Hogyan tudnék ezen változtatni? Lehet belőlem egyáltalán jó anya?
egyszer azt olvastam dr. Vekerdy Tamástól, hogy a gyerekeknek a lehető legfejlesztőbb dolog a szabad játék. Vagyis amikor azt játszik, és azzal, amivel szeretne.
Én minden nap hagyom is a gyerekeket, hogy magukban (ill. egymással) játszanak, addig legalább tudom csinálni a dolgaimat. Rövid idő múlva úgyis jönnek, keresnek, hogy hol vagyok és mit csinálok, de hát ők már másfél évesek.
Kérdező, a megfelelő időtöltés a fontos a babádnál, és ez gondolom megvan. Amikor eteted, fürdeted, pelenkázod, használd ki, hogy ez most a ti időtök. Ilyenkor játszatok, beszélj hozzá, énekelj neki, vagy ahogy szoktad. Láthatólag törődsz a gyermekeddel, úgyhogy a válasz igen, lehet belőled egyáltalán jó anya, szerintem már most az is vagy. :)
Jó anya vagy már most is :)
A babáknak vannak fejlődési korszakaik. Lesz olyan idő, amikor egy percre sem mehetsz el mellőle, és csak a te kezedben marad meg. Lesz olyan, hogy egy idegen rámosolyog, ő meg elsírja magát és elbújik mögéd...
Most még nem tesz különbséget idegen és ismerős arc között, gyakorlatilag egy rajzolt mosolygós arc is mosolyt válthat ki. Ez nemsokára meg fog változni, és te leszel AZ ANYA számára (persze már most is tudja, hogy te vagy az anyukája) :)
Ami fontos: beszélj hozzá sokat kedvesen, ha nem jut eszedbe semmi, mondd el neki, mit csinálsz/csináltok éppen, vagy tanulj meg néhány mondókát, verset, dalt. Mondjuk minden nap egy újat. Nem baj, hogy még nem érti, a hangod, a ritmus a lényeg. És simogasd, mosolyogj rá sokat, amikor épp vele foglalkozol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!