Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Ha nem tízóraizik a babám,...

Ha nem tízóraizik a babám, melyik étkezésnél célszerű elkezdeni a kóstolást?

Figyelt kérdés

3 hónapos a babám, tápszeres, és 4 hónapos korától elkezdjük a kóstolgatást. De így állította be magának a napirendet, hogy négyszer eszi meg az adagját, az éjszakát végig alussza. Szóval reggeli, ebéd, uzsonna, vacsora van. Mindenki szerint tízóraikor kellene elkezdeni a hozzátáplálást, de ugye ő akkor nem éhes, akkor általában alszik. 5 étkezést sehogy se tudok beleimádkozni, és igazából nem is akarok, ha így neki jó. Szépen fejlődik, és nem akarom, hogy később ebből probléma legyen, hogy muszáj enni akkor is ha nem éhes…

Így akkor reggelire kínáljam az új ízeket, vagy ebédre?

Más: mindenhol olvasom, hogy fürdés után még sokan adnak tápszert/tejitalt/tejet a babának közvetlenül alvás előtt. Mivel bukós volt a babám, így úgy alakítottuk, hogy vacsi, fél óra pihi, hogy biztos kijöjjön minden büfi, utána fürdés, fürdés után már nincs kajcsi, hamar el is alszik, és alszik reggelig. Szerintem ez később is jobb lesz, ha már lesz foga, megszokja, hogy fürdés után fogmosás, és utána már nincs evés, hanem egyből el is alszik.

Ez így jó? Vagy miért “kell” még fürdés után, közvetlenül alvás előtt enni a babának?

aug. 15. 11:06
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
85%

Elso: nem a tizorain kell gondolkodni, hanem azon, hogy 4 honapos korban NEM kezdunk hozzataplalast.

Masodik: tokmindegy, ami nektek bevalik, de a te babad meg olyan kicsi hogy korulbelul 14 milliardszor fog varialni mikor hogy mi utan eszik.

aug. 15. 11:09
 2/32 anonim ***** válasza:
58%
# dehogynem :D már 3 hónapos babákat is próbálnak etetgetni. Az én lányom 4,5 hónapos, vele egykorú babák anyukaival vagyok egy Facebook csoportban és már nagyban kindertejszetetet etetnek vele, de NEGATIV KOMMENTET NEM KÉR
aug. 15. 11:19
 3/32 A kérdező kommentje:
Köszönöm, de nem azt kérdeztem, hogy 4 hónaposan elkezdhetjük-e. :D De akkor tegyük fel, hogy 6 hónapost írtam, és a többi rész marad…
aug. 15. 11:20
 4/32 anonim ***** válasza:
30%

Azért szokták tízóraira, mert ha esetleg fáj a hasa,ne estére/éjszakára legyen gond.

Reggel meg még álmosan a kóstoltatás..

Nálatok marad az ebéd. Pár falat és utána mehet a tápszer.

A mikor kezdjük el a hozzátáplálást, ez egy újhullámos hülyeség.

Pár éve még a védőnő nekünk is azt mondta, 4 hónaposan kezdjük, tápszeresnél 3. Nem kindertejszelettel kell kezdeni.

aug. 15. 11:27
 5/32 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell este tápszert adni alvás előtt, ha így neki jó.

Mi is hamar elhagytuk, alvás előtt 2órával evett utoljára, és már nem kérte, minek erőltetni.

aug. 15. 11:31
 6/32 anonim ***** válasza:
100%

Ebéd.

Igaz én fél évesen kezdtem hozzátáplálni, de kb 4 hónapos kortól csak 4x evett egy nap. Ebédnek neveztük el, de amúgy 11 körül ette.

Idővel lett tizórai is attól.

aug. 15. 11:31
 7/32 anonim ***** válasza:
53%

Szerintem jó ahogy írod kérdező. Ha kiegyensúlyozott a babádm szépen fejlődik, akkor minden oké. A babák nem olvassák a Nagykönyvet, az csak a szülőknek támpont (kéne, hogy legyen). Minden ember más, a ti kis emberkéteknek ezek az igényei, akkor tök jó, hogy erre te oda tudsz figyelni és ilyen jól reagálsz rájuk.

Az új ízeket én reggeli végére tennék egy-két falatot, vagy uzsonnára.

aug. 15. 11:33
 8/32 anonim ***** válasza:
6%

1-es válaszolónak írnám, hogy de igen, van amikor kifejezetten orvos ajánlására kezdik el a hozzátáplálást 4 hónaposan. Pl. Nálunk enyhe reflux miatt pont ajánlotta az orvos a hozzátáplálást 4 hósan. Kifejeztem, hogy nem szeretném gyógyszerrel tömni a gyereket, sűritő szintetikus anyag még szóba sem jöhetett pláne az én babámnak aki extra szorulásos. Tehát maradt a hozzátáplálás. Azóta kevesebbet bukik jóval és szépen eszeget.

Egyébként kérdező:

Az én lányom is 4x eszik egy nap. Reggel 8-12-16-20 órakkor.

Szóval először a 12 órainál adtam tápszer előtt, most hogy megszokta a pocija kicsit 8kor tápszer, 10kor püré, 12kor tápszer, 16kor tápszer, 17 körül pár falatka püré, és 20 órakkor tápszer. Most 8 hónapos. Egyelőre nem emelem az adagot mert akkor csökkent a tápszer mennyiségen, és az orvos kifejezte azt is hogy legalább 1 éves koráig a fő táplálék a tápszer, addig kell bevezetni az ételeket egyenként.

aug. 15. 11:40
 9/32 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen mindenkinek, akkor ebéd előtt próbálom majd adni az új ízeket. :) Persze, később lehet még tízórai, de amíg napi háromszor alszik, addig nem akarom felborítani a napját.

Kedves 8-as válaszoló. Véletlenül a “félig hasznos”-ra kattintottam a válaszod alatt, de természetesen a zöld pipára szerettem volna. :/

aug. 15. 11:51
 10/32 anonim ***** válasza:
83%

Ebédre, hogyha kijönne bármi gond (pocakfájás, allergia, stb.) észrevedd/ne okozzon nagyobb fennforgást. Mi ebéd után vezettük be az uzsit, aztán a vacsit és csak amikor ezek megvoltak, utána váltottuk ki a reggelit. 10 óraizni sosem tízóraizott, illetve mivel későn kelt, az volt a reggeli tulajdonképpen.

Az esti tápszer meg igény szerinti. Ha a te babád nem igényli, ne tömd meg. Az enyém sosem aludt volna el cici, majd tápszer nélkül.

aug. 15. 11:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!