Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Hogyan "tárazzak be" babapüréből?

Hogyan "tárazzak be" babapüréből?

Figyelt kérdés

Blw -s anyukák ide most légyszi ne írjanak és olyanok se akik gyakran eljutnak dm-be vagy más, többféle babakaját áruló boltba. Faluban lakunk,ritkán jutok el nagyobb boltba. Nem szeretnék heti rendszerességgel boltba menni,de rendelni sem. Nagyjából havonta rendelek egy Dm-et, és a baby love püréket néztem ki. Anyukák,akik szintén rendelitek (havi egyszer max kétszer) a babapürét,hogyan vásároltok,hány fajtát,és mekkora mennyiségben?

(Olyan válasszal sem vagyok előrébb,hogy ne tárazzak,lehet nem ízlik neki,ez benne van a pakliban,majd max megeszem én 😅.Attól nekem még havi szinten kellene rendelnem.)

2023. aug. 21. 16:39
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
88%

Hát erre a mennyire 2gyerekes anyaként sem tudnék valaszt adni.

Nem mindegy mennyit eszik meg. Fiam pl első hónaptól megevett napi 1 üveggel. Havi 1 étkezés kiváltva. Imádott enni, nála kellett volna 1 hónapra minimum 60üveggel. (6 hónaposan már napi 2üveggel megevett)

Lányom az ellentéte. Ő iszonyú keveset evett. 1üveggel jó ha 3xra beleimádkoztam 1nap alatt. Neki a 30üveg is bőven sok lett volna.

Emellett 6hónapos korra szerintem olyan sokkínálat nincs. Ha most betárazol pl 5x6félét, 2ízt nem eszik meg, kapásból 10üveggel minuszba vagy.

Mi is vidékiek vagyunk, macera a bevásárlás. De ebben az időszakban, míg kitapasztaltuk, nem voltam rest hetente bevásárolni.

2023. aug. 21. 18:12
 12/19 anonim ***** válasza:
78%

Elég sokáig jók. 2 éves lesz a fiam, de néha-néha még jól jön uzsonnára egy gyümölcspüré, ha tényleg semmi időm nincs és gyorsan kell valami, amit meg is eszik. Keverek bele kekszet, így még mindig jó tízórainak vagy uzsonnának.

Szóval ami gyümölcs hús nélkül, azokból nem baj, ha marad, mert egy év múlva is fel fogod tudni használni. Nameg ha mégis te eszed meg a végén, azok a legfinomabbak.

Arra figyelj, hogy - bár én úgy tudtam - nem mindegyik cukormentes. El kell olvasni az összetevőket vagy hogy mit ír. Egyszer belefutottam egy hozzáadott cukrot tartalmazó, talán 6 hósoknak szánt gyümölcspürébe, nagyon meglepődtem.

2023. aug. 21. 18:30
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
Ha fix a havi 1 rendelés és megrendelnék vagy 50 üveggel. Ha valami nem ízlik kiesik, ha hirtelen megnő az étvágy vagy másik étkezést is igényel terv előtt, akkor legyen mihez nyúlni. Újakból 1-2 üveggel, amit szeret mehet több is, nekünk pl a fiam 8 hós korában volt, mikor vettem kb 15 sütőtökös csirkehúsos bébiételt pedig nem is havi 1x vásároltam, de imádta a gyerek.
2023. aug. 21. 19:34
 14/19 A kérdező kommentje:

11es nem restsêgről van szó,de nem mindenkinek van jogsija meg kocsija,és vannak helyek ahol a tömeg közlekedés sem túl rózsás. Bár csak annyi bajom lenne hogy rest vagyok.

Köszönöm a válaszokat.

2023. aug. 21. 19:59
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

Hát én első körben sok fajtából rendelnék fajtánként keveset. Illetve ha van olyan, amit már kóstolt, és ízlett neki, akkor abból többet. Aztán a következő rendelésre már tudod, hogy melyiket szereti.

A mennyiség viszont fogós kérdés. Itt csak kockáztatni tudsz, úgyhogy én azt javaslom, hogy az újakból max 2 darabot, amit meg már kóstolt, abból annyit, hogy legyen legalább 30. De simán járhatsz úgy, hogy a fele nem ízlik neki, és a többiből minden nap betol egy egész üveggel, akkor gyakorlatilag 2 hét múlva rendelheted a következő adagot.

2023. aug. 21. 20:23
 16/19 anonim ***** válasza:
50%

11 vagyok. Napi 4 buszunk van és 2óránként vonatunk 😅

Szoval ennél nem hinném, hogy rosszabb a helyzet 😅🤷‍♀️

2023. aug. 21. 21:40
 17/19 A kérdező kommentje:
16 lehetne,hogy jó magyar szokás szerint nem kezdjük el a ki sz*pik többet, kié a pirospont című lemezt? :)
2023. aug. 21. 22:26
 18/19 anonim ***** válasza:
56%

Eleinte napi 1 üveggel számolj. Ha még kóstol akkor valószínű a picit se fogja mind egyszerre megenni. A korral nő az üveg mérete is meg a gyerek étvágya is. Fokozatosan egyre több kell neki. Volt egy átmeneti időszak mikor egy ízből duplákat vettem, mert a nagyobb kiszerelések életkorát még nem értük el, de a mennyiség már kevés volt neki.

Vannak külön sima húspürék is, nekem ezek nagyon hasznosak voltak, ketté osztottam a pici üveget 2 napra és aznap frissen mindig belekevertem zöldséges pürébe.

A gyümölcsösekbe szoktam friss gyümölcsöt is tenni, az elején, ami könnyen pépesíthető pl. banán, barack, pépesre reszelt alma, mangó stb. De lehet bele reszelni babakekszet stb. is.

Később mikor már több étkezés van kiváltva, én úgy szoktam hogy minden napra jusson zöldséges-húsos és gyümölcs is.

A dm-es bébiételeknél észrevettem hogy a magyar szöveges leírás és az üvegen az eredeti hónapjelölés eltér (webshopban is). Talán mert külföldön más a hozzátáplálási ajánlás? Nem tudom, de nagyon össze tudja zavarni az embert.

2023. aug. 21. 22:41
 19/19 anonim ***** válasza:

Én ugyan nem havonta tárazok be, de azért megpróbálok segíteni..

Az én fiam (holnap lesz 7 hónapos) a húsos főételes püréket annyira nem szereti, de mindig veszek abból is.

Ami neki nagyon bejön az az édesekből/gyümölcsösökből alma, alma-banán, alma-banán-babakeksz, szilva, barack.

Zöldségesből: édesburgonya, sütőtök, répa.

Illetve a sima húspürét szereti, ha jó dologgal keverem össze.

Ha a saját fiamnak kéne vennem, akkor így venném:

14-16 húsos (csirke és marha vegyesen, mondjuk.. 7-7, 8-8) (Egy nap csak fél üveg húsosat keverek össze neki valamivel.. általában banán-alma-csirke/marha a kedvenc, vagy sütőtök-marha/csirke)

Gyümölcsösből:

Alma-banán kb. 7-8 db, de lehet, hogy 10 is kéne, annyira szereti.

A többi gyümölcsösből olyan 2-3 db.

Zöldségesből:

Sütőtök, Sárgarépa, Édesburgonya - ezekből is olyan 2-3 db.

Főételből viszont egy-egy darabnál többet feleslegesen vennénk, mert tényleg nem ízlik neki, és ha már megvettem külön a húspürét, akkor inkább kotyvasztok olyat, amivel biztosan nem lövök mellé.

Kezdésnek biztosan 1-1 darabot vennék a helyedben, aztán megjegyezném, hogy melyik hogy ízlett neki, és akkor a következő hónapban amelyik jobban bejött, abból rendelnék többet.

Mondjuk nyilván a te babád ízléséhez igazítva mások lehetnek ezek a számok..

Ajánlom viszont azt a dm-es lyukacsos etetőcumit(?) kóstoltató cumit.. Nem tudom mi a neve pontosan.. Abba teszek egy kis barackot vagy banánt, szilvát, nagyon aranyosan elnyammognak rajta..

2023. aug. 22. 07:57
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!