figyelni?
2014. júl. 25. 12:07
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:

Én is úgy gondolom,hogy egyrészt lustaság,mert akkor nem kell külön főzni a babának (habár felnőttnek sem árt odafigyelni),és nekem is sokan jönnek a "régen is ettek mindent" kezdetű szöveggel. Igen,és a mai középkorúak/idősek nem is élnek meg napi két marék gyógyszer nélkül,és természetesnek veszik,hogy életük utolsó 10-15 évében már a lakásukból is alig tudnak kimenni kicsit a friss levegőre. Szóval másrészt tájékozatlanság is.

Nálunk is velem ért egyet a védőnő és az orvos,és persze a lényeg a babám egészsége,de mégis zavar,ha valaki folyton prédikálni kezd,mikor én nem járok senki nyakára azzal,hogyan egyen/etesse a gyerekét. Tőlem is kérdezik,hogy és akkor mit eszik tízóraira,ha nem dörmi kismackót??

2014. júl. 25. 16:40
 12/26 anonim ***** válasza:
33%
Kedves Kérdező, az utolsó hozzászólásodra csak annyit tudok mondani, hogy rengeteg embernek kib_@szott lusta a pénztárcája... te most igazából fényeztetni akarod magad, az a gyanúm, vagy bele se gondoltál, mások más helyzetben, más körülmények közt is nevelnek gyereket.
2014. júl. 25. 19:22
 13/26 anonim ***** válasza:

12.

reszben igazad van, de azert nem teljesen. kb uannyit koltok, mint az,aki megveszi a cukros italt, a nutellat, stb. az en babam sima vizet iszik pl es amit a nason sporolok, azt a kicsit minpsegibb etelekbe forgatom vissza. hozzatartozik, h nem vagyok fold lanya tipusu bioanya. csak figyelek a kiegyensulyozottt etrendere es kerilom a folos kaloriakat.

2014. júl. 25. 22:10
 14/26 anonim ***** válasza:
Na ez pont nem pánztárca függő. Van olyan anyuka aki itt nálunk, leszólt,mert nam kap a gyermekem mindennap rudit. Verte a mellét bizony neki mind a 4 gyerek megkapja a rudit, krámtúrót és joghirtot mindennap. HA ezt összeszámolom akkor havi szinten nem kevés. Nekem ne mondja senki, hogy cukrozott löttyök olcsóbbak, mint a sima víz.
2014. júl. 26. 09:26
 15/26 anonim ***** válasza:
100%
Még előző vagyok. Nem egyszer láttam, hogy meg vesznek 1 csomag chipset mellé egy nagyon olcsó 2l üdítőt. Anyuka még el is mondja,hogy ez lesz a gyerek ebédje, mert nem akar mást enni. Ez sem olcsóbb, mint egy tartalmas leves.
2014. júl. 26. 09:28
 16/26 A kérdező kommentje:
Hát kedves 12-es nagyon el vagy tévedve. Pont nem a gazdagok közé tartozunk,csak annyi a különbség,hogy amit más túró rudira,nápolyira meg kakaós csigára költ,abból veszek almát meg paradicsomot. Ami "luxus",hogy babavizet iszik a gyerekünk. Nem a pénztárca lusta,csak a legkönnyebb erre fogni,hogy valaki nem képes kicsit szétnézni maga körül.
2014. júl. 26. 10:26
 17/26 A kérdező kommentje:
Még annyit,hogy tán nem írtam,hogy én itthon főzök a babánknak,a gyümölcsöt én reszelem,turmixolom,nem üveges bébiételt eszik minden nap,mert az tényleg drága lenne. "Rágcsának" kölesgolyót meg bulátát kap,ami 150-200 ft egy csomag,amit kb egy hétig eszik. Szóval nem gondolom,hogy ez a fényezésről meg a sok pénzről szólna... De ismerek olyat,aki csak üveges bébiételt ad a babájának,mert nincs kedve főzőcskézni,és közben panaszkodik,mennyi pénz elmegy. Erre értettem,hogy lustaság.
2014. júl. 26. 11:44
 18/26 anonim ***** válasza:

Én se értem, mi köze a pénztárcának a dörmi kismackóhoz. Ilyenkor nyáron a zöldségek olcsók, a gyümölcs is megfizethető. Azért szerintem egyik épeszű anyuka sem vesz csokit a gyerekének gyümölcs helyett, mert olcsóbb.

A főzeléknél kevés olcsóbb ételt ismerek.

2014. júl. 26. 16:25
 19/26 anonim ***** válasza:

Nem arról beszéltem, amiben Ti éltek, hogy a rudi meg a krémtúró helyett minőségibb ételt vesztek, hanem arról, hogy sokaknak kertje nincs, ahol megtermelnék, viszont a minőségire sem jut sem gyümölcsben, sem zöldségben. Mert, igen, van ilyen. És most nem is azokról beszélek, akik kocsmába hordják a pénzt. Azokról beszélek, akik tisztesen, de szegényen élnek. Mit gondoltok, kiknek van a nyári gyermekétkeztetés pl.?

12. voltam.

2014. júl. 26. 22:32
 20/26 A kérdező kommentje:
Nekünk sincs kertünk,és mi arról beszélünk,hogy a rudi meg a krémtúró helyett lehet venni pár szem almát vagy barackot a babának. Meg arról,hogy ebédre nem az olajban sütött krumplit kapja,hanem megfőzök neki egy szem krumplit egy szál sárgarépával pl. Ezek nem plusz kiadások,senki sem azt írta,hogy bio lazacot eszik a kisbabája naponta. És ahogy valaki írta,a főzelék egy baromi olcsó étel,csak annyit kell tenni,hogy egy 9 hónaposnak pl nem habarod be,anélkül adod. Ez sem pénzkérdés. Szerintem,ami példát írtam,hogy nem rántott husit meg süteményt kellene ennie egy csecsemőnek,az sem azok ellen szólt,akik a gyermekétkeztetésre rá vannak szorulva. Nem kéne belemagyarázni a kérdésembe azt ami nincs benne.
2014. júl. 27. 09:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!