Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Próbáljunk meg barátkozni...

Próbáljunk meg barátkozni ezzel a családdal, vagy engedjem el?

Figyelt kérdés

Van egy család, akikkel míg kisebbek (1,5-2 éves korukig) voltak a gyerekek, sokat játszótereztünk együtt. Ök többször eljöttek hozzánk is, mi 1x. Ez utóbbi zavar, és ezért kezdtem el leépiteni kicsit - bár őszintén nem is tudom, mit építek le, mert az utóbbi időben ők szépen fokozatosan, de teljesen elmaradtak a játszótérről, de még esetleges sétákról is. Ők kertes házban laknak, oda megy ki a gyerkőc, ott játszik, meg talán napi 1x elviszik a kutyájukat egy nagyobb sétára, annyira mennek ki. Meg gondolom vásárolni.

Visszatérve még az egymás otthonába való meghívásra: amikor én/mi meghivtuk őket (vagy szóltunk hogy jöjjenek velünk játszoterezni), mindig néhány fix napot ajánlottam fel, amiből nekik sikerült is választaniuk, meg is valósult az alkalom. Amikor ők hívtak meg, mindig azt mondta az anyuka, hogy gyertek bármikor, csak szóljatok előtte...nekem ez nem éppen meghivás, mert szerintem a meghívottnak kell alkalmazkodnia. Ő nem ajánlott fel konkrét napot, így 1x jutottunk csak el hozzájuk, amikor a férjem amúgy is javított náluk valamit, így kb. úgyis mindegy volt, hogy mi is ott vagyunk e vagy sem. Azután nem voltunk...a végső, ami kiütötte a biztositékot, ugyan ilyen meghivásra, végül én mondtam 2 -3 napot, ami egyik sem volt jó neki, mondta, hogy majd utána levő héttől mehetünk... gondoltam majd akkor momdja, melyik nap...na ezmár hónapokkal ezelőtt volt :D

Azota nem nagyon irtunk egymásnak fb-on sem, illetve én bedurcáztam és nem nagyon válaszolok. Amúgy jó fejek lennének, de úgy érzem nem egyenlő a "kapcsolati" (jobb szót nem találtam) adok-kapok. Nekem azért hiányzik a társaságuk, de nem tudom van e értelme így erősködnöm?

2019. jún. 29. 12:18
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
82%
Szerintem ők nem akarnak veletek annyira barátkozni, úgyhogy én hagynám a fenébe a helyedben, de attól még a játszóra nyilván kihívhatod, csak nem a legjobb barátnőd.
2019. jún. 29. 13:32
 12/19 anonim ***** válasza:
81%

Szerintem meg fárasztó vagy. Nem csodálom a hozzáállásukat.

Üdv: egy "okoskodó szuperanya" mert le mertem írni hogy talán benned van a hiba.

2019. jún. 29. 13:35
 13/19 anonim ***** válasza:
74%
Érdekes itt mindenki okoskodó tuti anya aki szerint a kérdező egy kicsit sok és akadéskodó kivéve azt az egyetlen hasonszőrű anyut aki egyetért a kérdezővel. Ez így kb 15 a 2-höz arány de biztos velünk van a probléma. 😅
2019. jún. 29. 13:47
 14/19 anonim ***** válasza:
78%

A legjobb barátnőm kb háromszor volt nálunk. Valahogy úgy alakult ki hogy mindig én megyek. Se őt, se engem nem zavar. És amióta nekem gyerekem van (neki még nincs), most is én, mi megyünk.

Vannak akik jobban szeretnék vendéget fogadni, mások meg inkább szeretnek vendégeskedik.

Nem értem a problémád. Nyilván ő lazán veszi és részéről nincs szükség meghívóra. Menjetek csak szóljatok.

2019. jún. 29. 13:49
 15/19 anonim ***** válasza:
78%

Én sem neked adok igazat ne haragudj!

Nekem a legjobb barátnőmmel van ez.Elfogadtam,hogy ő lustább,én meg szívese fogom a gyerekem és látogatom meg őket.

2019. jún. 29. 13:52
 16/19 anonim válasza:
76%

"illetve én bedurcáztam és nem nagyon válaszolok"

Most őszintén, ezek után mit vársz? Van gyerekük, hisztizik az eleget, nem kell a nyakukba még egy ilyen hisztis óriásbébi, aki havonta előadja a nagyhalált.

2019. jún. 29. 13:56
 17/19 anonim ***** válasza:
74%
Na, a kommented alapján már tudom miért nem nagyon hív a másik anyuka. Jól is teszi. Az ilyen durcizós játszóteres ragtapaszmamikat én is mindig leépítem. Kombinálsz, durcizol mint egy hároméves, aki még nem ad igazat az mind hülye... Ne haragudj de nem véletlenül nem keresi a társaságodat. Baromi idegesítő személyiség lehetsz.
2019. jún. 29. 14:23
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
Igazából szerintem nem arról van szó, hogy nem hív, hanem mások vagytok. Neked az a meghívás, hogy szerda délután 5, mert te precízebb fajta vagy. Neki meg az, hogy figyi, nem tudom, hogy alakul a hét, csörögj rám, amikor jó nektek, és megmondom, hogy nekünk is jó-e. Ennyire egyszerű. Mi is így csináljuk sokszor a kisgyerekes barátokkal. Illetve én is olyan vagyok, hogy szívesebben megyek máshoz, minthogy hozzánk jöjjenek, egyszerűen azért, mert baromi kicsi a lakásunk, és ha itt van 2 anyuka 2-4 gyerekkel pluszban, kb levegőt se lehet venni, és 5 másodperc alatt borzasztó kupis minden helyiség, mert sehol nincs hely ennyi gyereknek játszani. Mi is utáljuk, most vettünk nagy házat, amint átköltöztünk, szívesen fogok látni én is másokat. Szóval lehet, hogy van oka annak, hogy inkább ne náluk legyetek, nem kell ilyen merevnek lenni, hogy mindent viszonozzon mindenképp.
2019. jún. 29. 15:55
 19/19 anonim ***** válasza:
80%

Nem szívesen barátkozik veled, és teljesen megértem, én se tenném.

Arra, amit csinálsz, a pszichológiai szakszó a játszmázás. Te elvárod, hogy a másik így vagy úgy viselkedjen, ha nem, akkor durcázol. Tudod, ki csinál ilyet? Az ötéves fiam (csak nála még nem játszma, hanem ösztön).

2019. jún. 29. 20:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!