Tapszeres babát muszáj 4 hónapos kortól hozzataplalni?
Kisfiam tapszeres baba.
Nem vagyok benne biztos, hogy jó ötlet ilyen korán elkezdeni a hozzataplalast.
Nem lesz hasfajasa tőle?
Annyira picinek tűnik ő ehhez..
Ráadásul nem vagyok kibékülve ezzel a rendszerrel sem, hogy alma, krumpli, sárgarépa, barack.... Eleve hogy nevezhető főzeléknek a krumpli, répa tapszerrel felöntve (ezt tanácsolta nekem az orvos..).
Kérlek írjatok ti hogyan és mikor kezdtetek a hozzataplalast.
6 hónaposan javasolják a hozzátáplálást tápszeres babánál is.
Ha a hagyományos ht nem szimpatikus, akkor olvass utána a bliss, blw módszereknek is.
Tiz eves lesz a legnagyobb fiam, tapszeres volt es mar akkor is a 6 honap volt az ajanlas a hozzataplalas megkezdesere (igaz, nem Magyarorszagon eltunk, de azota szerintem mar valtoztattak ott is).
A kisebbik is tapszeres volt, o pl annyira valogatos volt, hogy hiaba kezdtuk el fel evesen, majd ket honappal kesobb evett valamivol emlitesre melto mennyiseget.
4 honaposan hiaba kezdtem volna vele, akkor meg ott tartottunk, hogy a 8. fajta tapszert probalgatgam adni neki az 5. fajta uvegbol, csak hogy egyen mar vegre...
Dehogy muszáj.
Én igaz, elkezdtem 9 éve, tápszeres volt a babám.
2 éve az anyatejes babával nem terveztem, de a gyerekorvos javasolta, (itt már le lettem érte köpve, na mind1), mivel 7-10 naponta volt széklete, gondot okozott neki, adjak őszibaracklevet, azzal kezdtük, majd paradicsomos burgonya (bébiétel), ez helyrehozta. Répát, almát később adtam, pont a székletprobléma miatt.
Ha semmi nem indokolja, hízik rendesen, eszi a tápszert rendesen, anyagcsere rendben, nem kell elkezdeni, ha te 6, vagy akár 7 hónaposan látod jónak, kezdd akkor. Baja nem lesz tőle.
Semmi sem muszáj.
Akkor kezditek, amikor jónak látjátok.
"Eleve hogy nevezhető főzeléknek a krumpli, répa tapszerrel felöntve"
Akkor nevezd bébiételnek. Ne az elnevezésen legyél fennakadva.
Bár én nem öntöttem fel a répát tápszerrel. Püréként adtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!