7 hónapos baba szilárd étel/anyatej aránya kb. milyen kell legyen?
persze, mert a püré elvegyül a kakiban, és nem látod, hogy szinte semmit nem emésztett meg belőle.
Bár nem nekem írtad, de én öt hónaposan kezdtem hozzataplalni anno a lanyomat nem purevel, és soha nem volt a kakiban megemésztetlen kaja 🤷🤷
23, hat nálunk is kb így volt, egy kaka egy nap.
A fiammal hat hónaposan kezdtem, de elég hamar mennyiségeket evett, biztos nem kezdtem előtte rázni a nagy könyvet, hogy márpedig te meg csak kóstolni fogsz 😆
27!
Ezért van 1 éves korig HOZZÁtáplálás.
Anyatejet vagy tápszert eszik a baba. És ahhoz, a mellé kóstol,ismerkedik az ízekkel,állagokkal.
Szó nincs étkezés kiváltásáról 1 éves kor alatt. Hivatalosan.
Csak sok magyar anyuka ezt nem fogja fel. A tejet elapasztják,a táp meg drága. Nem költenek rá,mert minek.
Hat egy éves kor ide oda, a fiam 12 hónaposan már mindent evett, étkezések ki voltak váltva.
Az összes..
Anyatejet sem ivott már, és tápszert sem fogadta el
Nem tudom, de talán hagynom kellett volna, hogy orditson az ennivaloert és tömni bele a tejet vagy a tápszert, akkor is ha nem kellett neki?
27!
Írtam hogy külföldön élek, tehát nem CSAK a magyar anyukák nem fogják fel akkor? Bölcsödében dolgozom. És a déli étkezés kivan váltva teljes mértékben. Van olyan gyerek 10hós aki nem fogadja el a tápszert, ahogy a 29es irta, eröltesse bele ha a tápot ha egyszer szilardot akar enni az a gyerek? Itt ugye 4 hósan elkezdik a hozzátáplálást, van hogy 6 hósan már nem kell neki a tápszer se délre se uzsonnakor, így joghurtot kap a gyerek.A lényeg legyen tej vagy joghurt minden főétkezésnél( reggeli/ebéd/uzsonna/vacsora) itt nincs " tízórai". Bocsi de hány éves a te gyereked? Csak mert a tej baromira nem elég bár 6hós kortól ezért kell hozzátáplálni igen, de nem egy két kanál pürével 1 éves korig..Az meg hogy a tej 1 éves korig fontos igen, de közel sem az a " fő" táplálék. A lényeg hogy legyen meg az 500ml tej naponta. Ezt én így tanultam tanfolyamon és így is van ez itt ismerősöméknél, bölcsődékben.( Franciaország)Mindenki azt csinál amit akar adj csak tejet meg kostolgattass a gyerekeddel akkor 1 éves korig, de ne osszuk már az észt hogy ezt igy ezt ugy kell mert közel sem úgy " kell" ahogy azt te leírod.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!