Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Hogy kezdjem a hozzátáplálást...

Hogy kezdjem a hozzátáplálást egy 4 hónapos tápszeres babának?

Figyelt kérdés

Mekkora mennyiséget egyen meg egy evésre és ha netán fájna a pocija tőle akkor az hány óra múlva jelentkezik?

Mikor érdemes adni reggel vagy tizoraira? Természetesen nem kiváltani szeretném az evést .

Sütőtököt vagy almát esetleg barackot adjak?

Sütőtökről azt hallottam nem csinál hasfájást?! Igaz lehet? Mert akkor azzal kezdeném.

Egyébként nem hasfájós a babám.

Tapasztalt anyukák válaszát várom 🙂

szept. 26. 07:27
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
61%
Ezt tanultam, ebben dolgozom és van 2 gyerekem. Bocsi, hogy nem simogatom a buksid, mert szerinted az a sok tanulmány csak hülyeség.
szept. 26. 10:46
 12/27 anonim ***** válasza:
20%
11# félreértesz. Senki nem kell, hogy simogassa a buksimat, vagy barkiet, de leteremteni sem kell a másikat. Miért érzi bárki is feljogosítva magát, hogy más szülőket kioktasson, hogyan kellene nevelnie a gyerekét? Mi ez a felsobbrendusegi komplexus itt szinte mindenkiben? Őrület.
szept. 26. 11:19
 13/27 anonim ***** válasza:
28%
És még egy gondolat, az "ezt tanultam, ebben dolgozom, van 2 gyerekem dologról". Kisgyermeknevelo a szakmám, én is tanultam, mi a hozzataplalas menete, és nyilván intézményen belül a tankönyv szerint illik dolgozni, de a saját gyerekét megint csak azt mondom, az neveli tankönyv szerint, akinek egy darab önálló gondolata sincsen. Most egy példa: én azt is tanultam, hogy nem mondjuk a gyereknek, hogy kis kezed, mert neki a korának megfelelő méretű a keze. Vagy nem mondjuk, hogy ügyes vagy, mert nem az egyént, hanem a cselekvést dicserjuk, hogy pl "ügyesen lehuztad a zoknidat". Ezekre a bölcsiben figyelmet, de őszintén, itthon a saját gyerekemnel leszrom, mert hülyeségnek tartom. Ő attól gyönyörűen fejlődik, hogy azt mondom, hogy kicsi a keze, meg hogy szerintem ő ügyes. Ja, és amúgy buksija max egy kutyanak van, nekik szokás buksisimogatast adni, nem egy felnőtt embernek. Ez megint csak az, hogy lenezel valakit azért, mert nem ad neked igazat. Szánalmas.
szept. 26. 11:27
 14/27 anonim ***** válasza:
17%
6, 97-ben szültem, még ott is az volt az ajánlás, hogy 4 hetes kortól gyümölcslé, hat hetes kortól gyümölcspép, 3 hós kortól főzelék... Bele van tűzva a gyerek oltási könyvébe a táblázat, amit akkor kaptunk
szept. 26. 11:34
 15/27 anonim ***** válasza:
47%
Én 86-ban születtem, már akkor 4 hós volt az ajánlás.
szept. 26. 11:38
 16/27 anonim ***** válasza:
36%
15, 95-ben érettségiztem eü szakközépben, tanultam csecsemőgondozást, pont ugyanazt tanultuk, ami a 14-ben van. :)
szept. 26. 11:41
 17/27 anonim ***** válasza:
74%

Jelenlegi magyar és nemzetközi orvosi ajánlás az, hogy az ÉRÉSI jeleket szükséges megvárni. Ebből 4-et elég jól lehet látni: 1) nyelvkilökő reflex eltűnése 2) stabil törzstartás 3) érdeklődés az ételek iránt 4) a falatot, előre töltött kanalat képes a szájához vezetni.

ezek nagyjából 5-9 hónapos kor között fedezhetőek fel.

az 5) az emésztőrendszeri érettség, amely külső szemmel nem vizsgálható, és általában 5,5 hónapos kor után fejeződik be.

ezért javasolják gyermekorvosok, gyermekgasztrósok a 6 hónapos kortól történő hozzátáplálást.

a tudomány fejlődik, egyre jobban megismerjük a saját testünk fejlődését, működését. érdemes nyomonkövetni a legfrissebb információkat, hogy ezt tudva hozhassunk a legjobb döntést.

szept. 26. 11:43
 18/27 anonim ***** válasza:
5-ös, neked milyen csoda gyerekorvosod van, aki belelát a gyerekbe és ránézésre megtudja állapítani, hogy érett 3hósan az emésztőrendszere?
szept. 26. 12:58
 19/27 anonim ***** válasza:
54%
Ha nem muszáj akkor semmit. 6 hónapos koráig elvan a tápszerrel. Addig sem q gyomra,sem a bele nem áll még készen az emésztésre és felnőtt korában lesznek ebből problémái.
szept. 26. 13:51
 20/27 anonim ***** válasza:
0%
Dehogynem! Mera gyerekorvos megmondta, hogy készen áll már 3 hónaposan...sírok
szept. 26. 13:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!