Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Mit és mennyit adhatok szerint...

Mit és mennyit adhatok szerintetek a lányomnak?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Olyan gondom lenne, hogy van egy 2 hónapos kislányom és kiderült, hogy nem felel meg neki a tápszer, nem lakik jól vele. A védőnő azt mondta, hogy szépen lassan térjünk át a bébi ételekre, főzelékekre, de mikor megkérdeztem, hogy mit és mennyit adhatok neki, azt mondta fogalma sincs.

Most tápszerből 180 ml- t eszik meg, szerintetek mennyi bébiétellel lakik jól? Első babám és a családban sem volt hasonló eset, nem tudom, hogy mit kéne tennem.

2013. okt. 8. 11:30
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
szerintem sem az éhség lehet a gond, inkább hasfájás. Próbáltad tornáztatni? Mit csinálsz vele etetés után, mi a rutinotok? Mert egy 2 hónapos már nem csak eszik-alszik, hanem fenn is tud lenni. Alvás-evés-büfi és pelus-fenntlét-alvás nagyjából ez a ciklus válik be
2013. okt. 9. 08:12
 22/23 anonim ***** válasza:

Egyetértek az előttem szólókkal, tuti nem az éhség miatt sír óránként, ha valóban éhes lenne, akkor nem 30-40 ml-t enne meg. Szerintem is hasfájás lesz a ludas. Az nem lehet, hogy túl sokat eszik és ezért fájhat a hasa? Egy 2 hónapos babának elég kell, hogy legyen 180 ml tápszer egy étkezésre, sőt, még sok is! Én próbálnék picit kevesebbet adni neki (mondjuk 150 ml-t), és két evés között teljen el legalább 2,5-3 óra, mert ha óránként adsz neki tápszert, akkor nagyon megterheled a gyomrát, és azért is sírhat.

Egyébként még nem válaszoltál, hogy mennyivel született, és most mennyi a súlya. Mennyit hízik hetente? Ezt jó lenne tudnunk.

2013. okt. 9. 12:08
 23/23 anonim válasza:

Szerintem ne kezzd el a hozzátáplálást,nagyon korai még. Nincs megérve rá,nem tudná megemészteni. Már a 180ml is sok egy ilyen picinek. Az én fiam 4kg 42dkg-al született,nagy étvágyú,most lesz 6hónapos és 167ml-t eszik tápszerből.

Én nem hinném hogy éhes lenne a babád,hiába sír egy órára rá,valószínűleg fájhat a hasa,mivel kb. 3hónapos korukig hasfájósak. Kamilla teát próbáld ki,az édeskömény szar,az én babámnak még jobban fájt tőle a hasa.

2013. okt. 20. 16:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!