CsAnita23 kérdése:
Mikortól kezdjem hozzátáplálni (és mivel kezdjem) 3 és fél hónapos kislányomat? Tápszeres,160ml-t eszik 3 óránként. Tiétek mennyit eszik?
Figyelt kérdés
#babahami
2015. febr. 17. 07:53
1/7 anonim válasza:
Már nem emlékszem, mennyit evett. 4. hónap előtt egy hétel adtam neki baracklevet kóstolásra, kb 2 fél kávéskanállal. Akkor volt barack szezon, ettem, megkóstolta. 4. hónap után vettem üveges őszibarackot és azzal kezdtük. Aztán üveges sütőtökkel folytattuk, majd krumplit főztem és azt a tökkel stb. Almát is kapott, de az megdobta a gyomorsavát és igazából nekünk a székletlazítás si cél voltm nem csak a hozzátáplálás, azért kapott először barackot és s.tököt.
Almával szoktak kezdeni és krumplival azt hiszem.
2/7 anonim válasza:
Nekem anyatejes volt, de nem hízott megfelelően, írattunk neki tápszert is de nem fogadta el a cumisüveget, 3.5 hónaposan kapott barackot na azt nem kellett kétszer mondani, hogy egye meg. Kb. 1 hónapig próbáltuk tápszerrel, lefejt tejjel "tömni" , de nem kérte csak amit szopizott és az ételeket (barack, alma, sütőtök, répa) 3,5 hónaposan kezdtük a hozzátáplálást, 8 hónapig szopizott, 8 hónapos korától csak "normál" ételt evett (vízben főt zöldség, hús, gyümölcsök, néha bébi étel) 11 hónapos korától azt eszi amit mi. Soha nem volt beteg még 1,5 éves múlt.
3/7 anonim válasza:
mármint 8 hónapig szopizott, de 3.5 hónaptól 8 hónapos koráig kapta a normál ételeket is szopi mellé
4/7 anonim válasza:
4 hónapos kort várd meg, aztán lehet almával kezdeni. Eleinte kóstoltatni, aztán ha partner benne, akkor 1-2 hét alatt egy étkezést ki lehet váltani.
5/7 anonim válasza:
Ha megfelelően gyarapodik a súlya, ne siess vele. Ráérsz a 4, de akár az 5 hónapot is megvárni, és akkor is csak kóstolgasson, ismerkedjen az ízekkel: alma, meggy, őszibarack, krumpli, sütőtök, cékla az elsők. Étkezést kiváltani bőven elég 6 hónapos kor körül.
6/7 anonim válasza:
3,5 hósan 120 ml tápszert evett a lányom 4 óránként. Én is azt mondom ha nincsen semmi kifejezetten nyomós indok a hozzátáplálás elkezdésére akkor ezt a 2 hetet még bírd ki. Utána almalével érdemes először kóstoltatni (3 nap legyen minden újnak a bevezetése hogy azalatt az idő alatt kiderülhessen hogy nem e allergiás valamire). Egyszerre csak 1 fajta új ételt adj neki. Először alma, krumpli, sárgarépa, sütőtök, őszibarack, körte, avokádó, banánt lehet bevezetni.
7/7 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Mindenképp várok még 2 hetet
2015. febr. 18. 04:24
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!