Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Lehet szorongás, érzelmi...

Lehet szorongás, érzelmi zavar oka a nemkakilásnak két és fél éves gyereknél?

Figyelt kérdés

Lányomnak születése óta semmi problémája nem volt a kakilással. Minden nap volt valami a pelusban, ha véletlenül kimaradt akkor másnap bepótolta.

Karácsonykor született testvére, eleinte borzasztóan viselkedett, voltak nagy hisztik, de lecsengett. Viszont három hete gond van a kakival, konkrétan nem kakil. Ha mégis azt csak laevolaccal+kúp+rostos narancslé kombinációjával négy nap után...nem tudom mit tegyek...anyukám szerint érzelmi oka lehet. Valakinek volt hasonló tapasztalata?

2011. ápr. 11. 21:28
 1/7 anonim ***** válasza:

Nem lehet, hogy a szobatisztasággal van összefüggésben?

Nálunk, mikor levettem a lányomról a pelust, hogy akkor pisi-kaki mostantól a vécébe, inkább nem kakilt, napokig se... aztán inkább visszaadtam rá a pelust, most abba kakil, pisi alatt meg levesszük, megyünk a vécére pisilni, majd visszarakom a pelust.

Szobatisztaságnál "tiszteletben kell tartani" a kakit, mert sok gyerek pszichésen ragaszkodik hozzá.

Nem lehet, hogy sokat mondtad neki, hogy be ne kakilj a bugyiba? Vagy az utcán, hogy nehogy most kakilj?

2011. ápr. 11. 21:38
 2/7 anonim ***** válasza:
Étrendjében nem volt változás? Nem lehet, hogy több rostot (zöldséget, gyümölcsöt) kellene ennie? Meg ha nem iszik eleget, az is okozhat szorulást.
2011. ápr. 11. 21:38
 3/7 A kérdező kommentje:
Még nem szobatiszta, pelusa van.:-( Már mindent próbáltam, kelkáposztafőzelék, borsóleves, szilvabefőtt, narancs...szóval ha egész nap rostosat eszik akkor is semmi...
2011. ápr. 11. 21:43
 4/7 anonim ***** válasza:
Lehet érzelmi zavar, nagyon is, hiszen új jövevény érkezett a családba, és ő úgy érezheti hogy háttérbe szorult. Nagyon fontos minden ilyen esetben megértetni, megbeszélni a már nagyobb gyerekkel hogy attól hogy testvére lesz még ugyanúgy fogják őt is szeretni, nem fogják elhanyagolni soha a kisebbik miatt. És ezt persze éreztetni is kell majd vele mindig. Ha ezt a szülő nem teszi meg, nem készíti fel a gyerekét kellőképpen a testvér érkezésére, és még elkövet egy csomó más hibát is, amit persze most nem részleteznék, mert egy könyvet kitenne, akkor akár viselkedés zavarok is kialakulhatnak egy gyereknél.
2011. ápr. 11. 21:47
 5/7 anonim ***** válasza:

1.vagyok, vannak ételek, amik jobban megfogják a én lányomat is, pl észrevettem, hogy a danone csokis pudingtól nem kakil, a jogobella csokis pudingtól viszont semmi baja.

Figyeld meg, esetleg kezdd el írni, hogy miket eszik, és mikor kakil, hátha találsz valami összefüggést.

2011. ápr. 11. 21:47
 6/7 A kérdező kommentje:
Már én is figyeltem mikor mit eszik,de nem látok összefüggést a kakival...még annyi esetleg, hogy a tápszerról most álltunk át tejre, reggel és este egy deci iszik tápszer helyett. Az orvosunk azt mondta kevesebb tejterméket adjak neki az is megfoghatja a hasát.ezt is próbáltam...
2011. ápr. 11. 21:51
 7/7 anonim ***** válasza:
Nem valtozott valami? etrend, napi teendok, etkezesi idok stb? Nalunk peldaul akkor van kaki visszatartas ha pontban abban az idoben (du 5 ora) nincs itthon es nincs az o megszokott "kakilo" sarkaban akkor nem lesz nagy dolog. Ha kirandulni mentunk, vagy vendegek jottek akkor is nehezen ment. Ha szorulasa van en is tobb rostost adok, almalevet, zabpelyhet (amit legtobbszor nem esz meg) ha pedig 2 napig sehogy sem jon ki akkor glicerin kupot. Legtobbszor ha visszaterunk a napi megszokott eletmodhoz rendezodik.
2011. ápr. 12. 08:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!