7 hónapos baba szilárd étel/anyatej aránya kb. milyen kell legyen?
Figyelt kérdés
7 hónapos múlt a kislányom, lassan 3 hónapja kezdük el a kóstoltatást, 6 hónapos korában 1 étkezést ki tudtunk váltani, most pedig az utóbbi hetekben úgy érzem, nagyon felgyorsultak a dolgok. Jó az étvágya, egyértelműen "kéri" a szilárd ételt, már 3 étkezést kiváltottunk, igazából szinte csak az altatásokkor szopizik délben és este, plusz amikor kelek hozzá éjszaka (2x). De úgy érzem, hogy igencsak fogy a tej, és szerintem egyáltalán nem szopizik sokat, mert utána nagyon gyorsan megéhezik. Nem túl gyors?jún. 15. 19:42
1/31 anonim válasza:
Nem túl gyors. Az én babám nyolc hónapos lesz pár nap múlva, kb 1 hónapja van nekünk is az, hogy zömében rendes kaját eszik, de korábban is szívesen fogyasztott pureket, szerencsére nem is válogat. 4,5 hónapos kor körül kezdtük a hozzataplalast. Ha azt látod a babadon, hogy testileg, lelkileg jól van, és jól érzi magát, élvezi az evést, ne arra gondolj, mi van a nagykonyvben megirva. Minden baba más, más szükségletekkel.
2/31 anonim válasza:
Hivatalosan nagyon gyors. 1 éves korig csak kóstoltatás van.
Ezért hívják hozzátáplálásnak. Hozzá=a tejhez/tápszerhez. Mellé. Nem helyette. 1 éves korig a fő táplálék az anyatej/tápszer.
3/31 anonim válasza:
2# hát pedig sok babát ismerek, akit nem csak kosloltattak egy éves kor előtt, és ők is elnek-virulnak, makkegeszsegesek. Nem olvasták a tankönyveket. 1es voltam
4/31 anonim válasza:
Egy 7 hónapos csecsemőnek nagyrészt anyatejet, vagy tápszert kellene ennie.
5/31 anonim válasza:
Csak egy ,,csöppet" kapkodtad el. Ennyi idősen csak kóstolgatnia kéne.
6/31 anonim válasza:
Nálunk 8-9 hónaposan már a foetkezesek ki voltak váltva, pedig hat hónaposan kezdtünk hozzataplalni
Szeretett enni a fiam, és ez a mai napig is így van lekopogom nagyon jó az étvágya, kettő éves.
7/31 anonim válasza:
Jaj, kihagytam, hogy a kiváltott étkezések mellett 10 hónapos koráig meg igény szerint szopott.
8/31 A kérdező kommentje:
Igazából ezt nem én csináltam, csak hagytam, hogy egyen. Ha elfogyott a mennyiség, amit gondoltam, általában visított, szóval adtam még. Nem vettem ki a kezéből a kiflit, elnyammogta. Stb... De akkor majd erőltetem neki jobban a cicit.
jún. 15. 21:19
9/31 anonim válasza:
8, én sem direkt csináltam, és én nem erőltetem a cicit..akkor kapta amikor kérte, de a kaját is kérte mindig amikor jött a reggeli, ebéd, vacsora
10/31 anonim válasza:
8# pont ez az, amúgy azt orvos és védőnő sem mondja, hogyha ő még enne, akkor márpedig nem ehet, mert csak kostolhat! Agymosottak...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!