Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » 16 hónapos kislányom nemrég...

16 hónapos kislányom nemrég hagyta abba a cicizést.Szeretnék több féle ételt bevezetni,a darabosokkal gondban vagyok.Aki fél sárgarépát meg melegszendvicset ad a babának,higy csinálja?A pépeseket eszi szívesen,nem is nagyon merek darabosabbat adni.

Figyelt kérdés

tegnap 14:43
 1/6 anonim ***** válasza:

"Aki fél sárgarépát meg melegszendvicset ad a babának,higy csinálja?"

Előbbit puhábbra főzve odaadtam a kezébe, ahogy mást is (pl brokkoli, krumpli, alma) utóbbit felkockázom - mondjuk melegszendvicset még nem evett ennyi idősen, de sima szendvicset sonkával igen. Ott a babacsinta, tök egyszerű. Lehet ugyanilyen lepényszerűségeket csinálni cukkinivel, almával, túróval. Tök sok alternatíva van a falatkázásra.

"nem is nagyon merek darabosabbat adni."

És mikor fogsz merni? Mire vársz? Csak akkor tanulja meg, ha tudja gyakorolni.

Sajnos nagyon el lehet rontani ezzel a túlféltéssel. Volt olyan ismerős, aki még a 2 évesét is pürével etette, míg az enyém 14 hónapos kora óta kanállal evett egyedül. 9 hónapos kora óta meg kézzel ette pl a brokkolis-halas tésztát.

tegnap 14:56
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Úgy, hogy 8 hónaposan elkezdtem egyben adni neki.. puháa főzve..

Mitől félsz?

16 hónaposan nekem a mogyorót ropogtatták, ropit

Répát nyersen is azóta karalábé, alma héjastól most már

A rántotthúst/ sülthúst is megfogták és harapták akkor..

1,5 évesek az ikrek..

tegnap 15:10
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Jah és meg nem hagyták abba az anyatejet,

de így is azt eszi, amit mi..

Salátát nem kedvelik, de uborka, paprika, paradicsom simán megy..

Ráadásul kanalat, villát már ilyenkor tudnak használni…

tegnap 15:12
 4/6 anonim ***** válasza:
Egy nagyobb darabra vágott falat még könnyebben megakad a torkán, mert azt megpróbálja egyben benyomni. Egy szendvicsből az a kis nyuszi harapás, amit ő harap, az tök biztonságos, amiatt nem kell aggódni. Ha amiatt aggódsz, hogy nem tud harapni, az max gyakorlás kérdése, a fiam 2 foggal harapta a vajkrémes zsömlét 10 hónaposan, ha vannak fogai, képes rá. Adj neki előbb könnyebben harapható dolgokat, aztán lehet egyre nehezíteni, simán megtanulja. :)
tegnap 17:48
 5/6 anonim ***** válasza:
A 16 hónapos az majdnem másfél éves, bakker. Már rég azt kellene ennie, amit ti, nem pepeket
tegnap 18:16
 6/6 A kérdező kommentje:

Nem adok darabosat úgy értem,hogy nem adom a kezébe, hanem felaprítva én adom a darabokat oda neki kézzel vagy kanállal (egész ügyesen bánik a kanállal).Sonkát vagy húst pl darabosan megeszegeti,a főtt dolgokat is leginkább villával töröm csak át, úgy nincs gond. Lehet, hogy csak válogatós korszaka van, mert pl rántottát eszik 10 falatot és aztán hirtelen nem kéri. Vajas kenyeret is piciket harapva megeszegeti.Sok mindent meg tud enni végülis, elsősorban azt nem tudom, hogy aki azt írja, hogy mindent megeszik egyedül, az hogy gondolja. Mármint nem adok a kezébe olyat, amit be tud tömni és megfullad.

Van egy 15 éves nagyfiam de nem emlékszem, hogy nála hogy csináltam. Kijöttem a gyakorlatból vagy túlaggódom, az is lehet. 😊

tegnap 19:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!