Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » 7 hónapos baba szilárd étel/an...

7 hónapos baba szilárd étel/anyatej aránya kb. milyen kell legyen?

Figyelt kérdés
7 hónapos múlt a kislányom, lassan 3 hónapja kezdük el a kóstoltatást, 6 hónapos korában 1 étkezést ki tudtunk váltani, most pedig az utóbbi hetekben úgy érzem, nagyon felgyorsultak a dolgok. Jó az étvágya, egyértelműen "kéri" a szilárd ételt, már 3 étkezést kiváltottunk, igazából szinte csak az altatásokkor szopizik délben és este, plusz amikor kelek hozzá éjszaka (2x). De úgy érzem, hogy igencsak fogy a tej, és szerintem egyáltalán nem szopizik sokat, mert utána nagyon gyorsan megéhezik. Nem túl gyors?
jún. 15. 19:42
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
34%

Nagyon elkapkodtad. Eleve minek kellett 4hónaposan elkezdeni, mikor 6 hó az ajánlott? Egy éves korig a fő táplálék az anyatej, MELLETTE kóstol.

Nem az acél, hogy megtömd a gyereket, hanem az, hogy menél több ízt kóstoljon.

jún. 16. 07:47
 12/31 A kérdező kommentje:
Már nem 6 hó az ajánlott. Most változott. A legújabb szerint 17 hetes korban kell elkezdeni, és mindent azonnal be kell vezetni. Nagyon sok ízt kóstolt, és egyáltalán nem tömöm, egy falatot sem kapott úgy, hogy ne kérte volna.
jún. 16. 08:21
 13/31 A kérdező kommentje:
Rosszul írtam, nem kell, akkor lehet elkezdeni. Én 20 hetes korában kezdtem.
jún. 16. 08:27
 14/31 anonim ***** válasza:
39%
Dehogy változott. A legfrissebb magyar ajánlás 2019-es, abban legkorábban is legkorábban 5 hó az ajánlott, a nemzetközi ajánlás viszont még mindig 6 hónap. Egy 4 hónaposnak még éretlen a gyomra, emésztés nélkül megy át rajta a szilárd étel. Másrészt fizikailag is éretlen rá. Nincs stabil törzstartása, nem múlik el a nyelvkilökő reflex sem. Fektetve etetni pedig fulladásveszélyes.
jún. 16. 08:46
 15/31 anonim ***** válasza:
17%
14# érdekes, az én 4,5 hónapos babámon nem ment át emesztes nélkül az étel...de igaz, ő testileg sokkal érettebb a koránál. Neki az anyatej/tápszer 6-7 hónaposan már kb előételnek volt kielégítő, vagy folyadéknak. Nem eroltettem, úgy tatja a száját az ételért, mint egy kis verebfioka, amikor várja, hogy az anyukája adja a szájába a gilisztat 😄😄 még egyszer: ne felejtsük el, hogy 2 baba sem egyforma. Az enyém pár nap múlva 8 hónapos, egy jó ideje mindent nagy kedvvel eszik. Az, hogy kostoltatas van egy éves korig, nem jelenti, hogy nem ehet addig többet, hanem hogy kb 6 hos kortól kóstoltatni "kötelező", de nyilván ez sincs kobe vésve, megint csak azért, mert a babák sem egyformák. Szalljatok már le erről az emésztőrendszer témáról...unalmas
jún. 16. 09:28
 16/31 anonim ***** válasza:
37%

6 hónapos kor előtt káros hozzàtàplàlni. A WHO ajànlàsa egysègesen betöltött 6 hò, màr 20 ève szoptatott és anyatejes csecsemőnél is.

Elkapkodtad a hozzátáplálást.

jún. 16. 09:33
 17/31 anonim ***** válasza:
51%
#15, persze, mert a püré elvegyül a kakiban, és nem látod, hogy szinte semmit nem emésztett meg belőle.
jún. 16. 09:34
 18/31 anonim ***** válasza:
0%
17# és nyilván azért gyarapszik és fejlődik azóta is nagyon szépen, mert semmit nem képes kb megemészteni, amit adok neki...légyszi fejezd be a hulyesegeidet.:)
jún. 16. 09:43
 19/31 A kérdező kommentje:
WHO ajánlás változott idén. Nyugodtan nézzetek utána.
jún. 16. 10:56
 20/31 A kérdező kommentje:
A tápszeres babáknál pedig eddig is 4 hónapos kor volt az ajánlott kezdés.
jún. 16. 10:59
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!