Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Miért baj ha korábban táplálok...

Miért baj ha korábban táplálok hozzá a tápszerhez?

Figyelt kérdés
3 honapos minjárt a kislányom, izlik neki a reszelt alma a sütőtök és a répa illetve tejpépet ami 4 hó tól adható és megszünt a székrekedés.. de reggel délbe este még tápszer csak közte más

2013. nov. 15. 15:38
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Az, hogy beválik-e egy hozzátáplálási módszer (túl korai, vagy túl késői), az majd évtizedek múlva derül ki.

Van egy ajánlás, amitől kivételes esetekben el szoktak térni. Nem írtad, hogy nálatok ilyen fennállna. A te gyereked, a te dolgod, de szerintem nem véletlenül ajánlják a 4 hónapot megvárni.

A túl korai hozzátáplálás okozhat később emésztési gondokat, allergiát is. Az is lehet, hogy semmi baja nem lesz soha a gyereknek. Úgy vagyok vele, hogy akik ezeket az ajánlásokat kitalálták, jóval többet tanultak táplálkozástudományt, biológiát, meg akármit, mint én, szóval én az okosabb emberek véleményét többnyire el szoktam fogadni.

2013. nov. 15. 17:55
 12/14 A kérdező kommentje:
köszönöm a véleményeket!
2013. nov. 16. 10:28
 13/14 anonim ***** válasza:
én pont forditva tudom,minél későbbi hozzátáplálásnál gyakoribb az allergia vagy nehezebben fogad el ételeket
2013. nov. 16. 12:52
 14/14 anonim ***** válasza:

13-as.

Mindkettő igaz. A "legyen anyatejes ameddig csak lehet" nézet is elavult már... A (tudtommal) legfrissebb kutatások szerint nagyjából 4 és 7 hónapos kor között van egy olyan un. immunablak, amikor a legalkalmasabb a baba szervezete arra, hogy új anyagokkal találkozzon. Előtte még nem alakult ki megfelelően az immunrendszere, utána meg már késő.

2013. nov. 16. 19:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!