Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nem szeretek anya lenni....

Nem szeretek anya lenni. Hogyan lehet ezen változtatni?

Figyelt kérdés

Erősen küzdök azért, hogy ez változzon, de nem változik. A közös programok fárasztanak, és mivel segítségem nem nagyon van, ebből van bőven. Már a szemem sincs kedvem kinyitni reggel, mert egy újabb nap jön. Volt segítségem most pár napra, elmehettem töltekezni, de csak még rosszabb lett, mert jó volt egyedül és most megint nem vagyok. Várom, hogy teljen az idő minden nap, de csak vánszorog. Akartam és tervezett gyerekek voltak, de nem tudtam, hogy így be fogok fordulni pár év alatt. Ezt nem láttam előre.

Hogyan lehet változtatni azon, hogy nem szeretem az életem?

2019. júl. 5. 12:29
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
98%
Évek óta otthon lenni több picivel nagyon nehéz, kb a szabad akarat teljes elvesztése, évek óta tartó alvásmegvonással és magánnyal. Van aki jobban viseli, mert pl ott a szomszédban a nagyi, akinek bármikor bedobjatja a gyereket. Az nem érti ezt. Az sem akinek alszanak a gyerekei 2 hós koruk óta. Az is segít ha valakinek a szomszédjában vannak kisgyerekes barátnői. Nehéz életszakaszban vagy, majd jobb lesz, ne aggódd túl.
2019. júl. 5. 15:57
 32/43 anonim ***** válasza:
75%
Nincs minden nőnek kisgyerek a közelében mielőtt maga is gyereket vállalna. Én pl. 6 éves voltam, mikor a tesóm született. Utoljára akkor láttam testközelből kisbabát 10 percnél hosszabb időre. Emellett teljesen más a más gyerekére vigyázni, vagy a kistesóra néhány óráig, és teljesen más mikor napi 24 órában felelős vagy egy életért. Erre semmi nem készít fel. Ráadásul nagyon sok anyukában alakul ki szorongás ilyenkor, mert a mai világban rengeteg információ és elvárás irányul elsősorban az anyukákra. Régen tizedennyien nem ugattak bele abba, hogy hogy nevel valaki, és századrészét sem tudták, hogy milyen veszélyek leselkedhetnek egy gyerekre. Most ott tartunk, hogy minden rosszért ami a gyereket éri az anyuka a hibás. Nem csoda, hogy sokan nem bírják idegileg.
2019. júl. 5. 16:01
 33/43 anonim ***** válasza:
20%
Fáj az igazság?!Ez van.Ha valaki őszinte.Az csak egy dolog hogy lepontozzák pont leszarom,de attol még igaz sajnos!😏
2019. júl. 5. 16:23
 34/43 anonim ***** válasza:
43%
Igen vannak olyanok, akiknek a gyerek előtt sem volt élete, így nem hiányzik. Tipikusan ezek azok, akik szerint a gyerekkel teljesedtek ki, mert túl ostobák voltak ahhoz hogy értelmet és tevékenységet találjanak az életükben maguktól. Ők unatkoztak folyton, és nem tudták, hogy mit is lehetne kezdeni a barátnőzés, fodrász, takarítás szentháromságon kívül. Nekik tényleg megváltás a gyerek, mert végre kitölti az üres időt. Sajnálom ezeket a nőket.
2019. júl. 5. 16:43
 35/43 anonim ***** válasza:
82%
Nagyon sok nőnek a gyerekkel teljesedik ki az élete, de azt írni hogy ez azért van mert nem volt életük.. Hát kihalt volna az emberiség már nagyon rég ha ez így lenne. Amúgy ez hogy jött ide? A gyereknevelés amúgy meg kb. 20 évig tart, lehetnek benne nehezebb időszakok, lehet hogy egyszer azt érzi hogy nem bírja, később meg hogy velük teljes az élete. A te véleményed viszont elég megkeseredett.
2019. júl. 5. 17:05
 36/43 A kérdező kommentje:

Nem "visszamegyek" dolgozni, végig dolgoztam, vállakozó vagyok, és tudok itthonról. Sokan azt hiszik, látatlanban, hogy az hiányzik,hogy vakarjam a fenekem a kanapén. De nem erről van szó. Magyarázkodni viszont nem fogok.

Aki azt írta, hogy pszichológushoz fordult, esetleg van köztetek budapesti? Örülnék 1-2 ajánlásnak, hogy kihez érdemes menni, aki tényleg segíteni is tudott!

2019. júl. 5. 17:40
 37/43 anonim ***** válasza:
96%

A férjed mit csinál, hogy nem segít/nem tud segíteni?

Pszichológust látatlanban itt nem lehet ajánlani, nyilván a lakóhelyedhez közelit kellene felkeresned.

2019. júl. 5. 18:51
 38/43 anonim ***** válasza:
71%

73%-os olyan szánlakmas vagy ezzel a személyeskedő mocskolódással. Á értem, tehát aki nem kap idegbajt az anyaságtól az csak egy olyan ember lehet, akinek az nélkül nincs élete, és egy nagy nulla.

És akkor az ilyen emberek nevezik a másikat féregnek.

Mert te hogy jösz ahhoz, hogy így minősítgessél másokat? Ismeretlenül? Ostoba önigazolás a saját nyomorodra. Na én meg az ilyen nőket szánom mint te. Azért epét ne hányj már, hogy más jól érzi magát szülés után is, te meg nem.

2019. júl. 5. 19:33
 39/43 anonim ***** válasza:
65%

34-es válaszoló tényleg nagyon szánalmas és elég buta is...

Nekem sokkal gazdagabb lett az életem annak ellenére, hogy előtte is tartalmas életet éltem. Nagyon primitívnek kell lenni ahhoz, hogy valaki úgy gondolja, hogy azok az anyák, akik nem keseredtek meg, bizonyára unalomból szültek.

Én pont fordítva gondolom: azok az anyák kesernek meg, akik már előtte is boldogtalanok/keserűek/elégedetlenek voltak és a gyerektől várták a nagy megváltást. Aztán megszülvén a gyereket rájöttek, hogy ez nem vakarózás, hanem még több munka, mint előtte a tartalmatlan üres élet fenntartása. Rájöttek, hogy gyerekneveléssel bizony jó sokáig nincs sikerélmény és vállonveregetés csak ugyanaz a magány egy gyerekkel a hátadon... Én ezeket a nőket sajnálom.

2019. júl. 5. 19:56
 40/43 anonim ***** válasza:
59%

Gondolom olyan ember vagy, aki szeret békében, nyugalomban elmerülni a gondolataiban. Én is ilyen vagyok, és hiába, hogy szeretem a gyerekeket, el nem tudom képzelni, hogy a nap 24 órájában elviseljem a pörgésüket. Lehet inkább nemis lesz gyerekem. Megértelek.

2019. júl. 5. 20:31
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!