Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Vissza szeretnék menni dolgozn...

Vissza szeretnék menni dolgozni, de ezt a párom nem érti meg. Mégis, hogy menjek vissza sértődés nélkül?

Figyelt kérdés
6 hónapja szültem van egy szép kislányom, viszont ezt az itthon és egyedül létet nagyon rosszul élem meg. Imádtam dolgozni 12 órában voltam. A munkám volt kb. a fél életem. Párom is ugyanott dolgozik. Mióta megszületett,azóta kb.semmi inger nem ért és egyszerűen úgy érzem, hogy bele őrülök ebbe az egészbe, hogy nincs felnőtt társaságom és, hogy nem keresek annyit,mint azelőtt, ezért lejjebb kell adnom az igényeimet. Meg persze mindenkinek. Építkeznénk kellene a pénz, hogy minél hamarabb készen legyünk,de így alig haladunk. Hiába mondom a páromnak, hogy elegem van ebből az egészből ő teljesen másképpen gondolja. Szerinte az a dolgom,hogy itthon legyek és neveljen a gyereket és örüljek neki, hogy nem kell dolgoznom.Nekem ez egyáltalán nem öröm... Kilóra szedem a magnéziumot és néha ők nélkül türelmetlen vagyok,pedig a pici lányom nem ezt érdemelné.Nagyon sokat veszekszünk emiatt mostanában. Nem 8 óráról lenne szó,hanem csak 4-ről és csak 1 órát lenne nélkülünk azt is az egyik mamával töltené a többi 3-at apával lenne. Én meg mennék érte a mamához,ha végeztem. Úgy érzem, hogy megfakultam. Nem érzem magam jó anyának sem. Depressziós nem vagyok egyébként,mert tudok nevetni,mosolyogni őszintén és minden mérföldkőnek örülök,amit elért a kislányom. Úgy érzem, hogy én vagyok az,aki mindenki akaratának alá rendeli magát és próbál mindenkit boldoggá tenni önmagát meg teljesen elhanyagolja. Egyébként a párom nem egy rossz ember nagyon szeret minket és a lányával is rengeteget foglalkozik. Háztartásban is segít. Hogyan értessem meg vele,hogy hogyha minden egyes nap itthon kell lennem,akkor teljesen ki fogok készülni? Már így is állandóan belé kötök, pedig nem akarok.
2019. júl. 1. 18:52
1 2 3 4 5 6
 51/57 piroska és a farkas ***** válasza:
77%
Előre erről nem beszéltetek, h tervek szerint meddig leszel otthon? Ha a pénz részét nem nézzük, így, h írod, h munka esetén a férjeddel lenne javarészt a kicsi, hogyhogy nincs lehetőséged énidőre? Bàtran mozdulj ki, csinàlj programokat!
2019. júl. 2. 09:36
 52/57 A kérdező kommentje:
Beszéltük róla, hogy ő maradna itthon,de anyagilag egyáltalán nem érné meg,mert hiába ugyanaz a munkahely a munkakör más. Így járunk jobban,ha ő dolgozik 8 órában.
2019. júl. 2. 10:09
 53/57 piroska és a farkas ***** válasza:
83%
Nézd, ha nem kenyéren és vizen kéne élnetek, csupàn mondjuk csúsznàtok egy màsfél évet a tervekkel, akkor el kell gondolkozni, h az anyagiak valóban ennyire fontosak - e. Szerintem a lelki egészség fontosabb. Nàlunk pl szintén jobb lenne a helyzet, ha dolgoznék, de cserébe a gyerekeket màr fél7- re kéne oviba, bölcsibe vinni. Mi ezt nem akartuk, így maradtam itthon( így a kicsi nem is lett bölcsis). Ha a férjed otthon lenne, nyilvàn kapna gyedet, Te teljes fizetést, 2 évesen menne a kicsi bölcsibe, mindenki boldog lenne. Vmi kompromisszumot muszàj hozni, és ez nem lehet az, ami lelkileg egyik v màsik szülőt padlóra küldi. Te ilyen alkat vagy, ez egyàltalàn nem jelenti azt, h ne szeretnéd a gyerekedet.
2019. júl. 2. 10:20
 54/57 anonim ***** válasza:
45%
19# a férjed v a mamák neked nem felnőtt társaság? Oké, hogy valakinek sok a 3 év otthon lét,de fél évről beszélünk...
2019. júl. 2. 20:41
 55/57 piroska és a farkas ***** válasza:
100%
Szerintem nagyon komoly és tudatos odafigyelést igényel az, hogy a férj és a feleség egymàs szàmàra felnőtt tàrsasàg maradjon. Mert férj hazajön, meg üngyümbüngyürgeti a gyermeket/ eket akik szegények egész nap apàt nélkülözték, nem értik még, h apa és anya szeretnének egy tőmondatnàl hosszabban is beszélgetni egymàssal, hisz nekik ott a rengeteg elmesélnivaló a döglött bodobàcstól kezdve addig, h pistike homokot szórt a mancika hajàba az udvaron, utàna esti rituàlé, és mire végre elalszanak, a szülőknek kb annyi ereje marad, h a csalàd hétköznapi logisztikai dolgait àtbeszéljék. És ez veszélyes. Oké, értem én, h a Kérdezőnél még csak fél év telt el, de az ő esetében is igaz, h a felnőtt tàrsasàg vàgya egyúttal a kimozdulàs vágya is, fizikailag, szellemileg, lelkileg is kimozdulni abból, ahol minden a körül forog, h elfogyott a popsitörlő, nahàt, màr bújik az első fogacska, ésatöbbi, ésatöbbi.
2019. júl. 2. 21:09
 56/57 anonim ***** válasza:
10%
Furcsa akik nem értenek egyet kérdezövel picit sem le vannak pontozva ,
2019. júl. 3. 06:29
 57/57 A kérdező kommentje:
Senkit sem pontoztam le. Nem vagyok rosszindulatú,mint itt pár válaszoló. :)
2019. júl. 3. 10:42
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!