4 éves lányomnak mennyi Tantum verde szopogatós tablettát adhatok egy nap?
Figyelt kérdés
A betegtájékoztatóban napi 3-4 tabletta van irva,de gyereknek nincs adagolás irva.2db-ot szopogatott el ma,szerintem ez elég ugye?2013. jún. 22. 13:34
1/12 schocko válasza:
Én egyáltalán nem adnék neki, minek?
2/12 anonim válasza:
Szia
ha meg akarod ölni, többet adj neki
szia
3/12 anonim válasza:
Sztem gyerek nem szedheti. Bele van irva, hogy gyerekek is hasznalhatjak? A toroksprayt lehet, az biztos.
4/12 anonim válasza:
Én is a sprayt adtam volna neki, mert az tudom, hogy lehet, a dokink mondta, hogy ha fájlalja a torkát, akkor azzal fújjam be.
Én felnőttként is csak napi 3-at szedek belőle gond esetén...többet semmiképp nem adnék, de ennyit sem adtam volna :(
5/12 anonim válasza:
Egyetlen tablettában 3 mg benzidamin van, míg 1 ml sprayben csak 1,5 mg, egyszerre 4 befúvás kell, ami mindösszesen csak 4x0,17 ml oldat, ami 0,68 ml, tehát egyszeri adagban nincsen csak 1,02 mg benzidamin. A lányod meg már délig kapott 6 mg-ot...az rengeteg...
6/12 A kérdező kommentje:
Ezt már régebben is mondta a gyerekorvosunk hogy adhatom neki,és ma is mondta az ügyeletes orvos,mert tüszös mandulagyulladása van,meg általában is nagy a mandulája és ezért is mondták torokfertőtlenitésre.
2013. jún. 22. 22:03
7/12 anonim válasza:
Bioparox spary-t adj neki, hatásosabb is, és gyerekek, terhesek is kaphatják.
8/12 A kérdező kommentje:
Antibiotikum adok neki mától,mert tegnap azt mondta az orvos hogyha ma is ma magas lesz a láza kezdjük el.Reggel 38,6 volt :(
2013. jún. 23. 08:34
9/12 A kérdező kommentje:
És az az érdekes hogy a tantum verde szopogatóst terhesek és szoptatós anyukák is szedhetik,mert én is ezt szedtem terhesen csak a sima változatát,ezért is gondoltam hogy nem gond ha adok neki.Hála Istennek semmi baja nem lett ettől,de többet inkább ilyet nem adok neki.
2013. jún. 23. 08:51
10/12 anonim válasza:
Igazából nem a hatóanyaggal van a baj, mert a sprayben is ugyanaz van, hanem azzal, hogy a hatóanyagokat testsúlykg-ra szokták meghatározni, és a tablettában nagyon sok van egy gyereknek, pláne egy 4 évesnek, egy terhes nő testsúlyának azért megiscsak a töredéke az övé...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!