Miért baj ha korábban táplálok hozzá a tápszerhez?
Az, hogy beválik-e egy hozzátáplálási módszer (túl korai, vagy túl késői), az majd évtizedek múlva derül ki.
Van egy ajánlás, amitől kivételes esetekben el szoktak térni. Nem írtad, hogy nálatok ilyen fennállna. A te gyereked, a te dolgod, de szerintem nem véletlenül ajánlják a 4 hónapot megvárni.
A túl korai hozzátáplálás okozhat később emésztési gondokat, allergiát is. Az is lehet, hogy semmi baja nem lesz soha a gyereknek. Úgy vagyok vele, hogy akik ezeket az ajánlásokat kitalálták, jóval többet tanultak táplálkozástudományt, biológiát, meg akármit, mint én, szóval én az okosabb emberek véleményét többnyire el szoktam fogadni.
13-as.
Mindkettő igaz. A "legyen anyatejes ameddig csak lehet" nézet is elavult már... A (tudtommal) legfrissebb kutatások szerint nagyjából 4 és 7 hónapos kor között van egy olyan un. immunablak, amikor a legalkalmasabb a baba szervezete arra, hogy új anyagokkal találkozzon. Előtte még nem alakult ki megfelelően az immunrendszere, utána meg már késő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!