Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Hozzátáplálás 4hónaposan?...

Hozzátáplálás 4hónaposan? (tápszeres baba)

Figyelt kérdés
Védőnőnk ajánlotta hogy kezdjük el, almával. Elöszőr lé majd pép. Én nem érzem jó ötletnek. Tornára járunk megkésett mozgásfejlődése miatt. Fejét tartja de egyik oldalra nem tudja mozgatni. Ülni se nagyon tud, inkább csak félfekvőbe. Egyáltalán nem látszik rajta érdeklődés a mi ételeink felé. Tényleg most kéne kezdeni a hozzátáplálást?
2023. aug. 13. 09:51
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

Én ebben a formában nem kezdeném,eléggé egyértelmű,hogy ez nála még korai. Ordít róla konkrétan. Védőnő max tanácsot adhat,de azt nem vagy köteles megfogadni. Nekem is volt amire mondott,majd közöltem,hogy rendben,én viszont másképp csinálom. Mondta,hogy oké. Ennyi,nem kell ezt túlgondolni.

Egyébként 5#-ös. Miért nem gyomorbeteg mindenki? :D Könyörgöm nézz már körül,nálam minden 2. ismerősöm,szó szerint minden második embernek van valamilyen emésztőrendszeri problémája. Ne zavarjon... Egyébként én már azt gondolom ez nem csak ettől függ,de azért illik megvárni az érettség jeleit legalább. Inkább azt nem értem hova rohannak az emberek,mi fog ugyan történni,ha még vár 2 hónapot vagy addig míg ténylegesen megérik? :D Egész életébe enni fog,miért kellene ezt siettetni. Akkor majd nem fog utána enni soha többet? A kinézi a számból meg baromság,nekünk is kinézte,de mindent is kinézett,akkor akár pálinkát is adhattam volna. Ismerek olyat,akinek a nyelvével is kilökte a 3,5 hónapos,de még is tolta le a torkán.... a mi szükség van erre válaszra pedig egy épkézláb magyarázata nem volt. Azért gondolom,hogy nem ettől függ,mert nekem nagyon korán a tehéntejet tolta anyukám a számba tápszer helyett is,konkrétan a mai napig allergiám van és végig szenvedtem a gyerekkort a tüneteimmel,mert csak azért is tolta belém,pedig már kivizsgálásos papír volt róla,hogy nem bírom,mondván hogy hát ilyen akkor sincs,miért ne bírnám. Férjemnek szintén a pörkölt és a minden ment korán,rengeteg emésztőrendszeri baja van és az összes családtagomnak és barátnőmnek,aki akár 30+,akár 40+. A kolléganőim is gyógyszereken élnek. Ja tényleg senki nem beteg. :D

2023. aug. 13. 13:30
 12/13 anonim ***** válasza:
92%
11# vagyok. Ja,egyébként ez csak az én személyes véleményem. Ettől függetlenül mindenki úgy csinálja ahogy szeretné,engem nem hat meg,hogy más esetleg 1 hónapos,vagy 3 hónaposnak tolja a szájába az ételt. Az ő gyereke az ő felelőssége. Az enyém pedig az enyém. Ha én ártottam azzal,ahogy én csinálom,az is az én felelősségem lesz. Egyébként én megvártam az érettség jeleit,amikor nyelte kanállal,a nyelvkilökő reflex is eltűnt,stabilan tartotta magát például,ilyesmi. 6 hónap körül jött el,de ha 7 hónaposan jött volna el,akkor addig várok. Van barátnőm akinek 6,5 hónaposan is kitolta és nem volt hajlandó, várt vele,nem rohant, 7 hónaposan már érdeklődött,gyönyörűen eszik azóta is.
2023. aug. 13. 13:35
 13/13 anonim ***** válasza:
92%
Megkésett mozgásfejlődésnél eleve tolni érdemes a hozzátaplálást, nem előrébb hozni.
2023. aug. 13. 14:34
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!