Kókuszolajjal kenhetem a másfél évesem bőrét ugye?
Babaolajjal kenném vagy a babás fürdetőkrémmel, de csak amikor kifejejezetten érzem, hogy száraz, tehát semmiképp sem rendszeresen.
A rendszeres olajozás, krémezés felborítja a bőr természetes vízháztartását, "rászokik" a pótlásra.
Kókuszolajjal bátran! Én meg mindenféle bolti babaolajat nem kennék rá, nézd meg az összetevőket, tele van parafinnal és kőolajszármazékokkal....
Én a 4 hónapos ekcémás babám bőrét is kókuszolajjal és sheavajjal kenem, az egyetlen ami használ.
Szóval bátran! De a neten is rengeteg infót találsz róla!
A kókuszolaj is jó, de szerintem szárazz bőrre a shea vaj még jobb. A kókuszolajból a szűz vagy extra szűz hozza meg az eredményt. Puhítja a bőrt, a telített zsírsavak megakadályozzák a bőr kiszáradását! Eltüntetheti a bőrhibákat, lassítja az öregedést.
Én a shea vajat nagyon szeretem, igaz néha előjön az ekcémám is, szerintem ez jobb száraz bőrre, én is használom a gyerekeimnél (3 éves és 22 hónapos).
Itt van egy házilag elkészíthető shea vajas-kókuszolajos testápoló recept:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!