Hogyan csináljam a hozzátáplálást? 3 hónaposak elmúltunk mikor váltható ki egy teljes étkezés, és mennyi kajától lakik jól egy olyan baba aki 120 tápszertől kidől:-)
Szia!
Szerintem 3 hónapos nagyon picike még a babád, és vagy anyatejcsire vagy pedig tápszerre van szüksége. 4 Hósan ha nagyon muszály akkor el lehet az ízek kostóltatását elöször gyümivel majd később, répa , krumpli, stb.
Szerintem várjál még vele és ne akard még hozzátáplálni.
De te döntésed, de mielőtt elkezdenéd minden féle képpen kérd ki a védőnő, vagy az orvosod javaslatát és utána hozd meg a végső döntésedet, hiszen ők látják a babácskád fejletségét.
Mi 5 hósan kezdtük el a hozzátáplálást de majdnem 1 hónap eltelt mirre kiváltottunk 1 étkezést.
üdv. 19 hós kislány anyukája
És vannak még más cikkek is arrafelé. Olvasd el, jó szívvel ajánlom, és ne siess.
Kicsit várj még! Legalább egy hónapot még, és utána sem késő elkezdened, ne aggódj.
Az én lányom is tápszeres 3 hós kora óta. 5 hónapos korában kezdtem el más-más ízeket adni neki. 6 hós volt már, mikor kiváltott egy étkezést.
Szerintem amúgy a 100-120g-ot meg fogja tudni enni a babád a pépes ételből majd. De kicsinyesként kell ezt elérni.
Szia!
Nekem most 3 és fél hónapos a babám a nagyobbik pedig 11 éves. Mindent úgy csinálok ahogy a 11 évesnél mondta a védőnő-mert most egyáltalán nem foglalkozik velünk. Vagyis én már 1 hónapja hozzá táplálom. Eleinte gyümölcsöket kapott,most már főzelékeket is adok neki kb, 2 hete. Nem azt mondom,hogy te is ezt csináld,mert mindenkinek szíve joga,hogy úgy etesse a babáját ahogy ő jónak látja. De azért az nekem nagyon furcsa,hogy 11 évvel ezelött azért szólt le a védőnő,hogy 3 hónaposan miért csak gyümölcsöt adok a babának.Most meg mindenhol azt olvasom,hogy 6 hónapos kor elött ne is adjak neki semmit anyatejen vagy tápszeren kívül. Hát akkor ezekszerint az emberiség elkezdett visszafele fejlődni??? Mert ha 11 éve a 3 hós már ehetett főzelékeket most meg nem,akkor visszafele fejlődünk. Anno a tápszert is csak 6 hónapos korig kellett adni a babáknak,most meg már 1 évesig?A lényeg az,hogy én úgy kezdtem a hozzá táplálást,hogy eleinte csak a gyümölcsös ivóleveket próbálgattam és mikor láttam,hogy nincs baja tőle,elkezdtem adni neki a bébi desszerteket.Mikor már azok is mentek jöhetett a főzelék.(Persze azok csak amire a 4hótól adható van írva).Mindig délelőtt adok neki új fajtát,mert ha véletlenül fájna tőle a pocakja,akkor ne este kínozza szegényt. De az én babámnak eddig semmitől semmi baja nem volt. Sőt! Amióta ilyeneket eszik,este 8-tól reggel 8-ig alszik.
Szia.
Először gyümölcsel kezdj és mindig délelőtt próbáld adni, ha fáj a pocija, akkor estére már kimegy. Az én babám 1 üveg bébiételt megevett egy evésre, de úgyis látod, ha már jóllakott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!