Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Miért baj ha korábban táplálok...

Miért baj ha korábban táplálok hozzá a tápszerhez?

Figyelt kérdés
3 honapos minjárt a kislányom, izlik neki a reszelt alma a sütőtök és a répa illetve tejpépet ami 4 hó tól adható és megszünt a székrekedés.. de reggel délbe este még tápszer csak közte más

2013. nov. 15. 15:38
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Először is: rossz kategória.

Másodszor: a te gyereked, a te felelősséged.

2013. nov. 15. 15:40
 2/14 A kérdező kommentje:
kategória?
2013. nov. 15. 15:41
 3/14 A kérdező kommentje:
jolvan értem :D lassú felfogás ;)
2013. nov. 15. 15:42
 4/14 anonim ***** válasza:
54%
Ez most az új módi, azelőtt már 4 hetes kortól elkezdtük a hozzátáplálást, előszőr tízóraiként reszelt almával,majd sorban jött a többi, és egészségesek voltak a babák.
2013. nov. 15. 15:45
 5/14 A kérdező kommentje:
Énvelem is igy csinálta anyukám és felnőttem és igen csak megnőttem :D :)
2013. nov. 15. 15:48
 6/14 anonim ***** válasza:
Első vagyok, itt fogsz kapni hideget meleget de fenntartom a véleményem.
2013. nov. 15. 15:51
 7/14 A kérdező kommentje:
én csak pusztán kiváncsiságból irtam. nyilván az én gyerekem és már kaptam hideget meleget :) de ugynéz ki hogy beválik ahogyan csinálom és csak ez számit. ;)
2013. nov. 15. 16:05
 8/14 anonim ***** válasza:

Azért, mert a babák gyomra, az emésztése még fejletlen 4 hónapos kor előtt az ilyen hozzátáplált dolgokhoz. Csak leterheled a gyomrát és akár gyerekkorban, de kihathat felnőtt korra is akár, emésztési zavarokkal küzdő ember lesz belőle.

Régen meg mivel nem volt ennyire fejlett az orvostudomány, nem foglalkoztak ennyit a témával, ezért régen ezzel nem voltak tisztában.

Ma meg már igen.

Amúgy a te gyereked, azt adsz neki, amit akarsz, csak aztán ne csodálkozz, ha idő előtt gasztroenterológiára kerültök. Meg ilyen-olyan kivizsgálásokra.

2013. nov. 15. 16:14
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

Nyilván a gyk nem tápanyag tudományi kutatókkal és gyerekorvosokkal van tele, mi csak azt tudjuk amit olvastunk, aminek utánanéztünk.

A kérdésre válaszolva: azért mert még nem elég fejlett a bélrendszere az ilyen ételek feldolgozásához és a túl korai hozzátáplálás gátolja a megfelelő bélflóra kialakulását.

Ezenkívűl

1. A korán hozzátáplált gyerekek között több az allergiás.

2. Megnő a későbbi elhízás veszélye.

3. Valószínű, hogy nem megfelelő mennyiséget kap a szükséges vitaminokból, ásványi anyagokból, tápanyagból.

Most így hirtelen ennyi, de amúgy nem vagyok szakember és épp ezért nem is akarok senkit semmiről meggyőzni.

2013. nov. 15. 16:21
 10/14 anonim ***** válasza:
Sajnos a rengeteg allergia és étel intolerancia túl korai hozzátápláláshoz vezethetö vissza. ezek nem most jönnek ki hanem évek multán. De a te gyereked ha igy látod jónak akkor tedd igy. Persze nem minden gyereknek lesz iylen gondja de sokak szenvednek ilyen olyan emésztö rendszeri problémával, anyagcsere zavarral.
2013. nov. 15. 16:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!