Lehet szorongás, érzelmi zavar oka a nemkakilásnak két és fél éves gyereknél?
Lányomnak születése óta semmi problémája nem volt a kakilással. Minden nap volt valami a pelusban, ha véletlenül kimaradt akkor másnap bepótolta.
Karácsonykor született testvére, eleinte borzasztóan viselkedett, voltak nagy hisztik, de lecsengett. Viszont három hete gond van a kakival, konkrétan nem kakil. Ha mégis azt csak laevolaccal+kúp+rostos narancslé kombinációjával négy nap után...nem tudom mit tegyek...anyukám szerint érzelmi oka lehet. Valakinek volt hasonló tapasztalata?
Nem lehet, hogy a szobatisztasággal van összefüggésben?
Nálunk, mikor levettem a lányomról a pelust, hogy akkor pisi-kaki mostantól a vécébe, inkább nem kakilt, napokig se... aztán inkább visszaadtam rá a pelust, most abba kakil, pisi alatt meg levesszük, megyünk a vécére pisilni, majd visszarakom a pelust.
Szobatisztaságnál "tiszteletben kell tartani" a kakit, mert sok gyerek pszichésen ragaszkodik hozzá.
Nem lehet, hogy sokat mondtad neki, hogy be ne kakilj a bugyiba? Vagy az utcán, hogy nehogy most kakilj?
1.vagyok, vannak ételek, amik jobban megfogják a én lányomat is, pl észrevettem, hogy a danone csokis pudingtól nem kakil, a jogobella csokis pudingtól viszont semmi baja.
Figyeld meg, esetleg kezdd el írni, hogy miket eszik, és mikor kakil, hátha találsz valami összefüggést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!