Milyen bölcsibe vigyem a másfél éves kisfiamat? állami vagy magán? Mennyivel jobb a magán? Akkor is elvesztem a gyed-et ha 4 órába megyek vissza dolgozni?
Ha megfizetheted akkor magán, ott kevesebben vannak, jobban tudnak a gyerkőcre figyelni, és hogy kevesebben vannak kevesebbszer is betegedne meg.
A GYED-ed mindenképpen elveszíted. Csak GYES járna ha 4órába mész vissza.
Az én fiam magánba jár, mert az államaiba nem vették fel. Utólag azt mondom,hogy örülök,hogy igy alakult. A fiam imád oda járni, én is nagyon meg vagyok vele elégedve!
Viszont azért a magán bölcsit sem árt alaposan feltérképezni. Mikor mi kerestünk, jártunk egy olyan helyen, ahonnan alig vártam,hogy kijöjjünk. Egyszerűen lerítt a gondozókról, hogy nem szívből, gyerekszeretetből csinálják amit csinálnak, hanem egy az egyben munkának tekintik, amit a pénzért csinálnak, kötelességből.
Márpedig elvárom, hogy ha már több tízezer ft-ot ott hagyok havonta, akkor ne tárgyként kezeljék a gyerekemet, hanem szeretetteljes, odaadó ellátásban részesüljön.
Így van, sajnos. Az, hogy inged-gatyád kifizeted egy magánbölcsire, nem jelenti azt, hogy az ott dolgozókat meg is fizetik. Tehát ezzel nem őket motiválod, és a legtöbben valóban minimálbért kapnak.
Mellesleg nagyon-nagyon szigorú szabályok vonatkoznak rájuk, pl. sokkal kevesebb gyerek lehet, mint egy bölcsiben. Szóval tévedés azt hinni, hogy az ilyenek milyen jól keresnek. Nálunk konkrétan be is zárt, mert 8 gyereket tudott volna fogadni, és nem tudta feltölteni évek óta. 6 gyerekkel már nem érte meg neki.
Szóval én azt mondom, ha felveszik államiba, vidd oda, ha nem, akkor marad a magán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!