Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Vissza szeretnék menni dolgozn...

Vissza szeretnék menni dolgozni, de ezt a párom nem érti meg. Mégis, hogy menjek vissza sértődés nélkül?

Figyelt kérdés
6 hónapja szültem van egy szép kislányom, viszont ezt az itthon és egyedül létet nagyon rosszul élem meg. Imádtam dolgozni 12 órában voltam. A munkám volt kb. a fél életem. Párom is ugyanott dolgozik. Mióta megszületett,azóta kb.semmi inger nem ért és egyszerűen úgy érzem, hogy bele őrülök ebbe az egészbe, hogy nincs felnőtt társaságom és, hogy nem keresek annyit,mint azelőtt, ezért lejjebb kell adnom az igényeimet. Meg persze mindenkinek. Építkeznénk kellene a pénz, hogy minél hamarabb készen legyünk,de így alig haladunk. Hiába mondom a páromnak, hogy elegem van ebből az egészből ő teljesen másképpen gondolja. Szerinte az a dolgom,hogy itthon legyek és neveljen a gyereket és örüljek neki, hogy nem kell dolgoznom.Nekem ez egyáltalán nem öröm... Kilóra szedem a magnéziumot és néha ők nélkül türelmetlen vagyok,pedig a pici lányom nem ezt érdemelné.Nagyon sokat veszekszünk emiatt mostanában. Nem 8 óráról lenne szó,hanem csak 4-ről és csak 1 órát lenne nélkülünk azt is az egyik mamával töltené a többi 3-at apával lenne. Én meg mennék érte a mamához,ha végeztem. Úgy érzem, hogy megfakultam. Nem érzem magam jó anyának sem. Depressziós nem vagyok egyébként,mert tudok nevetni,mosolyogni őszintén és minden mérföldkőnek örülök,amit elért a kislányom. Úgy érzem, hogy én vagyok az,aki mindenki akaratának alá rendeli magát és próbál mindenkit boldoggá tenni önmagát meg teljesen elhanyagolja. Egyébként a párom nem egy rossz ember nagyon szeret minket és a lányával is rengeteget foglalkozik. Háztartásban is segít. Hogyan értessem meg vele,hogy hogyha minden egyes nap itthon kell lennem,akkor teljesen ki fogok készülni? Már így is állandóan belé kötök, pedig nem akarok.
2019. júl. 1. 18:52
1 2 3 4 5 6
 21/57 anonim ***** válasza:
48%
De, nő is vagyok. Járok társaságba, barátnőmmel, kollégákkal, átjönnek, aktív társasági életet élünk baba mellett. Eszembe nem jut 6 hónap után visszaszaladni dolgozni, pedig jó állásom van sok fizuval.
2019. júl. 1. 20:11
 22/57 A kérdező kommentje:
Szó sem volt egyébként bölcsiről. Csupán 1 órát lenne a mamával,akit nagyon szeret és imád ott lenni.Mama is nagyon szereti,nem lenne neki teher. A másik 3 órát meg apukájával töltené,aki ugyanolyan jól el tudja látni és jól csinálja a dolgokat.
2019. júl. 1. 20:11
 23/57 anonim ***** válasza:
65%
20as. Ugyanmár. Kiírhatnám ugyanezt a kérdést egyévessel, ugyanígy kiátkozná ak az ősanyák.
2019. júl. 1. 20:13
 24/57 anonim ***** válasza:
29%
Akkor mit várod az önigazolást? Lépj le dolgozni mert te olyan szupercsaj vagy aki nem csak anya. Más sem csak anya aki nem cseszi oda a gyereket a mamának meg a férjnek mert uuuuuncsizik otthon.
2019. júl. 1. 20:15
 25/57 A kérdező kommentje:
Jó neked. Nálunk ez kb. kivetelezhetetlen, hogy nálunk legyen az egész baráti társaság,mivel mindkét barátnőmnek most született pár hete a babája és nyilván nem fogják őket ide oda hurcolni és mi sem akarunk ott lógni. Amíg terhesek voltak, addig össze jártunk, már most ez sincs.
2019. júl. 1. 20:15
 26/57 A kérdező kommentje:
Nem vártam önigazolást senkitől. Nem ez volt a kérdésem, hogy ki milyen anyának tart,mert amúgy nem érdekel. :)
2019. júl. 1. 20:17
 27/57 anonim ***** válasza:
85%
Nézd, szerintem ne magyarázkodj. Aki érti, mi a bajod, annak nem kell magyaráznod. Aki meg nem érti, annak hiába magyarázod. Vissza akarsz menni dolgozni és pont.
2019. júl. 1. 20:18
 28/57 anonim válasza:
70%

Jajj Kérdező, a sok habzószájú vérmami betámadott, sajnállak :(

Hidd el, nekik sem fenékig tejfel ám otthon az élet, ha így viselkednek másokkal, ahogy itt az oldalon mutatják... Bölcsiről, lepasszolásról, meg minden egyébről beszélnek, de nem bírják értelmezni, amit írsz. Buta, aluliskolázott banda a legtöbbje, tisztelet a kivételnek.

NAPI 1 órát lenne a nagyival, könyörgöm! Olvassátok már el, mielőtt agyvérzést kaptok itt.

2019. júl. 1. 20:21
 29/57 anonim ***** válasza:
81%
28as végre leírta a lényeget a sok vérmamiról. Pontosan ezért utálok anyukás programokra járni. Mert semmi közös nincs bennem az ostoba véranyákkal, akik azt hiszik, belőlük van a spanyol viasz.
2019. júl. 1. 20:24
 30/57 anonim ***** válasza:
86%
Az ügyvédem 3 hónapos baba mellől dolgozgatott, úgy, hogy a gyerekfelügyeletet megoldották családon belül, férj és nagyszülők. A pár óra munkán kívül rengeteget foglalkozott a gyerekkel, aki egy boldog, kiegyensúlyozott gyerek, mert ilyen családban él. Közben másik 3 gyerekes ismerősöm otthon volt már 8 éve, totál befordulva, nulla türelemmel a gyerekek felé, inkább folyton takarított, csak ne kelljen a gyerekekkel foglalkoznia, mikor apuka hazajött, akkor meg őt basztatta megállás nélkül. Aztán még évekig nem talált munkát, anyagi gondjaik voltak, a nagyobb gyerek 7 évesen bepisilt, a kisebbik 4 évesen nem beszélt rendesen. Szóval nem az otthon töltött idő számít, hanem a gyerekkel töltött minőségi idő. Ha a kérdező pár órát külön tölt a gyerekétől, aki addig apukával van, de utána boldogan, feltöltődve jön haza, az a gyereknek is jobb, mint egy depressziós, boldogtalan anya 24 órában.
2019. júl. 1. 20:25
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!