Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szerintetek baj ha a hozzátápl...

Szerintetek baj ha a hozzátáplálást már 3 hónapja megkezdtük, de még nincs kiváltva étkezés?

Figyelt kérdés
7,5 hónapos, anyatejes baba.
2012. márc. 19. 17:10
 1/7 anonim ***** válasza:
Ez engem is érdekel, mert én 1 hónapja kezdtem nála a hozzátáplálást, de még nem váltottunk ki mi sem étkezést. Ő is anyatejes.6 hós baba
2012. márc. 19. 17:17
 2/7 anonim ***** válasza:

Lányommal 7-8 hónapos korára váltottuk ki a tízórait, ebédet, uzsit. 5 hónaposan kezdtem a hozzátáplálást.

Először az uzsonnát váltottuk fel olyan 5,5-6 hó körül, majd a tízórait 7 hó körül, utána pedig az ebédet.

Nála ez így jó volt, nem volt se gyors, se lassú szerintem. Az ő jelzéseit figyeltem, az ő tempójában haladtam.

De minden baba más ütemben halad, így nem gondolom, hogy 7,5 hónaposan még aggódnod kéne, mert nincs kiváltva étkezés. Ha igényli a szopit, akkor annak biztos oka van. Idővel úgyis elhagyja majd.

2012. márc. 19. 17:38
 3/7 anonim ***** válasza:
Az én kisfiam 3 hónapig szopott, azóta tápszeres. 4 hónaposan kezdtem kóstoltatni, 5 hónaposan ki volt váltva az ebéd, 6 hónaposan az uzsonna.
2012. márc. 19. 17:44
 4/7 anonim ***** válasza:
Egyáltalán nem baj, még az sem, ha 1 éves korában az étkezések 90%-a anyatej (vagy tápszer).
2012. márc. 19. 17:53
 5/7 anonim ***** válasza:
1 éves koráig a fő tápláléka az anyatej vagy a tápszer. Egyáltalán nem baj, ha nincs még kiváltva étkezés. Lányom 9 hós és még nincs kiváltva étkezés. Magától fokozatosan többet fog enni és elhagyja a szopit amikor már nem lesz rá szüksége.
2012. márc. 19. 20:24
 6/7 alaszka ***** válasza:
Én sem ragaszkodom mereven ehhez a kiváltáshoz, gyakorlatilag nem is értem, hogy ennek hogy kéne kinéznie. Babám 9 hónapos, van tízórai, ebéd, uzsonna, amikor nem, vagy nem csak anyatejet kap, és egyik nap kéri a cicit ebéd után pl. másik nap pedig nem. Ha nyűgös többször szopik, ha épp jó napja van, akkor meg alig jut eszébe, a reggeli és a vacsora kivételével a szopizás. Szóval én őhozzá alkalmazkodom.
2012. márc. 19. 22:00
 7/7 anonim ***** válasza:
Anyatejes kislànyom 10 hòs elmùlt mire teljesen kivàltottunk 1 ètkezèst!!!!!! Eleinte bàntott hogy ennyire nem akarja de aztàn elfogadtam hogy haladunk az ô tempòjàval, szuper a sùlya, egèszsèges, szèpen fejlôdött így is. Mindig elôbb kínàltam az adott ètellel majd ha elutasította, utàna szopi. Ehet mèg eleget, anyatej meg nem lesz örökkè :) Egyèbkènt a napi500ml anyatej, tàpszer, tejtermèl bevitele ajànlott minimum mennyisèg 1 èves kor utàn is csak akkor màr megoszlik joghurt, tùrò, sajt, tejpèp stb. Szerintem ne aggòdj!
2012. márc. 19. 22:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!