Anyukák, akik tanítják olvasni a gyereküketv (3-4 évest). Milyen módszert használtok?
ez most komoly? oxfordit.
el ne kezdd már olvasni tanítani a 3-4 éves gyerekedet! hadd legyen már gyerek, az istenért, amíg lehet! minek?!?!?
Csak amennyire érdekli.
Betűket a játékszivacsról tanulta meg,azokat tettük egymás mellé,és úgy tanulgatta melyiket hogy olvassa ki.
De csak amikor ő kérte,nem erőltetve,játékosan,sokat dicsérve.
Nagycsoport végére megtanult olvasni,legalábbis nyomtatott betűket,illetve irni is nagybetűkkel.
3-4 évesen még szerintem is nagyon-nagyon korai, bár vannak zseni gyerekek.
Az én kislányom 5,5 éves, már le tudja írni nyomtatott nagybetűkkel, hogy anya, apa és a saját nevét, az a betűt már fel is ismeri. Anyukám alsós tanítónő, ő most azt mondta, hogy nyáron el kezdi olvasni tanítani a kislányomat, ha a gyerek is akarja, egyelőre csak hangoztatnak (ez már elég jól megy), eddig ennyi, szerintem elég is, aztán nyáron meglátjuk mire jutnak :)
Én is azokhoz csatlakozom, akik szerint a tervszerű oktatás ilyen kicsi korban még nem kell.
A kisfiam 3,5 éves. Mostanában kezdik érdekelni a betűk (babakora óta rendszeresen olvasunk meséket, verseket stb.- így megtanulta, hogy azok a nyomtatott valamik jelentést hordoznak). A kedvenc meséskönyveiről (Thomas) a betűket tudja, máshol is felismeri a Thomas a gőzmozdony betűit (T, int Thomas, M, mint Mavis- ilyesmi)
Nem tanítottam neki, de ha kérdez, megmondom.
Kb. 15 betűt ismer fel (nagybetűt) szinte bárhol.
Az A betű nálunk az A, mint AKCIÓ betű, amit bevásárláskor tanult meg, mert ezt látta sokszor kiírva :)
Szerintem még ne tanítsd- ha érdeklődik, akkor 5 éves kora körül is ráér még ezzel.
Az én 3 évesem autót szeretne vezetni mindenáron,akkor irassam be autós suliba?:)
Kezd el neki mutogatni a betűket,ha érdekli oké,ha nem akkor hagyjátok.Nem tudja mi van a mögött,hogy valaki tud olvasni,én nem hinném,hogy nagyon komolyan gondolta.Ha igen,azt úgyis látni fogod.
Amúgy meg lehet mesélni olvasás nélkül is.Fiam is így szokott,a képek alapján.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!