Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Szerintetek jó ez az étkezés...

Szerintetek jó ez az étkezés 5 hónapos babának? Egy hónapja megkezdtük a hozzátáplálást.

Figyelt kérdés

Reggeli 4-kor 100-140 ml tejpép

Uzsonna 8-kor 120-140 ml fél adag sinlac pép gyümölcsel

Ebéd 12:30-kor 100-130 ml fél adag sinlac pép zöldséggel+kevés gyümivel

Uzsonna 17:00-kor 50-80 ml anyatej

Vacsora 19:30-kor 130-140 ml tejpép

2013. nov. 27. 17:30
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Ha 4 órakor tápszert adok , akkor mikor adjak neki tejpépet, meg gyümölcsöt és zöldséget?? Szerintem sem jó ez az étrend mert mindig fel ébred éjszaka. de az a baj h egy étkezés nála max 150ml.
2013. nov. 28. 15:08
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
ne haragudj, de az a gond, szerintem, hogy túl korán lett ez az egész...még ha tápszeres is, akkor is érdemes kivárni a 6 hónapot, a 4 hónap a legkorábbi, amikor el lehet kezdeni, de 5 hónaposan még nem kell mindent ennie, ráértetek volna csak gyümölcsig jutni 5 hónapos korára. Nem kellene még folyton gyümi-zöldséggel etetni. Szerintem vegyél vissza....vagy a tejpép maradjon a vacsi, de a reggeli legyen tápszer, meg amit uzsonnának hívsz reggel 8-as etetés is legyen tápszer. Majd meglátod, hátha 11-kor elfogad egy kis adag gyümit, majd mondjuk 1-kor egy kis zöldséget ha ehhez akarod tartani magad. Utána még mindig jöhet a szopi, ahogy eddig is, meg a vacsi tejpép
2013. nov. 28. 15:21
 13/20 anonim ***** válasza:
0%
Nekem ugyan van tejem még,de nekem is ki kell egészíteni péppel.Én 3-szor adok neki pépet,két szopizás közben.Megértem én,hogy nem akarsz neki folyékony tápszert adni,ezzel én is így voltam és vagyok,de a szinte kizárólagos pépes hozzátáplálás még nem igazán jó.Mondom,nekem az a mázlim,hogy van tejem.
2013. nov. 29. 13:40
 14/20 anonim ***** válasza:
42%
Köszi a lepontozást, de a védőnő és az orvos tanácsára etetem így a gyermekemet! Velük azértvnem vitatkoznék! Puszi a lepontozóimnak!
2013. nov. 29. 21:54
 15/20 anonim ***** válasza:

A tejpép is tápszer tulajdonképpen, csak a tápszer hígabb. Reggel és este mindenképp tápszer kellene még egy ekkora babának, ha nincs anyatej. Délelőtt gyümölcs, ebédre főzelék (zöldségpürék, később husival), délután mehetne a tejpép.

A tejpépes dobozokra rá is van írva, hogy napi 1-szer ajánlott adni. Ha néha néha kétszer-háromszor kap, nem tragédia, de minden nap az nagyon sok.

2013. dec. 14. 15:00
 16/20 anonim ***** válasza:

Én így csinálnám(csináltam):

Hajnali 4: anyatej/tápszer- ezt előbb-utóbb el fogja hagyni.

Reggel 8: REGGELI-megint tápszer

10-körül:TÍZÓRAI- gyümölcs(csak) -majd 6 hónapos kor után a glutén bevezetése miatt rakhatsz bele egy kis darált

kekszet

12:30 körül: EBÉD-főzelék esetleg sinlaccal sűrítve, vagy burgonyával, utána kínáld meg tápszettel.

16-17 körül: UZSONNA-ez lehet a tejpép

19:30 körül:VACSORA-tápszer

Ennyi idősen még az is teljesen normális, hogy éjjel 1x még fölkel tápszert inni.

2013. dec. 14. 15:00
 17/20 anonim ***** válasza:
Tényleg durva ez a táplálás! Széklete milyen a babának?! Ilyen korban az anyatej vagy a tápszer kell hogy a fő táplálási mód legyen,nem a pépek! Meg uzsonnára az anyatej??? Ezt ki tanácsolta neked ezt az etetési módot?
2013. dec. 14. 15:01
 18/20 anonim ***** válasza:

Nem jó, sok a tejpép. Nekem mind a két gyerekem napi egyszer evett csak tejpépet. Sajnos muszáj tápszert adj, ha nincs anyatejed.

Nálam így volt mind a 2 gyerekemnél: éjszaka nem keltek már fel 5 hónaposan.

Reggeli: tápszer

tízórai: gyümölcs

ebéd: főzelék, zöldségpüré, 5 hónaposan húsos Kecskeméti babakaját is ettek, szerették nagyon. A hozzátáplálást 4 hónaposan kezdtem.

Uzsonna: ekkor ettek tejpépet

Vacsora: tápszer

2013. dec. 14. 15:15
 19/20 A kérdező kommentje:
A tápszert nem eszi meg egyáltalán pedig minden nap megprobálom, már 2 fajtát vettem de egyik sem kell..csak a tejpépet fogadja el.Valamit ennie kell.
2013. dec. 18. 17:44
 20/20 anonim ***** válasza:
Eddig szó nem volt arról, hogy nem fogadja el a tápszert, hanem azt írtad, hogy te nem akarsz neki azt adni és nyilván ennek megfelelően válaszoltunk neked. Ha nincs anyatej és a tápszert nem issza meg, akkor adj neki pépet, nem tudsz mást tenni.
2013. dec. 18. 17:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!