Vissza szeretnék menni dolgozni, de ezt a párom nem érti meg. Mégis, hogy menjek vissza sértődés nélkül?
Én megértelek, bár nem tudok azonosulni az érzéseiddel.
Hogy mennél vissza? Hány órába?
A 6 hónapos nagyon pici...
Ha én ezzel álltam volna elő a férjemnek, nem megsértődött volna, hanem egy világ omlott volna össze benne velem kapcsolatban.
Annak sincs sok értelme, hogy otthon kínlódsz, ha te boldogtalan vagy azt a baba is érzi.
Sajnálom, hogy nem találod meg a szépséget ebben az időszakban. Nekem már sulisok a gyerekeim, imádom a munkám, a hivatásom, de a mai napig összeszorul a szívem, amikor eszembe jutnak az otthon töltött évek a gyerkekkel, fantasztikus volt.
En megertelek teljesen,en is igy erzek,csak az enyem 18 honapos.Az en ferjem sem szeretne,hogy elmenjek dolgozni.
Bevagyok mar teljesen bolondulva,depresszios vagyokSzerintem az a 4oras melo nagyon sokat segitene!!Ezt egy ferfi nem ertheti meg,csak az tudja aki benne van.Sokaig azt gondoltam,hogy ezzel csak en vagyok igy,valami velem nincs rendben,nem vagyok anyanak valo stb,de amiota itt olvasgatok rajottem,hogy sok anyuka kuzd ezzel.
El kéne fogadni, hogy nem vagyunk egyformák, és nem mindenkit teljesít ki "csak" az anyaság, nem mindenkinek az élete egyetlen értelme f a gyerek!
Ha így látod jónak menj vissza, 4 óra nem a világ vége. A férjednek nem pont az a baja, hogy neki kéne helytállnia a baba mellett?
Én férjként és apaként nagyon összetörnék, ha a feleségem otthonról vissza akarna menni dolgozni. Én nem jókedvemből dolgozom, hanem főleg azért, hogy a picinek nyugodt, biztonságos, boldog gyermekkora lehessen. Anyára van ehhez a legesleginkább szüksége. Árulásnak tartanám, ha ezt puszta önzésből eldobná, csak azért, hogy ő ne érezze egyedül magát. Pláne fél év után. Harmadik gyerekkel, öt év otthonlét után már érthető, hogy vágyik egy kis változatosságra, na de FÉL ÉV??? Hogyan tudnék így a következő gyerekről, családról, hosszú távon bármiről álmodozni, ha a feleségem fél év után a babánk mellől önszántából elmenekül a munka bolond, stresszes világába?
És nem, nincs ebben semmi olyan, hogy így csak én hozom haza a pénzt (közös kasszán vagyunk, nincs is "kinek a pénze", meg egyébként a feleségem GYED-e majdnem annyi, mint az én fizetésem.) Arról nem is beszélve, hogy holtfáradtan, kialvatlanul, fejben a baba mellett járva milyen munkát lehet végezni? Egy munkahely nem terápiás csoport, aki nem tud megbízhatóan teljesíteni, annak semmi keresnivalója ott. Márpedig egy féléves pici mellett ez nem elvárható.
Igen, kell az énidő, én is, nagyszülők is sokat vigyázunk a picire, hogy a páromnak legyen néhány szabad órája. (És ilyenkor már 1-2 óra után arra panaszkodik, hogy hogy hiányzik neki a babája - majd meglátod!) Még soha nem mondtam nemet arra, ha vendégeket akart hívni, vagy este elmenni barátnőkkel találkozni, koncertre, akárhova. Ha ezeket a férjed nem biztosítja, akkor jelezd neki, hogy fontos számodra, hogy időnként legyen egy kis szabadidőd, és társaságba mehess. De az "időnként" az nem minden nap 4 órát jelent!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!