Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Mit reggelizik, ebédel,...

Mit reggelizik, ebédel, vacsizik, uzsonázik a 10 hónapos babátok?

Figyelt kérdés

Kicsit kifogytam az ötletekből, mert akármit főzök neki valamiért nem eszi meg. Nem sózom túl, cukrot nem kap.

Ti mit adtoka babátoknak enni, mit eszik szivesen? Akár valami receptet is írhattok!

Előre köszönöm!

2021. jan. 21. 20:04
 1/9 anonim ***** válasza:
33%
Csak tapszert semmi mast nem eszik meg
2021. jan. 21. 20:13
 2/9 anonim ***** válasza:
69%

Reggeli 7 óra körül 210 ml tápszer

Tízórai: banán+avokádó+háztartasi keksz, házi túrókrém, vízbegríz gyümölcsökkel, zabkása gyümölcsökkel, babacsinta

Ebéd:hagymás máj rizzsel párolt lmával, megyszósz (almával) krumplival darált karajjal, baba bolognai, köles párolt zöldségekkel csirkehússal,sütőtök rizzsel husival, brokkolifőzelék hússal, tökfőzelék hússal,spenót durumtésztaval tojássárgájával, húslevesből a zöldségek hús, sárgqrépafőzelék hússal, karfiolpürés hússal sajttal

Uzsi:tejpép gyúmölccsel

Vacsi:240 ml tápszer

2021. jan. 21. 20:13
 3/9 anonim ***** válasza:
80%

Nekem egy picit fiatalabb a babám, de a kicsit lazább hozzátáplálást képviselem, szóval lehet megfelel amit írok.

Hajnal 4-6-kor tápszer, utána reggel nem akar tápszerezni, szóval a reggeli az valami "édes" pl gyümölcsös, joghurtos rizspép, vagy gyümis babakása. A mai banános almás jughurtos rizspép volt, banános babakeksz, meg leküldött még vagy 50 ml piros gyümölcs szószt (red boost, Aldiban kapható, nagyon szereti, piros gyümik vannak benne).

Úgy teli ette magát, hogy nem kért tízóraira tápszert.

Ebédre só, tej, tojásfehérje mentesen rendes ebéd leturmixolva, ma pl marha, zöldség rakottas pép.

Uzsi tápszer.

Uzsi extra ugyanaz amit én ettem, pirítós, margarinnal, k jó minőségű sonkával, sajttal kis falatokra szedve, mert szereti a blwt is. Itt benyomott egy egész tasak pink boostot, ebben ugye rózsaszín gyümölcs van.

Vacsora tápszer.

2021. jan. 21. 20:26
 4/9 anonim ***** válasza:
74%

6kor 210 tápszer

Fél 9kor joghurt gyümivel, túrókrém (házi), tejpép

12 kor husi, zöldség, bulgur, kuszkusz, rizs, törtkrumpli (ezeket van h nyakon öntöm egy üveges bébi~tellel szósz helyett)

2 fél 3 tápszer 210

4fél5 kenyér, kalács(margarinnal, májkrémmel) sajt, gyümölcs, sonka

7kor tejpép, vízbegríz gyümölccsel, vagy babakajával keverve.

21 kor 210 tápszer

2021. jan. 21. 21:07
 5/9 anonim ***** válasza:
84%

Reggeli: valami gyümölcsös bébiétel, de mostanában kezdtünk adni neki zsømle belét /kenyér belét, vajjal, sonkával, ma pl egy fél üveg alma-őszibarack volt a reggeli, de betolt mellé még 1,5 zsömle belet vajjal és 2 szelet sonkát.

Ebéd valami húsos üveges bébi étel, már a nagy 230 grammosból is meg tud enni egy egészet, minden nap mást kap...

Uzsi: általában gyümølcspüré, abból 3 fajtát szoktunk venni, alma-banános, szilva-almás, és vegyesgyümølcs, de van, hogy még a tesójával elfeleznek egy banánt...

Vacsi : jóéjszakát tejbegríz, vagy valami gyümölcsös csirkehúsos bébiétel pl almaszósz csirkehússal, aztán még cicivel alszik el... 25.-én lesz 10 hónapos a kicsi.

Próbálunk változatosan adni neki ételeket, néha főzünk pl zöldség leves, azt már evett, virsli rakott krumplit is, ha főzünk, akkor ebédre ilyesmit kap, amit mi is eszünk.

2021. jan. 21. 21:43
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Reggelire tapszert evett (meg mindig, most egy éves) tízórai pl banán, mandarin stb. Ebédre már azt ette amit mi is. Uzsonna pl tejpep, vagy megint gyümölcs, esetleg jó lehet a palacsinta pl túróval, gyümölccsel töltve ilyesmik. Vacsira zöldségek, husi, sajt, kenyer. Lefekvés előtt megint tapszer.
2021. jan. 21. 21:57
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
6-os vagyok Ja amit írtam attól függ eszik e már darabosat. Az en fiam 9 hónapos kora óta nem rajong a pépekért.
2021. jan. 21. 21:58
 8/9 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm hogy ennyien írtatok és köszi a tippeket!

Mi is hasonlókat adjuk a babánknak. Még csak alsó kettő foga van, így rágni nem nagyon tud és mindent vagy pépesítve vagy nagyon apró falatkákra kell vágni hogy megegye. Ha esetleg ide téved még valaki akinek ötlete van, örülnék ha leírná!

2021. jan. 21. 22:27
 9/9 anonim ***** válasza:
8 az en fiamnak sincs meg több foga egy évesen, csak 4 de mindent megeszik ami nem nagyon kemény. Ő már csak ilyen 🤷🏼‍♀️😀 de szinte barmit le lehet daralni amit ti ebédeltek. Pl bolognai, levesek stb. Meg hat apróra is lehet vágni szendvicset pl.
2021. jan. 22. 14:13

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!