Anyukák mennyi időtök van olvasni?
Sziasztok,olyanok válasza érdekelne akik szeretnek es szánnak is időt a gyerekek mellett az olvasasra. Mennyi ido alatt olvastok ki egy konyvet(nyilvan ez fugg sok dologtol),mikor van lehetőségetek rá? Dolgoztok már? Mennyi idősek a gyerek(ek)?
En miota dolgozom hajnalban hamarabb felkelek es akkor van időm rá,ritkan este ha nem alszom bele,de szeretnék tobbet olvasni. Az nem mukodik,hogy addig a gyerek mást csinal,mert tv-t nem nézunk minden mas esetben meg szörnyen fontos mondanivaloja akad ha en leulok olvasni.
Köszönöm!
Amíg szoptattam, addig egyszerű ügy volt, ő táplálkozott, én olvastam. (Ja, igen, tudom, hogy szaranya vagyok, hogy nem a gyermekeimet bámultam közben, milyen gyönyörű)
Ahogy nőttek, egyre nehezebb időt találni, de azért összejön. Ha egy gyerek van, akkor a legnehezebb, 2-3 esetén sokkal egyszerűbb. 4-4 év van köztük, a legkisebb 3 lesz, és bárhol, bármikor olvasok, ha épp időt találok rá. (játszón, kocsiban, orvosnál, amíg varakozunk, de legtöbbször este, ha már alszanak)
Könyvfüggő, de egy hét alatt általában összejön, de volt már 1-2 nap is. Most egy fontos projekt lezárása van a munkahelyemen, így vagy két hete nem olvastam, már vár rám egy Dragomán könyv, szerintem a hét végén végre időm is lesz.
#1 rövid ideig tudtam szoptatni, de én minden alkalommal ettem. És bizony volt, hogy leettem. Ne érezd magad egyedül a szaranya klubban 😉
Bár az én fiam még csak 7 hónapos, naponta egyszer alszik hosszabban, és kétszer rövidet. Csak akkor van esélyem olvasni, mikor a hosszú alvása van. De megmondom őszintén sokszor elalszom ilyenkor én is. Egyébként neki már sokat olvasok fel, de persze meséket, azért az nem ugyanaz...😆
Este altatás után, az nekem a nap lezárása elalvás előtt. Gyerekek előtt is így volt.
De kedves válaszolók, ne szaranyázzátok már magatokat, ezért nem tud ez a hülyeség kihullani végre a szókincsből, mert lazázásból magukra mondják az anyukák...ezáltal életben tartjátok, és mások is mondják egymásra.
Változó
Van hogy 3 nap alatt elolvasok egy könyvet, van, hogy egy hónap kell..
Rendszeresen könyvtárba járunk.
De az e-könyvvel könnyebben vagyok, azt nem veszi ki a kezemből szopi közben.
Most lesz 1 éves
Egy nagyon várt (sorozat befejező része), 350 oldalas könyvet kb. egy hónap alatt tudtam befejezni legutóbb. Régebben ehhez elég lett volna pár nap.
Két gyerek van, egy 12 és egy 3 éves, hát a nagy mellett nyilván már régóta nem probléma az olvasás, főleg, hogy ő is sokat olvas. A kicsi mellett viszont nem könnyű olvasni, mert ha azt látom, hogy na oké, most pont tök jól eljátszik, akkor végre előveszem a könyvet, na tuti, hogy akkor történik valami :D
Úgyhogy leginkább este olvasok, miután lefeküdt aludni. Reggel tök jól tudnék olvasni, munkába menet, mert van benne egy 20 perces vonatút, de hiába, hogy a férjem viszi bölcsibe a kicsit, együtt megyünk a vonaton, úgyhogy ez kilőve, délután meg én viszem haza egyedül, szóval akkor is kilőve.
Reggel biztos, hogy nem kelnék hamarabb emiatt, így is 5-kor szól az ébresztő. Igaz, hogy 15 perc bambulás és telefonnyomkodás is bele van kalkulálva, de ha ez idő alatt könyvet olvasnék, akkor tuti, hogy nem tudnám letenni, és nem készülnék el időben.
Őszintén semennyi. Pedig kellene, hogy legyen inkább blogokat olvasok.
5 könyvem van, egyet elkezdtem 40 oldalnál járok 1 hónapja olvasom. Az a baj, hogy leülök olvasni biztos akkor jön valaki🤣
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!