Sűrű, zöld orrváladék esetén mit használtok gyermeketeknél?
Szia, mi is kizárólag tengervizes orrsprét használunk, semmi mást. Van még nasivin saft sprénk is, azt csak ritkán használjuk. Nagyon sokszor lesz még ilyen, a lényeg, hogy folyamatosan le legyen a váladék szívva a kicsi orrából, ne pangjon, mert akkor lesz belőle arcüreg, vagy fülgyulladás.
Nekünk tavaly szinte egész télen ment a taknyolás.
gyorsan beütöttem a gugliba, hogy ilyen orrcsepp van -e. Nem találtam, csak sprét, ami nálatok kilőve a sírás miatt. Viszont találtam egy javaslatot:
"Jó hatású, ha megfázásra tengervizes orrcseppet használunk, ehhez tehetünk 5-10 csepp kakukkfű, orvosi zsálya, citromfű keverékéből elkészített és gondosan átszűrt forrázatot. A természetes alapanyagú orrcsepp nem szárítja ki a nyálkahártyát, csökkenti a gyulladást, szabad légzést biztosít, antibakteriális és antivirális hatású, még a herpeszvírussal szemben is felveszi a harcot. Az orrcseppből naponta 3-5x2-2 cseppet használhatunk – az orvos által javallott orrcsepp mellett is."
Kicsit meglepődtem az eddigi válaszokon..
Nekünk ilyen esetben amikor már zöldes-sárgás az orrváladék Neomicin orrcseppet ír fel a doki(gyógyszertárban keverik)Nagyon jó és olcsó!
Az oké,hogy nem ír fel gyógyszert meg antibiotikumot de azért a zöldes orrváladék már nem játék...
A sűrű zöld gyulladás jele,nem szabad sokáig hagyni.
1.tengervizes orrspray kb.10 percig
2.jó alapos orrszívás
3.nasivin orrcsepp a korának megfelelően
Ha 3 nap után sincs semmi változás, akkor orvos. Létezik ún antibiotikumos orrcsepp, ami ilyen esetben segít. Figyelni kell, nehogy hurutos vagy más megbetegedés legyen.
Sok sikert, egy 4 gyerekes anyuka
és a gyermekünknek el kell magyarázni, hogy mit miért teszünk. Fontos az orrszívás, mert a sok bacit kiszívjuk. Megmutatjuk neki, milyen csúny zöld...stb. 4 évesnek mégha tud is orrot fújni, ki kell szívni, mert a szívás az üregekből is előhozza a váladékot.
Az orrcseppet is el kell magyarázni, hogy miért fontos. _Ha ezután üvölt, üvöltsön, de akkor is meg kell tennünk a gyógyulásunk érdekében. A gyermek ha rájön, hogy hiába hisztizik, mert ez annyira fontos dolog, hogy anya nem enged belőle, abba fogja hagyni.
üdv.az előző hozzászólásomhoz, 4 gyerekes anyuka
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!