Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Hogy kezdjem a hozzátáplálást...

Hogy kezdjem a hozzátáplálást egy 4 hónapos tápszeres babának?

Figyelt kérdés

Mekkora mennyiséget egyen meg egy evésre és ha netán fájna a pocija tőle akkor az hány óra múlva jelentkezik?

Mikor érdemes adni reggel vagy tizoraira? Természetesen nem kiváltani szeretném az evést .

Sütőtököt vagy almát esetleg barackot adjak?

Sütőtökről azt hallottam nem csinál hasfájást?! Igaz lehet? Mert akkor azzal kezdeném.

Egyébként nem hasfájós a babám.

Tapasztalt anyukák válaszát várom 🙂

szept. 26. 07:27
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
30%
4,5 hónaposan kezdtem a hozzataplalast almával, pedig nekem ráadásul anyatejes babam volt. Mindegy, a lényeg, hogy én nem követtem a mai trendeket. Reszeltem neki almat, jól osszenyomkodtam, és azzal kínáltam. Eleinte nagyon keveset fogadott el, de aztán hamar egyre többet, és én nem fogtam vissza, ehetett a kezdetektől, amennyi jól esett neki. Hamar adtam banánt, körtét, barackot is, majd mindenféle bolti puret a hónapok szerint. 5-6 hónaposan már rendes adagokat evett, tehát volt, hogy több, mint 1 üveg elfogyott, és esetleg még anyatejet is ivott utána, de ezt már húsos pureknel. Most 11 hónapos, és nagyon nagyetku, joevo Baba. Elég változatosan eszik, 1-2 hónapja már azt, mint mi. Estére adok már neki csak tápszert. Amúgy délelőtt, vagy délután kínáltam eleinte új kajakkal, de neki semmitől nem fájt a hasa, meg picinek se volt hasfajos.
szept. 26. 07:43
 2/27 anonim ***** válasza:
61%

Sehoogy 🥲

Minek ennyire sietni?

szept. 26. 08:03
 3/27 anonim ***** válasza:
61%
Sehogy. 6 hónapos kort meg kell várni....
szept. 26. 08:09
 4/27 anonim ***** válasza:
57%
Már tápszeres és anyatejes babák esetében is 6 hó az ajánlás, mert teljesen mindegy mivel táplálták a csecsemőt, a nyelvkilökő reflex arra tűnik el. Addig hiába próbálkozol, ráadásul sok dolog még 6-7 hósan is emésztetlenül fut át a babán, és így a tápanyag sem szívódik fel, pláne egy alig 5 hós babánál. Nem kell sietni. Ha nem gyarapszik, akkor pedig konzultálj a védőnővel és a gyerekorvossal hogy tovább. Amúgy a védőnő is tud adni táblázatot a hozzátáplálás felépítéséhez.
szept. 26. 08:58
 5/27 anonim ***** válasza:
27%
4# hát az én babám pedig hamarabb érett meg a dologra, nem vagyok szadista, hogy erőltettem volna, ha nem így van...semmi olyan nem volt, amiről te beszélsz, nyelvkiloko reflex akkor már, meg hogy emesztetlenul mentek volna át rajta a dolgok..a babák nem gépek, hogy azonos ütemben fejlődjenek bármilyen téren is. Ezt mikor fogjátok belátni? 🤷 Ugyanúgy, ahogy pl a mozgásuk sem ugyanúgy fejlődik, vagy nem ugyanakkor kezdenek el beszélni, a szilárd tápanyag fogyasztására sem egyszerre vannak kész. Próbáld ki, kérdező, érdekli-e már a babádat egyáltalán a dolog, és ha igen, nyugodtan kezdd el a hozzataplalast, te vagy az anyja, te tudod, látod, mi a jó neki. Amúgy nekem maga a gyerekorvos ajánlotta a 3 hos(!) statuszon, hogy almalevel már probalkozhatunk (amikor még tisztán anyatejes volt), mert annyira érett volt már akkor is. 1es voltam
szept. 26. 09:36
 6/27 anonim ***** válasza:
69%
Utolsó akkor a te gyereked egy orvosi csoda. Mutogasd kiállítva, mert amit állítasz az a lehetetlen kategória. Vagy fogalmad sincs róla mi az a nyelvkilökő reflex, vagy mit kell figyelni a baba székletében. Az orvosodnak meg ideje nyugdíjba menni, mert 3 hósan a 70-es években, esetleg a 80-as elején kezdték utoljára a hozzátáplálást.
szept. 26. 10:01
 7/27 anonim ***** válasza:
29%
6# manapság sok hülyeség van, amivel én 26 évesen sem értek egyet. Ilyen például, hogy egész nap, de szó szerint egész nap szoptatni kell itt egyesek szerint egy újszülöttet...az enyém nagyon hamar magától állt be arra, hogy 3, vagy leghamarabb 2 óránként evett, és éjszaka sem kelt enni általában.🤷 Ezzel nem azt mondom, hogy az én babám egy orvosi csoda, hanem hogy minden gyerek más. Nektek nincs önálló véleményetek, csak fujjatok, amit a tankönyv ír, és mást is erre biztattok. én nem tartom ezt jó iránynak. Persze mindenki úgy csinálja, ahogy akarja, de nem kell ilyen szinten leszolni, aki másképp neveli a gyerekét, mint te, mert nem vagy te sem ám olyan tökéletes :) semmi baja a fiamnak, köszöni szépen, nagyszerűen van, és gyönyörűen fejlődik, minden téren.
szept. 26. 10:10
 8/27 anonim ***** válasza:
63%
Nekem hat hónapos a lányom, még mindig durva a nyelvkilökő reflexe, semmit sem fogad el. A védőnő szerint erőltetni kell. Szerintem meg nem.
szept. 26. 10:22
 9/27 anonim ***** válasza:
70%
7-es a "tankönyvet" olyanok írták, azért akik eléggé beleásták magukat a témába, és évekig-évtizedekig végeztek kutatásokat. Régen sokkal fejletlenebb volt a tudomány, sok mindent nem tudtak a babák fejlődéséről. Nem véletlenül változik folyamatosan a legújabb kutatások szerint az ajánlás. De csináld ahogy akarod! Az pedig, hogy milyen hosszútávú problémákat okoztál ezzel a fiad emésztőrendszerében, majd pár év múlva kiderül.
szept. 26. 10:32
 10/27 anonim ***** válasza:
23%
9# semmit nem okoztam vele, nyugodj meg, bár gondolom, a fiam sorsa amúgy nem érdekel, csak olyan szr életed van, hogy itt vezeted le a feszkot, és valakibe név nélkül muszáj belekotnod..olyan bunkoak vagytok itt sokan, mintha fizetnének érte. Rengeteg gyereket, felnőttet ismerek, aki már megnőtt úgy, hogy korán hozzataplaltak, és semmi baja. Csak itt mindenki nagyon okos.
szept. 26. 10:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!