Kifogytam az étel ötletekből amiket másfél éves lányomnak adhatok?
Nincs már ötletem, mit adjak neki,mert csak a húslevest eszi meg szívesen, a többit csak nagy rábeszéléssel. Főzelékeket szeretnék neki adni, egy héten 2-3x kap, de néhány kanál után kéri a húslevest.
Mi nem vagyunk nagy evősek, de neki minden nap főzök, 2 nap van húsleves, aztán zöldségleves, borsó,krumplileves, de inkább főzelék gulyás, ezeket esszük mi is, a pici sűrűn kap mindent, hogy laktassa. Nagyon kevés zöld ételt kap, ami pedig kellene, a borsólevet nem szereti, brokkolit sem. Az én lányom nem eszik csirkecombot, épp csakhogy csipeget.
Tudnátok nekem ötleteket adni? Mit eszik a ti gyereketek? Mert akkor é is azt főzném magunknak és nem kellene különis főznöm, nyilván ha rostonsöltet kívánunk akkor főzök alányomnak valamit amit szeret, de a mi étkezésünket tudnám alakítani.
Másfél évesen a rakott cukkini volt a kedvenc a kislányomnál.
Lencsefőzelék, milánói makaróni (lehet, hogy bolognai, amibe nincs gomba), tökfőzelék, zöldbab főzelék, paradicsomos húsgombóc, vadas, palócgulyás, lecsós hús, pásztortarhonya, rakott kel. Ezeket is szerette/szereti, bár már 2,5 éves elmúlt.
Lehet, hogy szívesebben enne egyedül, főtt zöldségeket, kis darab husikat csipegetve. Én az etetőszék tálcájára teszem a falatkákat és a lányom onnan eszegeti egyedül. Így sokkal nagyobb mennyiségeket eszik meg, mint összemixelve.
Sokszor a levesünkben(bármilyen sós levesben) főzök neki egy darabka husit, vagy karfiolt, répát, brokkolit, kelkáposztát stb.
Jól értetted, mi nem igazán esszük a főzeléket, de a gyerek miatt csinálni szoktam, de sűkös a felhozatal, borsó, zöldpaszuly, egyiket sem szereti, ígyhát nem is eröltetem.
Eszik egyedül is, vagyis csak csipeget, és ha etetem, kap villát és tányért is amiben ugyanaz az étel van, mint amit kap tőlem.
Még várom a tanácsokat és köszönöm az eddigieket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!