Hogy kezdtétek, hogy kezdenétek ebben az esetben? (Első ételek, fekvő baba etetése, glutén)
19 hetes a lányom, szóval az 5.hónapot tapossuk. Most érte el a 6 kilót (3670 volt születéskor). A súlya kezdetben nagyon jól, majd egyre kevésbé jól gyarapodott, 2 és 3 hó között csak 300 grammal, 3 és 4 hó között 500-zal. Elégedett , kiegyensúlyozott baba, éjjel 1x kel fel enni, napközben is igény szerint szopizik, tápszert nem kapott. A hossza 95ös percentilis görbe feletti, szóval hosszú-vékony típus.
A kicsi súly miatt azt a doki tanácsot kaptuk, hogy az 5.havi mérés (ami csak otthon lesz) után, ha nem nő a súlya, előbb kezdjem a hozzátáplálást, ne várjak 6 hóig. Addig is mérjem, ha nincs heti 100 gramm hízás, kezdjem el bevezetni a dolgokat.
Javasolták a Milupa táblázatot.
Javasoltak sinlac-ot.
Javasolták a glutén és az allergének minél hamarabbi pici kóstoltatását. (Eper!) Azért, hogy további 2 hónapig a glutén után legyen idő még szoptatni, ha netán kevés a tejem.
Van már idősebb gyermekem, akkor más volt a módi,plusz ők nagyon gyorsan hiztak, nem volt ilyen "gond".
Kérdés: szerintetek nagyon keveset hízott?
Hogyan kell elkezdeni a glutént? Milyen pép az, amit mondjuk naponta adhatok és nem lépem túl a glutén ajánlott mennyiségét?
Hogy használjam a sinlacot? Hogy kezdjem?
A baba nem ül, dönthető etetőszék van, de félek, hogy félrenyel, ezt hogy szoktátok?
10es!
Nekünk a háziorvos mondta (akiben 1000%ig megbízok) hogy kezfjem el nyugodtan. 1az, hogy ha már kinézi az ételt akkor megérett a kóstolásra. A másik, hogy tavaszi gyerek, vétek lett volna a friss gyümölcsöket kihagyni. Én 1 pillanatra nem bántam meg, hogy ekkor és így kezdtük :)
9es voltam 😊
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!