Miért zavar sokakat az, ha valaki jobban odafigyel a
babája táplálkozására?
Figyelt kérdés
Itt is van sok ilyen jellegű kérdés,és mondjuk többen leírják,hogy miket eszik a babájuk,gyümölcsöt,főzeléket,erre mindig jön valaki,aki meg már rántott húst meg minden hétvégén süteményt ad 8-9 hónapos gyereknek,és elkezd gúnyolódni a többieken. De nemcsak itt,hanem a való életben is tapasztalom ezt,hogy már szinte titokban kell tartani,ha pl nem adunk cukrozott ételt a babának,mert aki máshogy gondolkodik erről,az nem tudja megállni,hogy megjegyzéseket tegyen. Miért lenne már szinte szégyen,ha én erre oda akarok figyelni?
Én is úgy gondolom,hogy egyrészt lustaság,mert akkor nem kell külön főzni a babának (habár felnőttnek sem árt odafigyelni),és nekem is sokan jönnek a "régen is ettek mindent" kezdetű szöveggel. Igen,és a mai középkorúak/idősek nem is élnek meg napi két marék gyógyszer nélkül,és természetesnek veszik,hogy életük utolsó 10-15 évében már a lakásukból is alig tudnak kimenni kicsit a friss levegőre. Szóval másrészt tájékozatlanság is.
Nálunk is velem ért egyet a védőnő és az orvos,és persze a lényeg a babám egészsége,de mégis zavar,ha valaki folyton prédikálni kezd,mikor én nem járok senki nyakára azzal,hogyan egyen/etesse a gyerekét. Tőlem is kérdezik,hogy és akkor mit eszik tízóraira,ha nem dörmi kismackót??
2014. júl. 25. 16:40
12/26 anonim válasza:
Kedves Kérdező, az utolsó hozzászólásodra csak annyit tudok mondani, hogy rengeteg embernek kib_@szott lusta a pénztárcája... te most igazából fényeztetni akarod magad, az a gyanúm, vagy bele se gondoltál, mások más helyzetben, más körülmények közt is nevelnek gyereket.
2014. júl. 25. 19:22
13/26 anonim válasza:
12.
reszben igazad van, de azert nem teljesen. kb uannyit koltok, mint az,aki megveszi a cukros italt, a nutellat, stb. az en babam sima vizet iszik pl es amit a nason sporolok, azt a kicsit minpsegibb etelekbe forgatom vissza. hozzatartozik, h nem vagyok fold lanya tipusu bioanya. csak figyelek a kiegyensulyozottt etrendere es kerilom a folos kaloriakat.
2014. júl. 25. 22:10
14/26 anonim válasza:
Na ez pont nem pánztárca függő. Van olyan anyuka aki itt nálunk, leszólt,mert nam kap a gyermekem mindennap rudit. Verte a mellét bizony neki mind a 4 gyerek megkapja a rudit, krámtúrót és joghirtot mindennap. HA ezt összeszámolom akkor havi szinten nem kevés. Nekem ne mondja senki, hogy cukrozott löttyök olcsóbbak, mint a sima víz.
2014. júl. 26. 09:26
15/26 anonim válasza:
Még előző vagyok. Nem egyszer láttam, hogy meg vesznek 1 csomag chipset mellé egy nagyon olcsó 2l üdítőt. Anyuka még el is mondja,hogy ez lesz a gyerek ebédje, mert nem akar mást enni. Ez sem olcsóbb, mint egy tartalmas leves.
2014. júl. 26. 09:28
16/26 A kérdező kommentje:
Hát kedves 12-es nagyon el vagy tévedve. Pont nem a gazdagok közé tartozunk,csak annyi a különbség,hogy amit más túró rudira,nápolyira meg kakaós csigára költ,abból veszek almát meg paradicsomot. Ami "luxus",hogy babavizet iszik a gyerekünk. Nem a pénztárca lusta,csak a legkönnyebb erre fogni,hogy valaki nem képes kicsit szétnézni maga körül.
2014. júl. 26. 10:26
17/26 A kérdező kommentje:
Még annyit,hogy tán nem írtam,hogy én itthon főzök a babánknak,a gyümölcsöt én reszelem,turmixolom,nem üveges bébiételt eszik minden nap,mert az tényleg drága lenne. "Rágcsának" kölesgolyót meg bulátát kap,ami 150-200 ft egy csomag,amit kb egy hétig eszik. Szóval nem gondolom,hogy ez a fényezésről meg a sok pénzről szólna... De ismerek olyat,aki csak üveges bébiételt ad a babájának,mert nincs kedve főzőcskézni,és közben panaszkodik,mennyi pénz elmegy. Erre értettem,hogy lustaság.
2014. júl. 26. 11:44
18/26 anonim válasza:
Én se értem, mi köze a pénztárcának a dörmi kismackóhoz. Ilyenkor nyáron a zöldségek olcsók, a gyümölcs is megfizethető. Azért szerintem egyik épeszű anyuka sem vesz csokit a gyerekének gyümölcs helyett, mert olcsóbb.
A főzeléknél kevés olcsóbb ételt ismerek.
2014. júl. 26. 16:25
19/26 anonim válasza:
Nem arról beszéltem, amiben Ti éltek, hogy a rudi meg a krémtúró helyett minőségibb ételt vesztek, hanem arról, hogy sokaknak kertje nincs, ahol megtermelnék, viszont a minőségire sem jut sem gyümölcsben, sem zöldségben. Mert, igen, van ilyen. És most nem is azokról beszélek, akik kocsmába hordják a pénzt. Azokról beszélek, akik tisztesen, de szegényen élnek. Mit gondoltok, kiknek van a nyári gyermekétkeztetés pl.?
12. voltam.
2014. júl. 26. 22:32
20/26 A kérdező kommentje:
Nekünk sincs kertünk,és mi arról beszélünk,hogy a rudi meg a krémtúró helyett lehet venni pár szem almát vagy barackot a babának. Meg arról,hogy ebédre nem az olajban sütött krumplit kapja,hanem megfőzök neki egy szem krumplit egy szál sárgarépával pl. Ezek nem plusz kiadások,senki sem azt írta,hogy bio lazacot eszik a kisbabája naponta. És ahogy valaki írta,a főzelék egy baromi olcsó étel,csak annyit kell tenni,hogy egy 9 hónaposnak pl nem habarod be,anélkül adod. Ez sem pénzkérdés. Szerintem,ami példát írtam,hogy nem rántott husit meg süteményt kellene ennie egy csecsemőnek,az sem azok ellen szólt,akik a gyermekétkeztetésre rá vannak szorulva. Nem kéne belemagyarázni a kérdésembe azt ami nincs benne.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!