Hozzátáplálás 4hónaposan? (tápszeres baba)
Lányom is tápszeres volt, nekünk 6 hónapot javasolt a védőnő. Kínáltam 6 hónaposan, de nem igazán volt érdeklődő, nem nyitotta a száját sem. Néhányszor rápróbáltam aztán hagytam. Végül 7,5 hónapos volt mire elfogadta az ételt és akkor is elég lassan haladtunk.
Ha úgy érzed még nem áll rá készen a kicsi, várjál vele még bőven ráértek.
Ne, nagyon korai, a nemzetközi ajánlások is 6 hónapos kort javasolnak.
Ezzel a háttérinformációval, amit megadtál, végkepp korai.
Nekem anyatejesek voltak, mi elkezdtük 4 hónaposan mind a 2 gyerekkek.
Azért, mert megértek rá.
Tartották a fejüket, kinézték a kaját a szánkból, stb.
(Ja, tudom, szaranya vagyok, rommá kell majd lepontozni mert a who meg az ajánlás, meg ha rántotthústkérmajdaztadokneki felfogásúak tuti megjelennek).
De ezek alapján, amit leírtál, én még nem adnék neki. Nem mutatja ezek alapján az érettség jeleit, hogy készen állna.
A védőnő egy tanácsot adott. Neked kell mérlegelned, hogy neki állsz-e, hogy látod a gyerekeden.
Ősidők óta 4 hónaposan vagy korábban kezdik a ht-t.
Akkor miért nem gyomorbeteg minden ember?
Én elfogadom a 6 hónapos kort is (legalább később kell bébiételt gyártani), de semmi evidenciát nem látok a 4 hónapos megkezdés károsságára.
Unokahúgom mindent betartott, 6 hónap, hosszú bevezetések stb, mégis laktóz érzékeny a gyerek.
#5.
Gondolom ennyi ésszel nem egészségügyi dolgozó vagy...
1. "Ősidők óta 4 hónaposan vagy korábban kezdik a ht-t." Nem, ez tévedés. Ez az óta "divat", mióta a dolgozó nők bölcsődébe kenyszerültek adni a gyereküket igen hamar.
Az "ősidőkben" csak az kezdte "4 hónaposan vagy korábban" a hozzátáplálást, aki nem tudott szoptatni valamilyen okból.
2. "Akkor miért nem gyomorbeteg minden ember?"
Basszus, egyrészt az emésztőszervrendszer nem csak a gyomorból áll, másrészt de, az emberek legalább 70%-a küzd valamilyen ehhez kapcsolódó problémával Magyarországon.
3. "Unokahúgom mindent betartott, 6 hónap, hosszú bevezetések stb, mégis laktóz érzékeny a gyerek." Kérlek add meg annak a szakfolyóiratnak az adatait, amelyikben azt olvastad, hogy a 6 hónapos korban megkezdett hozzátáplalás kizárja a laktózérzéskenység lehetőségét. 🤦♀️🤦♀️🤦♀️
Enyémet se érdekli mikor eszünk. Nagytesó mikor almázik, max 1-2 kanálnyit adnék neki ha érdekelné, de még azt se nézi :D ha észre is veszi se. Én nem erőltetem, 6 hónaposan tervezem kezdeni.
5 hónapos.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!