Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Vissza szeretnék menni dolgozn...

Vissza szeretnék menni dolgozni, de ezt a párom nem érti meg. Mégis, hogy menjek vissza sértődés nélkül?

Figyelt kérdés
6 hónapja szültem van egy szép kislányom, viszont ezt az itthon és egyedül létet nagyon rosszul élem meg. Imádtam dolgozni 12 órában voltam. A munkám volt kb. a fél életem. Párom is ugyanott dolgozik. Mióta megszületett,azóta kb.semmi inger nem ért és egyszerűen úgy érzem, hogy bele őrülök ebbe az egészbe, hogy nincs felnőtt társaságom és, hogy nem keresek annyit,mint azelőtt, ezért lejjebb kell adnom az igényeimet. Meg persze mindenkinek. Építkeznénk kellene a pénz, hogy minél hamarabb készen legyünk,de így alig haladunk. Hiába mondom a páromnak, hogy elegem van ebből az egészből ő teljesen másképpen gondolja. Szerinte az a dolgom,hogy itthon legyek és neveljen a gyereket és örüljek neki, hogy nem kell dolgoznom.Nekem ez egyáltalán nem öröm... Kilóra szedem a magnéziumot és néha ők nélkül türelmetlen vagyok,pedig a pici lányom nem ezt érdemelné.Nagyon sokat veszekszünk emiatt mostanában. Nem 8 óráról lenne szó,hanem csak 4-ről és csak 1 órát lenne nélkülünk azt is az egyik mamával töltené a többi 3-at apával lenne. Én meg mennék érte a mamához,ha végeztem. Úgy érzem, hogy megfakultam. Nem érzem magam jó anyának sem. Depressziós nem vagyok egyébként,mert tudok nevetni,mosolyogni őszintén és minden mérföldkőnek örülök,amit elért a kislányom. Úgy érzem, hogy én vagyok az,aki mindenki akaratának alá rendeli magát és próbál mindenkit boldoggá tenni önmagát meg teljesen elhanyagolja. Egyébként a párom nem egy rossz ember nagyon szeret minket és a lányával is rengeteget foglalkozik. Háztartásban is segít. Hogyan értessem meg vele,hogy hogyha minden egyes nap itthon kell lennem,akkor teljesen ki fogok készülni? Már így is állandóan belé kötök, pedig nem akarok.
2019. júl. 1. 18:52
1 2 3 4 5 6
 31/57 anonim ***** válasza:
19%
Ha visszamész most dolgozni, később nagyon megbánod...
2019. júl. 1. 20:34
 32/57 anonim ***** válasza:
29%

Én megértelek, bár nem tudok azonosulni az érzéseiddel.

Hogy mennél vissza? Hány órába?

A 6 hónapos nagyon pici...

Ha én ezzel álltam volna elő a férjemnek, nem megsértődött volna, hanem egy világ omlott volna össze benne velem kapcsolatban.

Annak sincs sok értelme, hogy otthon kínlódsz, ha te boldogtalan vagy azt a baba is érzi.

Sajnálom, hogy nem találod meg a szépséget ebben az időszakban. Nekem már sulisok a gyerekeim, imádom a munkám, a hivatásom, de a mai napig összeszorul a szívem, amikor eszembe jutnak az otthon töltött évek a gyerkekkel, fantasztikus volt.

2019. júl. 1. 20:38
 33/57 anonim ***** válasza:
85%
Kerdezo, barmelyik epelmeju pszichologus megmondja, hogy a boldog gyerek kulcsa a boldog anya. Szoval: ha nem vagy boldog ugy, hogy otthon vagy, akkor menj vissza par orat dolgozni. Azzal meg ne foglalkozz, hogy aki otthon noldog mit vekeng. Nem vagyunk egyformak. Tegy ugy, ahogy neked jo 🙂
2019. júl. 1. 20:40
 34/57 anonim ***** válasza:
85%

En megertelek teljesen,en is igy erzek,csak az enyem 18 honapos.Az en ferjem sem szeretne,hogy elmenjek dolgozni.

Bevagyok mar teljesen bolondulva,depresszios vagyokSzerintem az a 4oras melo nagyon sokat segitene!!Ezt egy ferfi nem ertheti meg,csak az tudja aki benne van.Sokaig azt gondoltam,hogy ezzel csak en vagyok igy,valami velem nincs rendben,nem vagyok anyanak valo stb,de amiota itt olvasgatok rajottem,hogy sok anyuka kuzd ezzel.

2019. júl. 1. 21:04
 35/57 anonim ***** válasza:
76%

El kéne fogadni, hogy nem vagyunk egyformák, és nem mindenkit teljesít ki "csak" az anyaság, nem mindenkinek az élete egyetlen értelme f a gyerek!

Ha így látod jónak menj vissza, 4 óra nem a világ vége. A férjednek nem pont az a baja, hogy neki kéne helytállnia a baba mellett?

2019. júl. 1. 21:12
 36/57 A kérdező kommentje:
Nem dehogy,nem az a baja. Szerencsére nagyon szeret a kislányával lenni. Pelenkázza,kel hozzá, énekel neki, játszik vele. Jár velünk babaúszásra is, amikor tud. Nagyon jó apa. Sikerült végre megbeszélni. :) Látta, hogy mennyire fontos ez nekem így áldását adta rá. Egy valamit kért, hogy majd csak szeptemberben kezdjek,mert jövő héttől itthon lesz velünk egészen augusztus 20-ig és kimozdulunk, elmegyünk randizni úgy mint régen. Biztosított arról, hogy megérti, ámbár annyira nem érti,mivel nincs az én helyzetemben de mellettem áll és ez a legfontosabb.
2019. júl. 1. 21:34
 37/57 anonim ***** válasza:
100%
A lényeg, hogy elfogadja.
2019. júl. 1. 21:50
 38/57 anonim ***** válasza:
31%

Én férjként és apaként nagyon összetörnék, ha a feleségem otthonról vissza akarna menni dolgozni. Én nem jókedvemből dolgozom, hanem főleg azért, hogy a picinek nyugodt, biztonságos, boldog gyermekkora lehessen. Anyára van ehhez a legesleginkább szüksége. Árulásnak tartanám, ha ezt puszta önzésből eldobná, csak azért, hogy ő ne érezze egyedül magát. Pláne fél év után. Harmadik gyerekkel, öt év otthonlét után már érthető, hogy vágyik egy kis változatosságra, na de FÉL ÉV??? Hogyan tudnék így a következő gyerekről, családról, hosszú távon bármiről álmodozni, ha a feleségem fél év után a babánk mellől önszántából elmenekül a munka bolond, stresszes világába?

És nem, nincs ebben semmi olyan, hogy így csak én hozom haza a pénzt (közös kasszán vagyunk, nincs is "kinek a pénze", meg egyébként a feleségem GYED-e majdnem annyi, mint az én fizetésem.) Arról nem is beszélve, hogy holtfáradtan, kialvatlanul, fejben a baba mellett járva milyen munkát lehet végezni? Egy munkahely nem terápiás csoport, aki nem tud megbízhatóan teljesíteni, annak semmi keresnivalója ott. Márpedig egy féléves pici mellett ez nem elvárható.

Igen, kell az énidő, én is, nagyszülők is sokat vigyázunk a picire, hogy a páromnak legyen néhány szabad órája. (És ilyenkor már 1-2 óra után arra panaszkodik, hogy hogy hiányzik neki a babája - majd meglátod!) Még soha nem mondtam nemet arra, ha vendégeket akart hívni, vagy este elmenni barátnőkkel találkozni, koncertre, akárhova. Ha ezeket a férjed nem biztosítja, akkor jelezd neki, hogy fontos számodra, hogy időnként legyen egy kis szabadidőd, és társaságba mehess. De az "időnként" az nem minden nap 4 órát jelent!!!

2019. júl. 1. 22:26
 39/57 anonim ***** válasza:
84%
Istenem, hogy egyesek nem képesek értelmezni a leírtakat. Napi 4 órában menne vissza a kérdező, amely idő alatt apa és a nagyi vigyázna a kicsire. Jól teszed, menj, ha ez szükséges a te jóllétedhez. A baba akkor van jól, ha anya is jól van. A kérdező pedig úgy érzi, neki nem tenne jót a további kizárólagos otthonlét. Ennyi. Nekem el ne mondja senki, hogy a világ többi részén, ahol pár hónapos gyerek mellől mennek vissza dolgozni, csak lelkisérült emberek élnek. Nem mindenkit elégít ki, ha 3 évig csak a kisgyereke körül forog a világ, nem vagyunk egyformák. Van akinek bejön, van akinek nem. Szerintem ne gondolkozz egy percet sem, menj.
2019. júl. 1. 22:41
 40/57 anonim ***** válasza:
39%
Ha már úgyis a gyerek issza meg a levét az otthonlétednek, jobb is ha visszamész dolgozni. Ez nem kérdés, a gyermek érdeke!
2019. júl. 1. 23:02
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!