Tényleg ilyen sokan akarják felvenni a babaváró hitelt?
Most olvastam egy cikkek, ami szerint 10-ből 8 kismama fel szeretné venni. Ti vagy az ismerőseitek körében tudtok olyan kismamát majd gyermeket tervező párt, akik fel akarják venni?
Nem vitaindító kérdésnek szánom, nem az érdekel, hogy megérie vagy nem, csak, hogy tényleg ennyien vannak, akik élnek ezzel.
Jaja, értem én..
De ingyen pénz meg ajándék pénz akkor sincsen 😂
"Ajándék pénz???!! Mi van veled ember?! Ajándék pénz nincsen sehol sem, ezt jól jegyezzétek meg!"
Akkor nyisd ki a szemed, mert most mégis van.
Az adófizetők adják össze, ez tény.
De az egyén szempontjából nagyon is ajándék pénz ez. Ha lesz 3. gyerekünk mi is kérjük, nyilván.
Így is kimaradtunk a CSOK-bol például és kedvezményes állami hitelunk se lehetett, helyette fizettük a sok vagyon szerzési illetéket...
Szóval én örülnék ha végre mi is kaphatnánk valamit, még ha csak annyit is, hogy kamatmentes a 10 millió. (Így is fájó belegondolni, hogy az ingyen 10 millatol elesünk csak mert 3 évvel korábban kezdtük a gyerekvállalást. Ez szerintem tök igazságtalan!)
Mire kellene irigykedni?
Hogy egy tollvonás, és már módosítva is van a babaváró?
Mond kérlek, nem volt már példa rá, hogy valamit váratlanul töröltek/átírtak? Irigy vagyok, persze...
Az igazság az az, hogy ma SENKI (!) nem tudja, milyen hátulütője lesz ezeknek a nagy támogatásoknak. De egy valamiben biztos lehetsz,-
abban hogy a kormánynak nagy érdekeltsége van benne, hogy minél többen beleugorjanak fejestül ebbe.
Hátulütője lesz, igen. Emelkednek az ingatlan árak, a szakember árak stb. Aki felveszi az még jól jár, de aki nem tudja vagy nem akarja az megszívja. Nem kap ingyen pénzt, de a magasabb árakat ő is fizeti.
Szóval jobb eset ha igénybe tudod venni.
Te nagyon buta vagy.
Mikor tanulják meg, hogy a kormány sosem azt támogatja akinek nincs, hanem azt, akinek egyébként is van?
Ez az egész azért van, hogy pörögjön a lakáspiac, és majd amikor elvonják az uniós pénzeket, még menjen a gép üresben legalább addig, amíg a kormányt újra nem választják.
Egy kormány se lát 4 évnél tovább, hahó. Szerintetek miért pont 2022.ig lehet igényelni a babavárót? Na, vajon miért...?
Ettől függetlenül, ha adnak, fogadj el... aki pont házas és jön a gyerek, szerintem érdemes megfontolni. Csak azt ne higgye senki, hogy ez a zemberek két szép szeméért van.
Ingyen pénz nincsen te szerencsétlen te 😅
Álmodban esetleg van ingyen pénz, de a valóságban nincsen!!!
De látod, hogy mégis van. Az állam adja, vagy ha úgy tetszik az adófizetők. A gyerek se ingyen pénzt kap a szüleitől, de az ő szempontjából az ingyen pénz. A szülei persze megdolgoztak érte.
Ugyanígy az igénylőknek ez ingyen pénz. Az már nem az ő gondjuk hogy ki dolgozott érte!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!