Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Ha nem tízóraizik a babám,...

Ha nem tízóraizik a babám, melyik étkezésnél célszerű elkezdeni a kóstolást?

Figyelt kérdés

3 hónapos a babám, tápszeres, és 4 hónapos korától elkezdjük a kóstolgatást. De így állította be magának a napirendet, hogy négyszer eszi meg az adagját, az éjszakát végig alussza. Szóval reggeli, ebéd, uzsonna, vacsora van. Mindenki szerint tízóraikor kellene elkezdeni a hozzátáplálást, de ugye ő akkor nem éhes, akkor általában alszik. 5 étkezést sehogy se tudok beleimádkozni, és igazából nem is akarok, ha így neki jó. Szépen fejlődik, és nem akarom, hogy később ebből probléma legyen, hogy muszáj enni akkor is ha nem éhes…

Így akkor reggelire kínáljam az új ízeket, vagy ebédre?

Más: mindenhol olvasom, hogy fürdés után még sokan adnak tápszert/tejitalt/tejet a babának közvetlenül alvás előtt. Mivel bukós volt a babám, így úgy alakítottuk, hogy vacsi, fél óra pihi, hogy biztos kijöjjön minden büfi, utána fürdés, fürdés után már nincs kajcsi, hamar el is alszik, és alszik reggelig. Szerintem ez később is jobb lesz, ha már lesz foga, megszokja, hogy fürdés után fogmosás, és utána már nincs evés, hanem egyből el is alszik.

Ez így jó? Vagy miért “kell” még fürdés után, közvetlenül alvás előtt enni a babának?

aug. 15. 11:06
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
55%

Még mindig nem egyöntetű, 4 vagy 6 hónapostól kell-e kezdeni. Mi annak idején úgy emlékszem, csak 6 hónaposan kezdtük, fokozatosan. Először például csak az alma levéből pár kanállal, aztán növelni kellett az adagot. Meg tápszerbe keverni. Utána reszelve.

A neten is megtalálható táblazatok alapján vezettük be az új ételeket. Sosem volt gond , kivéve a joghurtot, meg a tehéntejet, attól ment a hasa, de kinőtte. Gondolom ezért is fontos, hogy mit mikor kezdünk el adni, hogy érett-e az emésztőrendszere, megvannak-e azok a bélbaktériumok, amikkel le tudja bontani az X táplálékot.

aug. 15. 16:46
 22/32 anonim ***** válasza:
36%
Na hat az az igazsag, hogy a tablazatos 3 napos baromsag is pont ugyanolyan elavult, mint a 4 honapos kortol kezdett hozzataplalas. Egy 4 honapos emesztorendszere NEM eleg erett. Aki meg ilyen ostobasagot ideirt, hogy azert kezdte mert gyorsan mozgott a gyerek, hat ezen nem is tudom, sirjak-e vagy nevessek. Enyem 4,5 honapos koraban mar MASZOTT. 😅 Meg 2 honapig kenytelen volt szegeny tapszeren elni ettol fuggetlenul….
aug. 15. 19:02
 23/32 anonim ***** válasza:
32%
Az a te dolgod, ez meg az enyém.
aug. 15. 19:09
 24/32 A kérdező kommentje:

De árulja már el valaki, hogy honnan jön ez, hogy akkor még nem elég érett az emésztőrendszere? :D Mert kb. azért, mert a többség így gondolja… De a szakma állásfoglalása (kutatási eredményekkel alátámasztva) mégis az, hogy igenis elég érett már akár 4 hónaposan is, más miatt nem javasolt. De ugye minket nem fenyeget az anyatej csökkenése, mert az nincs.

A gyerek igényeit kell figyelni. Ha 4 hónaposan mégsem áll még rá készen, nem fogom én se erőltetni.

aug. 15. 20:21
 25/32 anonim ***** válasza:
73%

Látom pár paramami megint le pontozta azokat a válszokat aki korábban kezdte 6 hónapnál a hozzátáplálást. :)

Azért ne legyünk már okosabbak egy orvosnál könyörgöm. Ahogy minden baba mozgásfejlődésben is másképp fejlődik ugyanúgy az emésztése is. A hozzátáplálás nem arról szól hogy megtömjük a gyereket hanem a kóstolásról. Kóstolástól pedig semmi baja. Az enyém már 3,5 hónapos korára meghaladta a napi 1 liter tápszert, ha kevesebbet adtam ordított. Mióta megy a hozzátáplálás semmi gond.

Mindenkinek szíve joga eldönteni hogy ad a gyerekének 4 vagy 6 hónaposan püréket/gyümölcslevet/teát. Ez is egy felelősség a szülőn, tehát a szülő kell számoljon a későbbiekkel, és szerintem látja mindenki a babáján hogy mi a jó neki és mi nem.

aug. 15. 20:24
 26/32 anonim ***** válasza:
72%

Nekem is azt mondta a védőnő hogy tapszeresnel 4 hónaposan lehet kezdeni kóstoltatni aki anyatejes annak 6 hónaptól.. (nekem anyatejes)

Egyébként nekem azt mondta hogy ebednél kostoltassak vele 2-3 kanálnyit utána mehet a szopizás, mert hogy majd az legyen az első amit kiváltok plusz ha bármi baja van estig "kijöjjön" rajta.

Úgyhogy én ezt az elvet fogom követni.

aug. 15. 20:35
 27/32 anonim ***** válasza:
73%

#22 nyugodtan nevetgélj kedvedre. Amikor én szültem, a hozzátáplálás 4 hónaposan kezdődött, tápszeres babánál már 3. A hipp 3 hónapos kortól adható volt. Ma is 4 hónapos kortól kapható. De nem is küzdöttünk fél évig egy kiváltassal, meg nem öklendezett a gyerek másfél évesen a darabostól.

Ez az új ajánlás, hogy ne adj neki semmit fél éves koráig, nem azért van, mert most derült ki, hogy nem elég jó az emésztő rendszer, hanem mert a sok paramami már az egy hónapos babába tömi az emésztés javítót, a cseppeket, tápszert vált önszántából hetente, és ezzel teszi tönkre.

Egy mindenféle vacaktól terhelt szervezet nem elég erős ahhoz, hogy normális ételt fogadjon be,de még egy évesen sem.

Az én fiam is mászott 5 hónapos korára,és eszembe se jutott hogy ilyen korai mozgás mellett tápszerrel vagy csak szoptatással pótoljam az energiát,mert a gyikken valami újhullámos paramami majd megsajnál, vagy nevetgél, mert ugyan elvei vannak, csak azt nem tudja mi az alapja.

aug. 15. 20:36
 28/32 anonim ***** válasza:
17%
Hogy ti mennyire ostobak vagytok….sajnalom a gyerekeiteket.
aug. 16. 06:44
 29/32 A kérdező kommentje:
Az enyémet ne sajnáld, mindig jókedvű, mosolygós, nem sírós, ügyes, okos, érdeklődő baba. :D Nem gondolnám, hogy sajnálatra szorul.
aug. 16. 09:42
 30/32 anonim ***** válasza:
0%
Az a baj, hogy a magyar nép egy buta nép, azért tart ott, ahol. Meglehet nézni itt is ezeket a gyökkettő hozzászólásokat.
aug. 16. 13:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!