Névadás : szerintetek jogos a sértődés ha közeli barát vagy közeli családtag szeretett nevét adjuk, ha az valóban ritka név?
Ez egy nehéz kérdés...
Ha nem vagytok nagyon ellene, akkor adhattok 2 keresztnevet a babátoknak, és ezt a különlegeset megkaphatná 2. névként. Hátha így elfogadná a kedves(?) barát (?) is.
Engem zavarna, ha mondjuk a barátnőm vagy az unokahúgom bármelyik gyerekét úgy hívnák, ahogy az enyémet (és viszont).
Annyi szép ritka név van, próbáljatok másikat találni.
Szomszédainknál volt, hogy - mondjuk - Lajost akart adni az egyik testvér, de a másik hamarabb esett teherbe, és Lajosnak nevezték a kicsit. Nagy botrány volt, hosszú évekbe telt, mire a másik testvér megenyhült.
De ha az a név tetszik?? És úgy érzem az én babám is AZ és úgy hívják??? Mi van ha választunk ezért egy másik nevet ami nem is tetszik vagy csak így beletörődtünk, de egész végig bánni fogjuk?
Két névnek nem vagyok a híve, a másodikat sose használja sehol a gyerek. Nekem is kettő van, csak a macera volt vele mindig is, ráadásul hosszú a vezetéknevünk is.
Igen neki már megvan a gyermeke,mi most várjuk.
Ha van egy meglévő gyereke, akit úgy hívnak, valóban nem túl célszerű...
De ha nincs, csak majd ha lesz, úgy akarja hívni, akkor szerintem ne foglalkozz vele, hogy neki ez nem tetszik, add nyugodtan...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!