Névadás : szerintetek jogos a sértődés ha közeli barát vagy közeli családtag szeretett nevét adjuk, ha az valóban ritka név?
Egy családban fura 2 ugyanolyan nevű (nem apa fia névre gondolok, hanem pl. 2 testvérnek ugyanolyan nevű gyermeke lenne), de ha ők "csak" barátok, egyértelmű, hogy lesz@rnám. Azt választok, amit akarok, nehogymár emiatt ne add azt, amit szeretnél...
Tényleg kíváncsiak vagyunk, mi lehet ez a ritka szép név... (?) :)
34 hkm (Nekünk Peti lesz, nem lopok :D )
Nálunk úgy volt, hogy 2 név volt talonban. Ez a 2 fiú név van, ami mindkettőnknek tetszik, hiába van rengeteg név, nem tetszik más. Elmondtuk a párom családjában, hogy ez a 2 név tetszik, az első fiúnk az egyiket kapja, ha a második fiú lesz, akkor ő pedig a másikat. Sógoréknak 5 hónappal később született a fiúk, mint a miénk. Végig egy bizonyos nevet mondtak, hogy úgy fogják hívni, erre szülés után elmondták, hogy a mi 2. nevünket adták a fiúknak 2. keresztnévként, amit nem is használnak (és még véletlenül sem azt a nevet kapta a kisfiú, amit végig mondtak), és csak azért adták neki, mert mi mondtuk, hogy az milyen jól hangzik a vezetéknévvel, meg milyen szép a hangzása, stb... szóval itt tipikus lenyúlás van.
Az a baj, hogy én ezt a nevet már semmiféleképpen nem adhatom a 2. fiamnak, mert a vezetéknév ugyan az, és hülyén jönne ki, hogy nekik van egy X Y Z nevű fiúk, a miénk meg X Z lenne...
És igen, én nagyon megharagudtam rájuk. Mi a névválasztásnál nagyon figyeltünk erre, hogy a családban senkinek se legyen a választott/kedvenc neve. Így eleve nálunk kiestek a tesóm gyerekeinek nevei, az unokatestvérek, sógorok nevei, valamint az ő kedvenc nevük, amit majd a gyereküknek szeretnének adni... Olyat kerestünk, ami egyedi, a mi fiúnkhoz illik, ne ő legyen a családban a 2.-3. számú Józsika...
Bocs, kedves kérdező, de miért gondolod hogy az országban csak nektek kettőtöknek tetszik ez a név, csak ti gondoltatok erre?
Na, ne izélj már, megveszünk a kíváncsiságtól!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!