8 hónapos a babám, kapott már tojásos főt tésztás ételek és krémtúrót is, sokszor kap az énfőztemből.. tejet mikor kéne megprobálni szerintetek? És epres/málnás kubu püré? Tojásrántotta?
Tejet csak 1 éves kor után. Én minden tejes-tejszínest inkább tejföllel csináltam, azt kaphat. Talán 11 hónapos volt, amikor már a spenót főzeléket tejjel csináltam. Most 13 hónapos, de tejet magában még mindig nem kapott.
Epres kubu pürét, tojás rántottát már adhatsz.
(Én a kubukba túrót szoktam keverni és babakekszet morzsolni, hogy teljes értékű kaja legyen belőle)
Kubu pürére semmi szüksége, sem rostok, sem hasznos tápanyagok nincsenek benne. Vegyél mirelit epret/málnát, nyomd össze villával, és keverd natúr joghurthoz, az sokkal hasznosabb.
Ràntottát is kaphat, tejet inni még ne, de ételben simán mehet
Jujj ez a mondat fajt. 2024 ben tenyleg meg ez a taplalkozasi szinvonal Mo.-n ??
(Én a kubukba túrót szoktam keverni és babakekszet morzsolni, hogy teljes értékű kaja legyen belőle)
@16, látod.
Én is le lettem pontozva, mert leszóltam a kubut. 😅
8 hónaposan aztán baromira kell a cukros krémtúró, cukros keksszel, meg kubuval.
Az elet nem mindig ennyire fekete-feher, ugyhogy chill.
Nekunk utkozben volt, hogy jol jott mar valamilyen kinyomos gyumolcspure, ha gyorsan kellett valami. Bar en inkabb azokat szoktam vettem anno, amiben van valamilyen gabona is.
Igen, nincs benne rost, de a gyerek nem ezen el, sokkal-sokkal jobb valasztas, mintha mittudomen, a mekibe ugranank be.
Ez nem taplalkozasi szinvonal, ez csak egy lehetoseg. Es nem csak “Mo-n” hanem a vilagon kb mindenhol van. 😭😭😭😂😂
Na mindegy is.
#17 A natúr túróban nincs cukor ahogy a natúr babakekszben sem, a kububan pedig nincs több cukor, mint ha ugyanazt a gyümölcsöt te pürésítenéd. Nyilván jobb a friss gyümölcs, de friss epret vagy barackot december 29-én nehezen fogsz találni.
A táplálkozási színvonal pont az,hogy elé teszik a gyereknek a bolti krémtúrót. Aki meg azt hiszi annyira egészségeset ad, mert csak zöldséggel eteti a gyereket annak meg hiányzik a zsír, a fehérje és megfelelő mennyiségű szénhidrát az étrendből, ami ameddig szopizik lehet nem tűnik fel, de később igen.
Nem tudom már hogy itt volt vagy Facebook csoportban, hogy aggódott az anyuka, hogy nem hízik a gyerek. Kiderült, hogy nem ad neki szinte egyáltalán húst és tejterméket, csak gyümölccsel etette...
A másik részen meg a cukor olyan szinten üldözött lett, ha 100 grammba 0,01 gramm hozzáadott cukor kerül az jujj. De az senkit sem érdekel, hogy a sima kenyérbe, kiflibe, zsemlébe mennyi tömegnövelő, tartósítószer, kitudja milyen szója származék van, vagy hogy a mivel kezelik a bolti zöldséget, gyümölcsöt, hogy ne rohadjon meg mire a polcra ér.
Persze tudom, itt a gyakorin mindenki maga őrli a lisztet a saját sütésű kenyeréhez, és maga termeszti az udvaron a banánt is és 3 gyerekkel is van ideje napi 5 étkezésre frisset főzni, sütni miközben ragyog a lakás és mosolyogva játszanak a gyerekek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!