Anyukák, ti hogy szervezitek meg a karácsonyt? Mikor kihez mentek, hogy a gyerekeknek is jó legyen és ne legyen sértődés?
hát mi a szent estét itthon töltjük, azt nekünk csak kétfelé kell menni, de így is szokott sértődés lenni. ünnepek elején megyünk anyósomékhoz, ott leszünk egy 3-4 napot, oda jön mindenki a férjem részéről.
utána az én családomhoz megyünk de csak pár órára, mivel ott nem tudunk aludni. így sem tudom hogy fogja bírni a fiúnk (4hós) azt a minimum 5órát nyugiban, mivel aludni sem nagyon fog tudni a sok embertől, tehát anyukámék felől szokott lenni egy kis sértődés, amit meg is értek, de nem tudok mit csinálni. a szilvesztert és az utáni napokat melóig az itthon töltjük esetleg áthívunk/átmegyünk barátokhoz.
24.én csak 3an itthon leszünk. 25.én anyósékhoz. És utána vmelyik nap anyuékhoz, ezt még nem tudjunk mikor lesz (26-27-28), ők is mennek több helyre így egyeztetni kell.
Amúgy a te helyedben így csinálnám. 24.én otthon lennénk. 25.én mennék délelőtt az egyik nagyszülőhöz, délután a másodikhoz. 26.án is ìgy csak a másik két nagyszülővel. Sértődéssel nem foglalkoznék ha vki bevágná a durcát akkor megmondanám h mind a 4en jöhetnek 25.én v megelégszenek ahogy beosztottad.
Ha minden nagyszülő elvált,akkor esetleg úgy lehetne, hogy 24-én 4esben vagytok.
25-én meghívod anyukádat és apósod(hogy nagyiversengés se legyen)
26-án anyósod és a te apukádat hívod meg (így papaversengés is kizárva).
És akkor egyéb rokonokat (tesók,nagynénik stb...)is meghívni és megmondani,h válasszanak h 25-én v 26-án akarnak jönni, döntsenek ők,kit akarnak elkerülni.
Vagy ők is utálják egymást keresztben?:)
5-ös: én is így voltam és 2-esnek is ezt ajánlom.
Megmondtam a nagyszülőknek, hogy aki kíváncsi az unokájára 25-én egész nap jöhet. Készültem kajával, volt fa meg minden ugyanúgy,mint a nagyiknál.
Ha a nagyszülő nem tud utazni,akkor milyen jogon várja el egy pár hónapos babától?(persze kivétel ágyhoz kötött betegek esetén, de nálunk egészséges dolgozó nagyszülőkről volt szó).
A terv a következő:
24-én anyósékhoz megyünk délután, 5 óra körül anyuékhoz, 7-8 óra felé hazamegyünk, addigra megérkezik hozzánk is a Jézuska. 25én vagy 26án a fiam keresztapja jön z élettársával ebédre, valamikor anyuék is jönnek majd. Egyenlőre ez a terv, de nálunk majd csak aznap lesz a biztos :D
Nálunk a nagyszülők és mi más-más városban lakunk. Mikor két gyerekünk volt, 24-én mentünk testvéremékkel együtt anyukámékhoz, onnan utaztunk 26-án anyósomékhoz, ott találkoztunk férjem testvéreinek családjával is, ott is voltunk 1-2 napot.
Mióta három gyerek van, anyukámék jönnek 24-én ebédre, estére hazamennek a testvérem családjával ünnepelni. Mi 25-én utazunk anyósomékhoz, ott lesz nagy családi ebéd 26-án. Anyukámékhoz szilveszterezni megyünk.
Tavaly 30hetes kismama voltam,most karacsonykor mar 10honapos lesz a kisfiunk.tavalyi ev igy volt,es iden is igy szeretnenk:24-en harmasban,25en jonnek anyosek,parom tesojaek,parom gyerekei az elozo hazassagabol.26pedig az en szuleim,nagymamam.ket unnep kozott pedig a tesomek.
Tavaly mar 24en itt voltak anyosek.nincs veluk bajom,de elotte 2hettel koltoztunk,azt se tudtuk hol all a fejunj,igy most mondtuk h 24en szeretnenk harmasban lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!