Étkezési zavar lehet 25hós gyereknél vagy kinövi?
20 hós korig szépen megevett megkóstolt mindent a fiam aztán egyik pillanatról a másikra ezt sem azt sem evett.nem tulajdonítottam neki nagy jelentőséget gondoltam most nem kívánja de mikor próbáltam visszatérni pár nap múlva szintén nem ette meg.Elfordúl,nyavajog,nem kérem.....ezeket a válaszokat kapom nap mint nap.Szinte alig akar megenni akár gyümölcsöt akár bármit!Elvan ,jól érzi magát aztán ha megéhezik a szokásos ételeket amit szeret azt kéri.
Tanácstalan vagyok mert gondolom az sem jó ha eröltetem de az sem ha mindig ugyanazt eszi!
VALAKIK voltak ilyen helyzetben?Köszönöm!
Fiamnál kb. 2-2,5 éves korában kezdődött ez, és ma is tart (most 6 éves). Gyakorlatilag hideg kajákból a reszelt sajtos vagy a májkrémes kenyér, főtt ételekből a húsleves, a krémlevesek zsemlekockával, a rizses kaják, a
spagetti, édességfélékből a túró rudi, a fagyi és a tejszelet a zsánere. Gyümi-zölség talán a banán és a kígyóubi. Az összes többi étel kínszenvedés, 2-3 falat után fúj-fúj. Nem tudok mit tenni. Hidd el, próbáltam az elmúlt 3-4 év alatt mindent. Voltam erőszakosabb, de csak sírós vita lett belőle. Voltam a la carte szakács, választhatott akkor 2-3 féléből, nem jött be, meg akkor mentem vissza dolgozni és ez hamar kudarcba fulladt. Most vagyok a laza:
Minden nap van főtt étel, plusz a hűtőben hideg kaja választék. Mivel a kedvencei nagyjából egészségesnek mondhatóak, eszi azokat. Kajaidőben mindig hívom, eszem vele, kedvesen próbálom rávenni új ízek kóstolására. Szeret piknikezni, azaz ilyen jó időben sokat vagyunk játszótéren, parkban, kirándulni, és a leterített pokrócon vígan lakmározik, de csak a kedvenceiből. Egyébként nem kicsi, 118 cm magas, 21 kiló, kicsattan az egészségtől és egész nap fut-mozog-pörög, nagyon aktív, ezért nem is aggódom már annyira.
Ja, és szed Béres cseppet meg Marslakócskás szirupot, azóta javult az étvágya (változatosságra nem, de mennyiségre igen.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!