Kisfiam 11 hónapos, és a hozzataplalas szinte kezdetétol zabkását evett reggelire 7ből 4-5x (7 hónapos korátol a sima, apró szemű zabpehelybol készült kását, mindig valamilyen más-más gyümölccsel. És mindig jóízűen megette, soha nem volt gond (néha még meg is lepődtem, hogy milyen nagy adagokat) Kb. jó egy hónapja viszont egyáltalán nem fogadja el, mindegy milyen gyümölccsel készítem, úgy se ha én etetem, úgy se ha a kezébe adom kanálon, sehogy. Egyből kiköpi, sír. Nem erőltetem, kap olyankor mást, amit megeszik, pár nap múlva újra kínálom, de ugyanez tortenik. Volt mással is ilyen? Mi lehet a gond? A textúra? Joghurttal, főzelékkel, egyéb "pürés jellegű" ételekkel nem látom, hogy gond lenne, bár tény, hogy a keményebb falatok már izgalmasabbabbak neki. De akkor hogy lehet, hogy hónapokig szívesen ette? Tehetek még valamit azon kívül, hogy időről időre megkínalom vele? Olyan jó kis étel a zabkása, szeretném ha legalább néha elfogadná :) Köszönom, ha megosztjatok a tapasztalatokat.
#Étel elutasítás
tegnap 07:45
1/10 anonim válasza:
Mert most nincs kedve hozza.
Lesz meg ilyen millio. Egyszer eszik valamit, maskor meg nem.
Egyebkent meg honapokon at zabkasat enni…a budos eletben ra nem tudnek nezni ujra, brrrr 🤣Gondolj erre igy. Ok is megunhatnak valamit 🤷♀️
tegnap 07:50
2/10 anonim válasza:
Elunta.
tegnap 08:02
3/10 A kérdező kommentje:
Igen, én is gondoltam erre, de nem úgy kell elkepzelni, hogy csak azt evett, csak reggelire kínáltam és annyira figyeltem, hogy mashogy adjam, más gyümölccsel meg finger food-dal, pont ezért, hogy ne legyen belőle unalom 😅 amúgy abszolút megertenem, meg azt is ha, ennek ellenére unja, csak azt furcsállom, hogy nincs semmi más ellen ekkora sírós elutasítás és egyik napról a másikra jött. Nameg sajnálom, mert egészséges, jól variálható. De akkor ez van, majd kitalalok mást helyette, néha már fogyok ki az ötletekből. köszönom szépen a válaszod.
tegnap 08:02
4/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ, #2nek is
tegnap 08:03
5/10 anonim válasza:
Nyilvan nem csak zabkasan elt a gyerek! :D
Ezt nem is gondoltam. Csak egyszeruen most nem kell neki.
Adhatsz reggelire fott tojast kenyerrel, zoldsegekkel, rantottat, omlettet, tojaskremet, tonhalkremet, sos vagy mondjuk banannal edesitett gofrit, palacsintat.
Millio jo kaja van meg. Ha megeszi. Hasznald ki, amig ilyen jol eszik es mutass be neki mindenfele alapanyagot, ez nagyon fontos, mert kesobb amikor beindul a valogatas (szinte minden gyereknel elojon ez valamilyen formaban), akkor mar az uj izekre nem biztos, hogy nyitott lesz, viszont amit mar ismer, lehet, hogy jobban meg fogja enni.
tegnap 08:09
6/10 anonim válasza:
Gyerekem mindent elun, akár az édességet is, 7 éves, de 1 évesen is ilyen volt. Teljesen odavan valamilyen ételért aztán egyik napról a másikra nem eszi meg. Ilyenkor várok pár hónapot és újra adom, meg szokta enni.
tegnap 08:20
7/10 anonim válasza:
Egy darabig hanyagold. Lehet megunta vagy tényleg izgalmasabb most más. Nálunk pontosan ugyan az van, mint a 6-os válaszolónál, még a gyerek életkora is stimmel 🙂. Ilyenkor várni szoktam, pár hét múlva újra megeszi jóízűen.
tegnap 08:40
8/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek! Köszi 5-os a tippeket, ezeket szinte mind-mind eszi és szereti is, reméljük így is marad 😀🤞 Gondolom lejott a kérdésből, hogy első gyerekes anyuka vagyok, biztos lesz még sok sok meglepetés 😅 Szép napot nektek!
tegnap 08:51
9/10 anonim válasza:
Ajaj..várd meg mikor ovis lesz.
Azt hajtogatja az imádott ételre 1 hét múlva: Ő ezt bizony nem szereti ☝️
tegnap 11:05
10/10 A kérdező kommentje:
Jajj, hát igen, én is érzem, hogy java most jön. 😀
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!